Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Esperi Hoivakoti Loviisan Ulrika on turvallinen ja lämminhenkinen koti 28 ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa. Ammattitaitoinen ja monipuolisen kielitaidon (suomi, ruotsi ja englanti) omaava henkilökunta on aina läsnä auttaen asukkaita heidän päivittäisissä toiminnoissaan.

Vakituisen ympärivuorokautisen palveluasumisen ohella palveluihin kuuluu lyhytaikainen asumispalvelu, joka on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman tai sairaalasta kuntoutumisen ajaksi.

Turvallinen arki

Asukkaiden avun ja hoivan tarve vaihtelee toimintakyvystä ja terveydentilasta riippuen. Autamme jokaista asukasta yksilöllisesti hänen voimavaransa huomioiden. Kuntouttavan toiminnan ja työtavan mukaisesti tuemme ja kannustamme asukasta toimimaan itsenäisesti mahdollisuuksiensa mukaan. 

Asukkaiden arki sisältää monipuolista toimintaa. Ulkoilemme, leivomme, laulamme, tanssahtelemme, pidämme kevyitä jumppatuokioita, kuuntelemme musiikkia, pelailemme pelejä, muistelemme ”vanhoja hyviä aikoja” ja keskustelemme päivän uutisaiheista. Emmekä tietenkään unohda merkkipäivien ja muiden teemajuhlien juhlintaa. Asukkaat osallistuvat toimintaan omien mieltymyksiensä ja voimavarojensa mukaan.

Hoivakodissa käyvät myös kampaaja/parturi, jalkahoitaja, kosmetologi sekä seurakunnan työntekijä tapaamassa asukkaita säännöllisesti.

Viihtyisä ympäristö

Loviisan Ulrika sijaitsee noin 1km päässä Loviisan keskustasta hyvien kulkuyhteyksien varrelta. Loviisan keskusta tarjoaa kattavasti erilaisia palveluita: terveyskeskuksen, kauppoja, ravintoloita, museoita sekä Loviisan vanhan kaupungin puutalojen tunnelmaa. Kaupunki on pullollaan myös erilaisia nähtävyyksiä.

Hoivakodin rakennus on viihtyisä ja nykyaikaisin mukavuuksin varusteltu yksikerroksinen talo. Asumisratkaisut on suunniteltu asukkaiden erityistarpeet huomioiden. Jokaisella asukkaalla on oma tilava huone, jonka hän saa halutessaan sisustaa viihtyisäksi omilla tutuilla tavaroillaan. Huoneissa on oma esteetön wc/kylpyhuone.

Ruokasali sekä kaksi olohuonetta tarjoavat kattavat tilat yhteiselle toiminnalle. Tilava ja esteetön sauna lämmitetään vähintään kerran viikossa. Erilaisia apuvälineitä käyttäen mahdollistetaan huonompikuntoisemmankin saunominen. Rauhallinen pihapiiri luo puolestaan miellyttävät puitteet ulkoilulle ja aidattu piha on turvallinen myös muistisairaille.

Lyhytaikainen asumispalvelu 

Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi sairaalahoidon jälkeen tai omaishoitajan loman ajaksi. Asumisen kestosta ja hoivan tarpeesta sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan - oli kyseessä sitten kahden päivän tai vaikka kahden kuukauden asumisjakso. Lyhytaikainen asumispalvelu on saatavilla nopeallakin varoitusajalla. Olethan rohkeasti yhteydessä, mikäli sinulle heräsi kysyttävää!