Esperi Hoivakoti Ainola, Oulu

ystävykset
13.2.2023

Hyvää ystävänpäivää!

Ainolassa valmistauduttiin tänään huomiseen ystävänpäivään perinteisillä askarteluilla. Kerrokset saivat koristeekseen hurjan paljon sydämiä :)
Yksi tärkeitä kodikkuuden ja turvallisuuden tuojia Ainolan kodissamme on yhdessäolo. Päivittäin saamme kysyä toisiltamme "Mitä kuuluu?" ja "Kuinka voit?"

Kaikki päivät eivät voi olla ylenpalttisen riemukkaita ja mukaan mahtuu joskus tympeitäkin päiviä. Juuri silloin oma sakki ympärillä tuo lohtua ja turvaa. Saat mennä vaikka omaan huoneeseesi kössin turkkia paikkaamaan tai istua olohuoneessa hiljaa ja vain kuunnella tovereiden juttuja. Varsinkin muistisairaalle toisten läsnäolo tuo turvaa. Kun yhtäkkiä ei mikään näytäkään tutulta ja jännitys tuntuu vatsan pohjassa - juuri silloin joku istahtaa viereen ja ottaa kädestä kiinni. Se joku kertoo, että ei ole mitään hätää ja sinä olet minun ystäväni :)
Iloa yhdessä
25.1.2023

Tervetuloa ihana arki

Vuosi on jo hyvin aluillaan ja kohta ollaan jo helmikuun puolella. Vanhan sanonnan mukaan loppiaisen jälkeisiä pyhättömiä viikkoja kutsutaan härkäviikoiksi. Onpa voitu jopa sanoa, että joulun pyhien ja vapaiden jälkeen arjen ankeus on alkanut. Vaan ei meillä! Arki maistuu hyvälle. Tällä viikolla se on esimerkiksi maistunut mehevälle kasvispiirakalle :) Olipa arki tai juhla, yhdessäolo on ihan parasta - silloin jutustellaan, nauretaan ja lauletaan ja niillä se talven selkäkin taittuu!
Noki
12.1.2023

Terveiset Ainolan yöstä!

Tässäpä uusin vahvistuksemme, yövahtimme Noki. Noki on jo nuoresta iästään huolimatta oppinut oikein topakaksi yövahdiksi, valvomaan asukkaiden yöunia. Kolmen kerroksen käytävät ovat tulleet hänelle tutuiksi ja tältä karvakaverilta ei jää mikään yön ääni huomaamatta. Jos sattuu, että asukkaalla ei tule uni silmään tai tekee mieli käydä yöllä jaloittelemassa, Noki antaa kyllä rauhoittavaa läsnäoloa ja mieluusti antautuu rapsuteltavaksi. Tästä uudesta yövahdista on kyllä tykätty!
kuplivaa
5.1.2023

Hyvää alkanutta vuotta 2023!

Uusi vuosi on jo alkanut ja takana ovat joulu ja vuoden vaihde. Ainolassa joulu ja uusivuosi vietettiin perinteisesti hyvän ruoan ja seuran merkeissä. Jouluna saimme vieraiksemme omaisia sekä tietysti punapukuisia vieraita Korvatunturilta :) Uuden vuoden kunniaksi nostimme yhdessä kuplivan maljan ja esitimme yhteisen toiveen - terveyttä, onnea ja iloa vuodelle 2023!
Ainolan saunatontut
22.12.2022

Arkihuolesi kaikki heitä

Joulu lähestyy ja Ainolassa on koko joulunalusviikon ollut sauna kuumana. Asukkaat ovat valintansa mukaan päässeet yhdessä tai erikseen ihanan lämpöisiin löylyihin. Paljon on noussut mieliin muistoja tutuista ja "entisvanhaisista" löylytuoksuista, kuten terva ja koivu. Saunareissuilla on jaettu monta tarinaa menneisyydestä ja yhdessä nautittu eletyn elämän iloista ja suruista. Kun joulusaunan kiuas huomenna viilenee, alamme odotella asukkaiden kanssa jouluaattoa ja sen taikaa :) Koko Ainolan väki toivottaa Teille jokaiselle ihanaa ja tunnelmallista joulunaikaa!
Jouluista tunnelmaa
15.12.2022

Jouluisia säveliä Ainolassa

Joulun odotukseen kuuluvat ehdottomasti jouluiset sävelmät. Meidän kuluva viikkomme on ollut täynnä suloisia joulusävelmiä ja olemme saaneet lähes jokaiselle päivälle vierailevia esiintyjiä meitä ilahduttamaan. Yhteislaulut ovat raikuneet kolmessa kerroksessa :) Tässä kuvina alkuviikon tunnelmia kaikille katseltaviksi. Ainolan väki kiittää lämpimästi kaikkia esiintyjiä!
Kakku siniristilippumme väreissä.
7.12.2022

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Ainolassa vietettiin jälleen itsenäisyyspäivää muistellen kuluneita vuosikymmeniä, herkutellen sekä nauttien teatteriesityksestä. Näyttelijä Anniina Rokka sekä muusikko Juuso Kiviniemi esittivät meille TERVEHDYS TariNoita. Päivään mahtui niin haikeita muistoja vuosikymmenten takaa kuin iloista ja lämmintä yhdessäolon riemua. Tässäpä Teille kuvin kerrottuna tunnelmapalasia Ainolan itsenäisyyspäivästä.
Pieni tonttumetsä toivottaa tulijat eteisessä tervetulleeksi.
24.11.2022

Joulukausi avattu!

Ainolassa ovat jo jouluvalmistelut kuumimmillaan. Koristelu on jo aloitettu ja joululaulut kajahtavat tuon tuosta kolmessa kerroksessa päivän aikana! Lisäsimme tänne kotisivuille Teidän iloksenne näitä pieniä kuvamaistiaisia meidän tunnelmastamme, joka vain paranee ja lämpenee joulua kohti mentäessä :)
kukat
31.1.2022

Ainolan arkea

Tammikuu on pyörähtänyt Ainolassa hyvin käyntiin. Arkea on maustettu kaikenlaisella mieluisalla viriketoiminnalla. Meidän asukkaille mieluisimpaa tekemistä ovat yhteiset musiikkihetket, vanhojen klassikoiden seuraaminen tv:stä sekä ulkoilu.
Katso lisää