Esperi Hoivakoti Loviisan Ulrika, Loviisa

itsenäisen suomen kimppu
8.12.2023

Armas joulu jo kutsuu meitä

Koti alkaa koristua joulua varten, tuoksut tuoda muistoja mieleen ja joululauluja tekee mieli alkaa kuunnella jo vaikka aamusta. Saimme joulutorttuhaasteen Porvoon Esperin-yksiköstä ja tartuimmekin toimeen. Hyvin sujui leikkuu, taittelu ja hillotuskin. Ja herkuttelu.
Itsenäisyyspäivänä punainen vaihtui kuitenkin vielä sinivalkoiseen ja juhlalliseen. Syötiin hyvin, seurattiin ohjelmia ja juhlallisuuksia yhdessä.
Henkilökuntakin on ehtinyt rentoutua teatteriesityksen ja hyvän ruoan sekä juoman kera pikkujouluillen ja kehittäen työyhteisöä.
Joulu tulla jolkottaa. Ei kiirehtien vaan omalla painollaan, kiireettömästi nauttien ja juuri sen verran laittaen kun hyvältä tuntuu. Yhdessäolo ja pienet askareet sekä hetket, koristeet ja ruuat sen tuovat.
Koirakaveri
15.11.2023

Marraskuun ei tarvitse olla harmaa

Marraskuu on jo ehtinyt puoliväliin ja nopeasti mennyt syksy. Aloitamme pikkuhiljaa joulun suunnittelun mutta sitä ennen on ehditty jo jutella mm. halloweenista, Martinpäivästä, kekristä ja isyydestä.

Henkilökunta on opiskellut RAI-arviointien tekemistä.
RAI-arviointi on työkalu jolla asukkaan toimintakykyä ja tarpeita voidaan ja on velvollisuuskin tarkastella systemaattisesti. Tietojen perusteella luodaan hoidon ja palveluiden suunnitelmaa.

Olemme iloksemme saaneet uusia asukkaita ja heidän hoitoneuvotteluita on alettu pitämään. Hoitoneuvotteluun voidaan kutsua asukkaan lähiomainen ja suunnitella yhdessä hoivan sisältöä ja keinoja. Yhdessä voidaan löytää asukkaan toiveita, tarpeita ja mieltymyksiä ja käydä läpi tilannetta ja käytäntöjä yhteistyössä.

Toimintaamme on kuulunut ulkoilun lisäksi viime viikkoina mm. tarinajumppaa, pelailua ja jutturyhmiä sekä rentoutumisharjoituksia ja kättentöitä.