Esperi Hoivakoti Loviisan Ulrika, Loviisa

Kesäkuulumisia
6.7.2023

Kesäkuulumisia

Kesä on kodissamme sujunut leppoisasti, toistemme seurasta, kauniista säistä, kukkasista ja hyvästä ruuasta nauttien. Olemme päässeet melkein päivittäin ulos, lämmintä on ollut ja mikäli ukkosmyrsky tai tuulisempi päivä on yllättänyt niin olemme pelanneet, lukeneet, kuunnelleet musiikkia ja höpötelleet sisällä.
Tällä viikolla aivan kotimme vieressä alkaa suuri asuntomessutapahtuma Loviisan Kuningatterenrannassa ja uusi lähikauppakin aukeaa. Ihmisvilinää hauska seurata tästä ihan tien toiselta puolelta tapahtuman ajan. Messujen jälkeenkin pääsemme sitten helposti uudelle rantareitille ihastelemaan ja ulkoilemaan ja kauppaankin piipahtamaan.
Ohrat kasvamaan
29.3.2023

Pääsiäisvalmisteluita 2023

Pääsiäisen odotus on meilläkin aloitettu suunnittelemalla ja valmistamalla pääsiäiskortteja ja -askarteluja, muistelemalla perinteitä ja kokemuksia sekä kylvämällä pääsiäisruohot. Pieniin virpojiin sekä omaankin makean kolotukseen on varauduttu 😊
Juustopäivä Loviisan Ulrikassa
23.1.2023

Tammikuun touhuja

Tammikuu on aloittanut vuoden kodissamme mukavan leppoisasti. Olemme tehneet pieniä ulkoiluja pihalle, riisuneet kodin joulusta, laulaneet, bingonneet ja jumpanneet. On pidetty hauskoja pieniä tietokilpailuja, muisteloita, pelejä ja sanailuharjoituksia. Luettu myös rukouksia. Teemapäivistä mm. pop corn -päivä ja juuston ystävien päivä ovat olleet arjen herkutteluhetkiä.
Jouluaskartelua
30.11.2022

Jouluun valmistautuminen aloitettu

Olemme aloittaneet joulun odotuksen ajatuksissamme, muisteluin ja keskusteluin sekä laulaneet jo vähän joululauluja. Otimme koristeita esille, teimme uusia, valoja on sytytelty ja kuusi kannettu sisään. Asukkaat koristelivat sen jo mieleisekseen.

Huomenna joulukuu sitten alkaa. Kuuntelemme yhdessä Sävelsirkku-palvelun joulukalenterin päivittäin ja keskustelemme päivän aiheesta sekä kuuntelemme valitun joululaulun.

15.12. vietämme läheisten kanssa joulujuhlaa musiikin ja herkuttelun merkeissä.
Saamme myös Loviisan Lucian vierailulle valoa tuoden sekä Agricolan seurakunta laulaa kanssamme kauneimpia joululauluja jouluviikolla.

Hoitajien avulla ja kanssa asukkaat koristelevat omaa huonettaan ja yhteistä kotia sekä valmistamme ja maistelemme joululeivonnaisia.
Aattona nautimme yhdessä juhlavan jouluaterian ja herkuttelemme vaikka iltaa myöten. Jokainen saa paketin myös tottakai. Osa läheisistä, ystävistä ja yhteistyökumppaneista käy kylässä.
Sellainen on meidän joulu. Perinteinen mutta asukkaiden kiinnostuksen, toiveiden, jaksamisen ja uusien ideoiden mukaan kehittyvä.
Lauletaan
2.11.2022

Laulun iloa yhdessä

Meillä tykätään laulaa. Saatamme pitää pienen laulutuokion yhdessä esimerkiksi odottaessamme kohta alkavaa ruokailuhetkeä.
Musiikkia ja laulua voi ja kannattaakin käyttää myös asukkaan kahdenkeskisessä hoivatilanteessa. Laulu virkistää mieltä, voi auttaa orientoitumisessa suoritukseen ja läsnäoloon ja auttaa unohtamaan jännityksen tai pahan mielen. Reipas laulu piristää ja aktivoi sekä luo yhteenkuuluvuutta, rauhallinen auttaa rauhoittamaan. Laulut voivat herättää muistoja ja tunteita omasta elämästä.
teemaviikko
12.5.2022

Kansainvälinen teemaviikko hoivakoti Loviisan Ulrikassa

Ensi viikolle olemme suunnitelleet kansainvälisen teemaviikon, jolloin muistelemme ja etsimme tietoa eri maiden kielistä, tavoista, ruokakulttuurista ja historiasta, sekä käymme läpi nykytilannetta asukkaille sopivalla tavalla ja tasolla.

Lounaslista poikkeaa ilmoitetusta hieman tarjoten teemaan sopivia tuoksuja ja makuja seuraavanlaisesti:

Maanantaina Venäläinen Stroganoff, perunat, salaatti ja karpalokiisseli

Tiistaina Kreikkalainen Moussaka, tomaatti-feta-salaatti, jälkiruoaksi kreikkalainen jugurtti ja tuoreet mansikat

Keskiviikkona Amerikkalaiset juustohampurilaiset ja apple pie

Torstaina Ukrainalainen Borssikeitto ja sykrinikit eli rahkaletut

Perjantaina Italiainen Pasta Carbonara ja tiramisu

Narsissit
29.3.2022

Maaliskuu menee jo menojaan

Vuosi vilistää kevättä kohti ja antaa sitä myöten pienen lupauksen jo kesästä. Maaliskuussa olemme mm. jumpanneet, laittaneet kesäkukkia itämään sekä kylväneet rairuohot. Vietimme myös vohvelipäivää ja treenasimme kieltä ja samalla aivoja sanaleikein. Jokaiselle arkipäivälle on suunniteltu ohjattua toimintaa johon saa jokainen osallistua halutessaan. Ilmoitamme nämä kodin ilmoitustaululla. Lisäksi tällä hetkellä ulkoilemme terassilla ja pihapiirissä. Vietämme paljon aikaa yhdessä päiväsalissamme keskustellen, koristellen kotia, kuunnellen musiikkia, lukien, hupsutellen ja viettäen syntymäpäiviä, vuoden juhlia ja mitä milloinkin haluamme puuhata. Jokainen asukas autetaan päivittäin toisten seuraan istumaan aina hänen voimiensa salliessa.
Katso lisää