Esperi Hoivakoti Loviisan Ulrika, Loviisa

satu ja kalle
25.8.2023

Kesän päättäjäisjuhla läheisten kanssa

Vietimme yhteistä iltapäivää Loviisan päivänä 25.8. läheisten ja ystävien kanssa. Saimme kuulla ja laulaa mukana tuttuja kotimaisia kappaleita kun Satu Saaga Tolmunen ja Kalle Mannonen lauloivat, soittivat ja laulattivat. Kiitos! Halukkaat saivat kokeilla vielä karaokea ja tanssiakin oli. Tietysti keittiö laittoi kunnon suolaiset ja makeat herkut kahvin kanssa.
Lauletaan
2.11.2022

Laulun iloa yhdessä

Meillä tykätään laulaa. Saatamme pitää pienen laulutuokion yhdessä esimerkiksi odottaessamme kohta alkavaa ruokailuhetkeä.
Musiikkia ja laulua voi ja kannattaakin käyttää myös asukkaan kahdenkeskisessä hoivatilanteessa. Laulu virkistää mieltä, voi auttaa orientoitumisessa suoritukseen ja läsnäoloon ja auttaa unohtamaan jännityksen tai pahan mielen. Reipas laulu piristää ja aktivoi sekä luo yhteenkuuluvuutta, rauhallinen auttaa rauhoittamaan. Laulut voivat herättää muistoja ja tunteita omasta elämästä.
Puutarhassa
14.6.2022

Musisointia ja kylvöpuuhaa

Osa asukkaista innostuu vanhoista tutuista kappaleista ja alkaa heti laulamaan kun hoitaja aloittaa tai alkaa vain keinuttamaan rytmiä käsistä pitäen. Joskus sanat muistuvat pienellä avulla tai sitten keksitään omat. Aamupäivällä pienryhmässä otettiin myös soittimia mukaan. Osa lauloi, osa soitti ja osa kuunteli.
Iltapäivällä kylvettiin vähän lisää salaattia ja persiljaa kasvatuslaatikoihin pihalle.
konsertointia
6.6.2022

Elävää musiikkia, aurinkoa ja kahvit puutarhassa

Tänään saimme nauttia kun sää suosi ja Pertti Palm esiintyi meille ulkona pihallamme. Ulkoilimme jo aamupäivällä ja sitten lounaan jälkeen nautimme kahvit pihalla ja kuulimme ikivihreitä ihania kappaleita mm. Olavi Virtaa ja Tapio Rautavaaraa. Ihana päivä!
ilta konsertoi
2.5.2022

Ilta konsertoi meille sairaanhoitajapäivän kunniaksi 12.5. klo 13.30

Tähdet, tähdet ja All Together Now -ohjelmista tutuksi tullut Suomen eturivin artisti Ilta esiintyy Esperin ja Sagan henkilöstön ja asukkaiden iloksi kansainvälisenä sairaanhoitajapäivänä to 12.5. klo 13.30 - 14.30. Tähän tunnelmalliseen esitykseen on helppoa osallistua kätevästi etäyhteyksien avulla. Asukkaiden läheiset ovat tervetulleita seuraamaan etäkonserttia kotiin kanssamme.
Kataminoa
2.2.2022

Keskiviikon toimintaa

Tänään ennen lounasta olemme viettäneet yhdessä aikaa kuunnellen asukkaiden toivekappaleita eri genreistä.

Ystävänpäiväkortteja on jo kirjoiteltu ja keskusteltu hauskasta päivämäärästä 2.2.22. Tänään vietetään myös kaksostenpäivää. Asukas joka on itse kaksonen, ilahtui kovasti kun kuuli teemapäivästä ja kirjoitti sisarelleen kortin hoitajan avustamana.

Myös Katamino-peliä kokeilimme. Saatiinko palikat sopimaan kaikki.
Iltapäivällä maalaamme.

Päivä teema herätti tunteita ja kappaleiden tahdissa myös tanssittiin.
12.11.2021

Laila Kinnusen päivä oli tunteikas

Vietettiin Laila Kinnusen päivää. Kuunneltiin hänen elämänkertaansa ja kappaleitaan ja moni tunnistikin artistin kuvista ja hienoista kappaleistaan. Päivä herätti tunteita ja kappaleiden tahdissa myös tanssittiin.