Esperi Hoivakoti Loviisan Ulrika, Loviisa

Jädeä
21.7.2022

Torstaista toimintaa

Nautimme kesän ollessa parhaimmillaan ja vietämme paljon aikaa ulkona terassilla ja takapihalla, ja herkuttelemme niillä ruuilla ja juomilla mitkä maistuvat.
Tänään on juteltu ravustuksesta ravustuskauden alkaessa ja porukka luikautti muutaman snapsilaulun. Osa jatkoi lauluhetkeä terassilla ja tarttui jopa mikrofoniin. Jotkut päättivät ottaa terassin varjossa pienet torkut ruuan päälle. Päiväkahvin kanssa tehtiinkin sitten jäätelöannokset 😋
Borssikeitto
24.5.2022

Makumatkailua

Viime viikon vietimme kansainvälisesti maistellen muiden maiden makuja, sekä muistellen ja kuullen tietoa ja tarinoita teemaviikon maista. Sivusimme lyhyesti historiaa ja tämän päivän tilannetta Ukrainassa, Venäjällä, Kreikassa, Yhdysvalloissa ja Italiassa. Viikko oli onnistunut; ruoka erinomaista (kiitos kokki-Sari!) ja piristävää vaihtelua kaikille.
teemaviikko
12.5.2022

Kansainvälinen teemaviikko hoivakoti Loviisan Ulrikassa

Ensi viikolle olemme suunnitelleet kansainvälisen teemaviikon, jolloin muistelemme ja etsimme tietoa eri maiden kielistä, tavoista, ruokakulttuurista ja historiasta, sekä käymme läpi nykytilannetta asukkaille sopivalla tavalla ja tasolla.

Lounaslista poikkeaa ilmoitetusta hieman tarjoten teemaan sopivia tuoksuja ja makuja seuraavanlaisesti:

Maanantaina Venäläinen Stroganoff, perunat, salaatti ja karpalokiisseli

Tiistaina Kreikkalainen Moussaka, tomaatti-feta-salaatti, jälkiruoaksi kreikkalainen jugurtti ja tuoreet mansikat

Keskiviikkona Amerikkalaiset juustohampurilaiset ja apple pie

Torstaina Ukrainalainen Borssikeitto ja sykrinikit eli rahkaletut

Perjantaina Italiainen Pasta Carbonara ja tiramisu

Jätskiannokset
31.3.2022

Herkutteluhetki

Tänään alkoi useamman tehdä mieli jäätelöä ja namuja joten toivehan toteutettiin. Kahvin kanssa niin hyvää!
leivokset
9.2.2022

Runebergin päivän viettoa

Runebergin päivää vietimme tietysti herkutellen kokki-Sarin leipomilla Runebergin tortuilla. Päivi oli nähnyt ison vaivan keräten tietoa Runebergistä ja hänen tekstejään joita asukkaat saivat kuulla luettavan.
eri suklaita
3.12.2021

Suklaapäivä

Olemme innostuneet ottamaan osaksi toimintaamme maailmalla keksittyjä ja vietettyjä teemapäivinä. Jokaiselle päivälle löytyy jokin usein hauska teema. Maailman suklaapäivää vietettiin 29.11. ja mehän olimme heti mukana.
Kioskikärry
20.9.2021

Kiskalle!

Aika ajoin järjestämme asukkaillemme mahdollisuuden tehdä "ostoksia kioskista" koska kaikkien herkkuhammastahan kolottaa joskus. Tänään kioskikärry tarjoili herkkuja päiväkahvittelun yhteydessä. Tuntuu mukavalta kun voi vielä itse "asioida" ja valita mieleistään.
Katso lisää