Esperi Hoivakoti Loviisan Ulrika, Loviisa

itsenäisen suomen kimppu
8.12.2023

Armas joulu jo kutsuu meitä

Koti alkaa koristua joulua varten, tuoksut tuoda muistoja mieleen ja joululauluja tekee mieli alkaa kuunnella jo vaikka aamusta. Saimme joulutorttuhaasteen Porvoon Esperin-yksiköstä ja tartuimmekin toimeen. Hyvin sujui leikkuu, taittelu ja hillotuskin. Ja herkuttelu.
Itsenäisyyspäivänä punainen vaihtui kuitenkin vielä sinivalkoiseen ja juhlalliseen. Syötiin hyvin, seurattiin ohjelmia ja juhlallisuuksia yhdessä.
Henkilökuntakin on ehtinyt rentoutua teatteriesityksen ja hyvän ruoan sekä juoman kera pikkujouluillen ja kehittäen työyhteisöä.
Joulu tulla jolkottaa. Ei kiirehtien vaan omalla painollaan, kiireettömästi nauttien ja juuri sen verran laittaen kun hyvältä tuntuu. Yhdessäolo ja pienet askareet sekä hetket, koristeet ja ruuat sen tuovat.
Kukka joulun
20.12.2022

Joulu tulla saa

Kotimme ja mielemme alkavat olla tulvillaan tunnelmaa ja valmiina joulun viettoon.
Olemme vielä koristelleet hieman lisää ja jutelleet joulumuistoistamme.
Vanhuksemme saivat upean kukkalahjan Lahjoita kukka vanhukselle -kampanjan kautta. Päiväkodin lapset kävivät ilahduttamassa meitä lauluin ja pieniä lahjoja vaihdettiin.
Parturi-kampaaja Sarita loihti monen asukkaan hiukset vielä tänään juhlakuntoon.
Torstaina Agricolan seurakunnan kanssa lauletaan kauneimpia joululauluja ja pidetään jouluhartaus.
Toivomme kaikille onnellista tulevaa joulun viettoa!
Jouluaskartelua
30.11.2022

Jouluun valmistautuminen aloitettu

Olemme aloittaneet joulun odotuksen ajatuksissamme, muisteluin ja keskusteluin sekä laulaneet jo vähän joululauluja. Otimme koristeita esille, teimme uusia, valoja on sytytelty ja kuusi kannettu sisään. Asukkaat koristelivat sen jo mieleisekseen.

Huomenna joulukuu sitten alkaa. Kuuntelemme yhdessä Sävelsirkku-palvelun joulukalenterin päivittäin ja keskustelemme päivän aiheesta sekä kuuntelemme valitun joululaulun.

15.12. vietämme läheisten kanssa joulujuhlaa musiikin ja herkuttelun merkeissä.
Saamme myös Loviisan Lucian vierailulle valoa tuoden sekä Agricolan seurakunta laulaa kanssamme kauneimpia joululauluja jouluviikolla.

Hoitajien avulla ja kanssa asukkaat koristelevat omaa huonettaan ja yhteistä kotia sekä valmistamme ja maistelemme joululeivonnaisia.
Aattona nautimme yhdessä juhlavan jouluaterian ja herkuttelemme vaikka iltaa myöten. Jokainen saa paketin myös tottakai. Osa läheisistä, ystävistä ja yhteistyökumppaneista käy kylässä.
Sellainen on meidän joulu. Perinteinen mutta asukkaiden kiinnostuksen, toiveiden, jaksamisen ja uusien ideoiden mukaan kehittyvä.