Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Esperi Hoivakoti Torpankukka on ikääntyneiden hoivakoti Kuopiossa. Torpankukka tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua 47 asukkaalle. Hoivakoti Alavan asukkaat muuttavat Torpankukan upouusiin tiloihin.

Lämminhenkinen ja turvallinen arki

Ammattitaitoinen sosiaali- ja terveysalan koulutuksen saanut henkilökunta huolehtii asukkaista ympärivuorokautisesti. Torpankukassa toimitaan kuntouttavalla työotteella ja osallistetaan asukkaita yhteiseen tekemiseen ja arjen askareisiin. Asukkaille luodaan mielekäs ja toiminnallinen arki, johon kuuluu yhdessäoloa ja monipuolista tekemistä. Tavoitteena on ylläpitää ja säilyttää asukkaan olemassa olevat voimavarat mahdollisimman pitkään.

Viihtyisä koti

Hoivakodissa on esteettömät ja avarat yhteistilat ja jokaisella asukkaalla oma huone, jonka voi sisustaa mieleisekseen. Sisutuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota kodinomaisuuteen ja viihtyisyyteen. Kotimme sijaitsee rauhallisella alueella kauniin luonnon välittömässä läheisyydessä. Lähellä sijaitsee myös puisto, järvi ja lähikauppa. Kuopion keskustasta matkaa hoivakodille on noin 10 kilometriä ja bussipysäkki sijaitsee aivan kodin vieressä.