Esperi Hoivakoti Loviisan Ulrika, Loviisa

Leipäpäivä
15.9.2023

Viikkomme muistoja, makuja ja tunteita

Tämän perjantain teemanamme oli leipä ja kipaisimmekin tällä kertaa hakemaan leipomosta paikallista tuoretta leipää maisteluun koko porukalle.
Muistelimme myös muun muassa vähän leivän tekoa, kotimaisia viljoja, maakuntien erikoisherkkuja ja lauloimme tietysti komiasti.

Viikkoomme on mahtunut iloa ja surua. Kaikki koetaan silti yhdessä. Olemme nauttineet syksyn säästä pihallamme, suursiivonneet kodin tarpeettomasta, hankkineet vähän uutta tilalle, laulaneet ja vitsailleet, oppineet ja opiskelleet sekä kiittäneet harjoittelijaamme jakson ja tällä erää yhteisen aikamme päättyessä.

Aika tuli myös hyvästellä asukas joka nukkui pois sairauden uuvuttamana. Elämän loppuvaihe ja saattohoidon aika koskettavat aina läheisiä mutta myös hoivahenkilöstöä ja usein asukastovereita. Kuolleen kunniaksi järjestämme yleensä hoivakodissa yhteisen muistohetken ja laulamme pois nukkuneelle sopivan virren tai laulun. Hetki voi toimia myös keskustelun aloituksen mahdollisuutena asukkaillemme. Saattohoitomatkan herättämiä tunteita käydään läpi työyhteisössä ja omaisen kanssa, joka usein on läsnä viimeisinä hetkinä.
Juustopäivä Loviisan Ulrikassa
23.1.2023

Tammikuun touhuja

Tammikuu on aloittanut vuoden kodissamme mukavan leppoisasti. Olemme tehneet pieniä ulkoiluja pihalle, riisuneet kodin joulusta, laulaneet, bingonneet ja jumpanneet. On pidetty hauskoja pieniä tietokilpailuja, muisteloita, pelejä ja sanailuharjoituksia. Luettu myös rukouksia. Teemapäivistä mm. pop corn -päivä ja juuston ystävien päivä ovat olleet arjen herkutteluhetkiä.
Turvallisuuspäivä
2.6.2022

Turvallisuuspäivä

Tänään henkilökunta sai Safetumilta koulutusta ja kertausta paloturvallisuusasioihin sekä hätäensiavun antoon. Kävimme läpi ensisammutusta, kalustoa, pelastamista ja mm. verenvuodon tyrähdyttämistä sekä elvyttämistä.
lähihoitajien päivä
27.1.2022

Lähihoitajapäivä ja 99v. juhlat!

Tänään on vietetty lähihoitajapäivää. Tällä hetkellä Esperin kodeissa ja Saga-palvelutaloissa työskentelee yhteensä noin 2900 vakituista lähihoitajaa. Meillä Ulrikassa kymmenkunta.
30 upeaa ruusua kimpussa tänään kuvasti lähihoitajakoulutuksen alkua 30 vuotta sitten.

Lisäksi juhlittiin Elsan 99 v. syntymäpäivää. Hieno korkea ikä, eikä uskoisi päivänsankarista, niin nuorekas!