Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Esperi Hoivakoti Loviisan Ulrika tarjoaa tehostettua palveluasumista ikäihmisille. Hoitajat ovat aina läsnä auttaen asukkaita heidän päivittäisissä toiminnoissaan. Tarjoamme myös lyhytaikaispaikkoja tilapäistä hoitoa tarvitseville. Lyhytaikaishoiva on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman, kodin remontin tai sairaalasta kuntoutumisen ajaksi. Hoivakodissa on 20 ympärivuorokautisen palveluasumisen asukaspaikkaa. Lisäksi talossa on kahdeksan erillistä vuokrayksiötä, eli palveluasuntoa itsenäisesti asuville asukkaille.

Osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi joulukuussa 2017.

Turvallinen arki

Asukkaiden avun ja hoivan tarve vaihtelee toimintakyvystä ja terveydentilasta riippuen. Autamme jokaista asukasta yksilöllisesti hänen voimavaransa huomioiden. Kuntouttavan toiminnan ja työtavan mukaisesti tuemme ja kannustamme asukasta toimimaan itsenäisesti mahdollisuuksiensa mukaan. Asioita tehdään kunkin omassa tahdissa.

Asukkaille järjestetään monipuolista toimintaa päivittäin. Asukkaat osallistuvat toimintaan omien mieltymyksiensä ja voimavarojensa mukaan. Laulamme ja välillä tanssahtelemmekin, pidämme kevyitä jumppatuokioita, kuuntelemme musiikkia, pelailemme pelejä, muistelemme ”vanhoja hyviä aikoja” ja keskustelemme päivän uutisaiheista. 

Ulkoilu on tärkeä osa toimintaamme ja ulkoilemme sään niin salliessa. Vietämme myös yhdessä teemajuhlia ja muistamme asukkaiden merkkipäiviä. Seurakunnan työntekijä käy tapaamassa asukkaitamme säännöllisesti. Hoivakodissa käy myös kampaaja/parturi, jalkahoitaja sekä kosmetologi.

Viihtyisä ympäristö

Loviisan Ulrikan toiminta ja asukkaat muuttivat syksyllä 2015 uuteen, vastavalmistuneeseen hoivakotiin, joka on viihtyisä ja nykyaikaisin mukavuuksin varusteltu. Asumisratkaisut on suunniteltu asukkaiden erityistarpeet huomioiden, tilat ovat esteettömät ja ne sijaitsevat yhdessä tasossa. Jokaisella asukkaalla on oma tilava huone, jonka hän saa halutessaan sisustaa viihtyisäksi omilla tutuilla tavaroillaan. Huoneissa on oma inva-mitoitettu wc/kylpyhuone.

Ruokasali sekä kaksi olohuonetta tarjoavat tilat yhteiselle toiminnalle. Olohuoneissa asukkaille voidaan järjestää pienemmissä ryhmissä mukavaa yhteistä tekemistä. Tilava ja esteetön sauna lämmitetään vähintään kerran viikossa. Erilaisia apuvälineitä käyttäen mahdollistetaan huonompikuntoisemmankin saunominen.

Rauhallinen pihapiiri luo miellyttävät puitteet ulkoilulle ja aidattu piha on turvallinen myös muistisairaille.