Esperi Hoivakoti Loviisan Ulrika, Loviisa

Leipäpäivä
15.9.2023

Viikkomme muistoja, makuja ja tunteita

Tämän perjantain teemanamme oli leipä ja kipaisimmekin tällä kertaa hakemaan leipomosta paikallista tuoretta leipää maisteluun koko porukalle.
Muistelimme myös muun muassa vähän leivän tekoa, kotimaisia viljoja, maakuntien erikoisherkkuja ja lauloimme tietysti komiasti.

Viikkoomme on mahtunut iloa ja surua. Kaikki koetaan silti yhdessä. Olemme nauttineet syksyn säästä pihallamme, suursiivonneet kodin tarpeettomasta, hankkineet vähän uutta tilalle, laulaneet ja vitsailleet, oppineet ja opiskelleet sekä kiittäneet harjoittelijaamme jakson ja tällä erää yhteisen aikamme päättyessä.

Aika tuli myös hyvästellä asukas joka nukkui pois sairauden uuvuttamana. Elämän loppuvaihe ja saattohoidon aika koskettavat aina läheisiä mutta myös hoivahenkilöstöä ja usein asukastovereita. Kuolleen kunniaksi järjestämme yleensä hoivakodissa yhteisen muistohetken ja laulamme pois nukkuneelle sopivan virren tai laulun. Hetki voi toimia myös keskustelun aloituksen mahdollisuutena asukkaillemme. Saattohoitomatkan herättämiä tunteita käydään läpi työyhteisössä ja omaisen kanssa, joka usein on läsnä viimeisinä hetkinä.
Naistenpäivä Loviisan Ulrikassa
8.3.2022

"En ole nainen, olen luonnonvoima!"

Naistenpäivän vietto yhdessäolon, herkuttelun ja kilistelyn merkeissä on muodostunut meillä perinteeksi. Tänä vuonna taidamme viettää jopa kolmipäiväistä naisten juhlaa. Eilen etkoilimme kermakakun kera, tänään hoitajat hemmottelivat leidejämme muun muassa kasvo -ja käsinaamioin ja huomenna jatkoilla laulamme ja kuuntelemme naisista kertovia kappaleita ja teemme teemaan sopivia aivopähkinöitä kuten etsimme naisten nimiä piiloristikoista.
Mitä mikään olisi ilman naisia!