Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Loviisan Ulrika, Loviisa

8

maaliskuu

2023

Kyllä naiset hoitavat! ❤

Vietimme ihanaa naistenpäivää taas yhdessä.
Kampaaja ja laulaja Sarita Pihtsalmi ilahdutti laulullaan ja kauniilla kampauksilla asukkaitamme.
Hoitajat hemmottelivat kasvonaamioilla ja käsihieronnoilla.
Keittiö taikoi herkut ja päivää varten on käyty ostoksilla ja aherrettu.
77-vuotias asukkaamme halusi tehdä kortit kaikille talon naisille, askarteli paljon koristeita päivää varten ja halusi myös kirjoittaa kiitoksensa henkilökunnalle.
Naistenpäivä Loviisan Ulrikassa
Ulrikakoti
Kampauksia
Nautiskelua
Kampauksia
Upeat ladyt
Herkuttelua
Skumpat
Kiitos

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Loviisan Ulrika, Loviisa

poislähtö voi olla kaunis
22.9.2023

Hyvä aika yhdessä

Saimme asukkaan läheiseltä yhteisen tien päättyessä kauniin kiitoksen joka kannustaa koko tiimiä taas jatkamaan hyvää työtään. Olemme huomanneet että yksi erityistaidoistamme on kohtaaminen ja kiinnostuksen kohteemme saattohoito.
Leipäpäivä
15.9.2023

Viikkomme muistoja, makuja ja tunteita

Tämän perjantain teemanamme oli leipä ja kipaisimmekin tällä kertaa hakemaan leipomosta paikallista tuoretta leipää maisteluun koko porukalle.
Muistelimme myös muun muassa vähän leivän tekoa, kotimaisia viljoja, maakuntien erikoisherkkuja ja lauloimme tietysti komiasti.

Viikkoomme on mahtunut iloa ja surua. Kaikki koetaan silti yhdessä. Olemme nauttineet syksyn säästä pihallamme, suursiivonneet kodin tarpeettomasta, hankkineet vähän uutta tilalle, laulaneet ja vitsailleet, oppineet ja opiskelleet sekä kiittäneet harjoittelijaamme jakson ja tällä erää yhteisen aikamme päättyessä.

Aika tuli myös hyvästellä asukas joka nukkui pois sairauden uuvuttamana. Elämän loppuvaihe ja saattohoidon aika koskettavat aina läheisiä mutta myös hoivahenkilöstöä ja usein asukastovereita. Kuolleen kunniaksi järjestämme yleensä hoivakodissa yhteisen muistohetken ja laulamme pois nukkuneelle sopivan virren tai laulun. Hetki voi toimia myös keskustelun aloituksen mahdollisuutena asukkaillemme. Saattohoitomatkan herättämiä tunteita käydään läpi työyhteisössä ja omaisen kanssa, joka usein on läsnä viimeisinä hetkinä.
satu ja kalle
25.8.2023

Kesän päättäjäisjuhla läheisten kanssa

Vietimme yhteistä iltapäivää Loviisan päivänä 25.8. läheisten ja ystävien kanssa. Saimme kuulla ja laulaa mukana tuttuja kotimaisia kappaleita kun Satu Saaga Tolmunen ja Kalle Mannonen lauloivat, soittivat ja laulattivat. Kiitos! Halukkaat saivat kokeilla vielä karaokea ja tanssiakin oli. Tietysti keittiö laittoi kunnon suolaiset ja makeat herkut kahvin kanssa.
Kesäkuulumisia
6.7.2023

Kesäkuulumisia

Kesä on kodissamme sujunut leppoisasti, toistemme seurasta, kauniista säistä, kukkasista ja hyvästä ruuasta nauttien. Olemme päässeet melkein päivittäin ulos, lämmintä on ollut ja mikäli ukkosmyrsky tai tuulisempi päivä on yllättänyt niin olemme pelanneet, lukeneet, kuunnelleet musiikkia ja höpötelleet sisällä.
Tällä viikolla aivan kotimme vieressä alkaa suuri asuntomessutapahtuma Loviisan Kuningatterenrannassa ja uusi lähikauppakin aukeaa. Ihmisvilinää hauska seurata tästä ihan tien toiselta puolelta tapahtuman ajan. Messujen jälkeenkin pääsemme sitten helposti uudelle rantareitille ihastelemaan ja ulkoilemaan ja kauppaankin piipahtamaan.
Pääsiäinen Ulrikassa
11.4.2023

Kevään valoa

Pääsiäinen yhdessä meillä oli väriä, iloa ja erittäin hyvää ruokaa. Lapset toivat taas tervehdyksensä asukkaiden iloksi ja saimme nauttia livemusiikista kun Satu ja Kalle kävivät laulamassa ja soittamassa.