Esperi Hoivakoti Loviisan Ulrika, Loviisa

Kukka joulun
20.12.2022

Joulu tulla saa

Kotimme ja mielemme alkavat olla tulvillaan tunnelmaa ja valmiina joulun viettoon.
Olemme vielä koristelleet hieman lisää ja jutelleet joulumuistoistamme.
Vanhuksemme saivat upean kukkalahjan Lahjoita kukka vanhukselle -kampanjan kautta. Päiväkodin lapset kävivät ilahduttamassa meitä lauluin ja pieniä lahjoja vaihdettiin.
Parturi-kampaaja Sarita loihti monen asukkaan hiukset vielä tänään juhlakuntoon.
Torstaina Agricolan seurakunnan kanssa lauletaan kauneimpia joululauluja ja pidetään jouluhartaus.
Toivomme kaikille onnellista tulevaa joulun viettoa!
Jouluaskartelua
30.11.2022

Jouluun valmistautuminen aloitettu

Olemme aloittaneet joulun odotuksen ajatuksissamme, muisteluin ja keskusteluin sekä laulaneet jo vähän joululauluja. Otimme koristeita esille, teimme uusia, valoja on sytytelty ja kuusi kannettu sisään. Asukkaat koristelivat sen jo mieleisekseen.

Huomenna joulukuu sitten alkaa. Kuuntelemme yhdessä Sävelsirkku-palvelun joulukalenterin päivittäin ja keskustelemme päivän aiheesta sekä kuuntelemme valitun joululaulun.

15.12. vietämme läheisten kanssa joulujuhlaa musiikin ja herkuttelun merkeissä.
Saamme myös Loviisan Lucian vierailulle valoa tuoden sekä Agricolan seurakunta laulaa kanssamme kauneimpia joululauluja jouluviikolla.

Hoitajien avulla ja kanssa asukkaat koristelevat omaa huonettaan ja yhteistä kotia sekä valmistamme ja maistelemme joululeivonnaisia.
Aattona nautimme yhdessä juhlavan jouluaterian ja herkuttelemme vaikka iltaa myöten. Jokainen saa paketin myös tottakai. Osa läheisistä, ystävistä ja yhteistyökumppaneista käy kylässä.
Sellainen on meidän joulu. Perinteinen mutta asukkaiden kiinnostuksen, toiveiden, jaksamisen ja uusien ideoiden mukaan kehittyvä.
karton kortit
16.12.2021

Joulupostia

Olemme taas saaneet paljon joulutervehdyksiä varsinkin perinteisten joulukorttien muodossa. Karton joulukorttikampanja haastoi yritykset, koulut, seurat ja yksityiset ilahduttamaan ikäihmisiä joulukortein ja taas saimme ison nipun josta jokaiselle riitti useampikin tervehdys. Myös Siskot ja Simot ahkeroivat ihania käsin tehtyjä kortteja. Loviisan Lions yhdessä Dream Flowerin kanssa toivat joulukukkia ja suklaita, joita oli saanut kuka tahansa lahjoittaa vanhusten iloksi. Agricolan seurakunta vieraili hartaushetken merkeissä ja toi joulumuistamisensa. Kiitos kaikille!
leivontaa
31.12.2020

Joulunviettoa Loviisan Ulrikassa

Ennen joulua vietimme puurojuhlaa, jossa ohjelmassa oli jouluiset arpajaiset, puheita, runonlausuntaa, yhteislauluja ja joulumusiikkia. Söimme lipeäkalaa, riisipuuroa ja torttuja, piparia ja glögiä. Pipareita ja torttuja on leivottu yhdessä asukkaiden kanssa, koristeltu kotia.
Jouluaattona syötiin tietysti juhlallisesti ja perinteisesti ja jokaista on muistettu lahjoin. Yhdessäolosta tulee joulun tunnelma ja lämpö.