Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Esperi Hoivakoti Koski tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua ja lyhytaikaishoivaa 42 ikäihmiselle Muuramessa. Hoivakoti on tunnettu aiemmin nimellä Palvelutalo Koskikoti. Osaksi Esperiä hoivakoti liittyi tammikuussa 2024.

Arkea yhdessä

Hoivakodissa työskentelee ikäihmisten hoitoon ja ohjaukseen erikoistunut henkilöstö. Hoitajat kannustavat asukkaita osallistumaan kodin askareisiin ja päivittäisiin toimiin. Näin ylläpidetään asukkaiden toimintakykyä ja vaikutetaan positiiviseen vireystilaan. Arkea vietetään yhdessä, monipuolisen toiminnan parissa – koko talon väen voimin juhlistetaan pyhiä, pidetään liikuntatuokioita ja nautitaan kauniilla piha-alueella kesäpäivistä ja kahvihetkistä.

Turvallinen ympäristö

Kosken ryhmäkodeissa on kodikas oleskelu- ja ruokailutila, jossa asukkaat voivat tavata toisiaan ja omaisia. Samassa kiinteistössä ovat yksityiset parturi-kampaamopalvelut, jalkojenhoitaja/kosmetologin palvelut ja hieroja. Ajat varataan suoraan yrittäjältä ja tarvittaessa hoitoja voidaan tehdä myös asukkaan omassa kodissa.

Asukkailla on mahdollisuus nauttia lähellä virtaavasta Muuramejoesta ja luontopolusta, jotka ovat kauniita vuoden jokaisena päivänä. Kesäisin tuoreet yrtit kasvatetaan kasvatuslaatikoissa ja satoa hyödynnetään ruuan valmistuksessa. Hoivakoti sijaitsee Muuramen keskustassa sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä kaupan välittömässä läheisyydessä.