Esperi Hoivakoti Loviisan Ulrika, Loviisa

satu ja kalle
25.8.2023

Kesän päättäjäisjuhla läheisten kanssa

Vietimme yhteistä iltapäivää Loviisan päivänä 25.8. läheisten ja ystävien kanssa. Saimme kuulla ja laulaa mukana tuttuja kotimaisia kappaleita kun Satu Saaga Tolmunen ja Kalle Mannonen lauloivat, soittivat ja laulattivat. Kiitos! Halukkaat saivat kokeilla vielä karaokea ja tanssiakin oli. Tietysti keittiö laittoi kunnon suolaiset ja makeat herkut kahvin kanssa.
Naistenpäivä Loviisan Ulrikassa
8.3.2023

Kyllä naiset hoitavat! ❤

Vietimme ihanaa naistenpäivää taas yhdessä.
Kampaaja ja laulaja Sarita Pihtsalmi ilahdutti laulullaan ja kauniilla kampauksilla asukkaitamme.
Hoitajat hemmottelivat kasvonaamioilla ja käsihieronnoilla.
Keittiö taikoi herkut ja päivää varten on käyty ostoksilla ja aherrettu.
77-vuotias asukkaamme halusi tehdä kortit kaikille talon naisille, askarteli paljon koristeita päivää varten ja halusi myös kirjoittaa kiitoksensa henkilökunnalle.
kukkia 100-vuotiaalle
31.1.2023

Sata täynnä!

Saimme 27.1. juhlia asukkaan upeaa 100-vuotissyntymäpäivää. Keittiömme teki maistuvat hienot kakut, sankaria muistettiin lahjoin ja kukin. Omaiset, ystävät ja sukulaiset mukana juhlahumussa ja päivänsankari oli virkeä, hyvävointinen ja nautti päivästä.
Tulpaanit Ulrikassa
12.12.2022

Vapaudesta kiitollisia 6.12.2022

Kodissamme juhlittiin Suomen itsenäisyyspäivää hyvin perinteisesti skoolaillen, herkutellen, ja juhlapäivän televisio-ohjelmia seuraten. Osa muistelee etenkin sota-aikoja ja kodeista lähtemistä. Asia on tullut myös nykyhetkeen ja kotiimme.

Tänä vuonna itsenäisyyspäivä herättää poikkeuksellista vahvempia tunteita Ukrainan tilanteen vuoksi. Etenkin meidän yksikössämme ajatukset ja käytännön tilanne ovat tulleet erityisen lähelle.Hoivakotimme on ensimmäinen Esperin yksikkö johon on muuttanut Ukrainasta paenneita.

Yhdessä eläminen ja toistemme ymmärtäminen on ollut iloa mutta myös opettelua ja totuttelua. Henkilökunnalta on vaadittu uusien kommunikointitapojen kehittämistä, palveluiden organisoimista ja oikeanlaista tarvittavan avun, läsnäolon ja hoidon ymmärtämistä ja antamista. Asukkaille henkisesti raskaiden asioiden lisäksi uuteen kieliympäristöön,
kulttuuriin ja suomalaiseen hoivakotiin kotiutuminen on uusi asia vielä heidän elämässään.

Kuitenkin asukaskuntamme on ollut jo aikaisemmin monimuotoinen ja olemme pystyneet toimimaan yksilölähtöisesti kunkin tarpeiden, taustojen, tapojen ja toiveiden mukaisesti. Haluamme että jokainen meillä saa tuntea itsensä arvokkaaksi ja hyväksytyksi sellaisena kuin on ja elää oman näköistänsä elämää tehden siinä valintoja. Ja ennen kaikkea että on turvallista olla, tässä ja nyt.
lähihoitajien päivä
27.1.2022

Lähihoitajapäivä ja 99v. juhlat!

Tänään on vietetty lähihoitajapäivää. Tällä hetkellä Esperin kodeissa ja Saga-palvelutaloissa työskentelee yhteensä noin 2900 vakituista lähihoitajaa. Meillä Ulrikassa kymmenkunta.
30 upeaa ruusua kimpussa tänään kuvasti lähihoitajakoulutuksen alkua 30 vuotta sitten.

Lisäksi juhlittiin Elsan 99 v. syntymäpäivää. Hieno korkea ikä, eikä uskoisi päivänsankarista, niin nuorekas!
ulrika
23.12.2021

Pikkuiset tontut

Määrlahden päiväkodin lapset kävivät vielä aatonaattona ilahduttamassa ovella ja ikkunan takana ja laulamassa joululauluja. Kiitos pikkutontuille vierailusta! Oikein mukavaa joulua