Esperi Hoivakoti Ainola, Oulu

naiset kiikaroimassa
14.9.2023

Voimaa arkeen

Tässäpä kuvaterveisiä Ainolasta!

Henkilökunta kävi lataamassa akkuja liminganlahdella (www.luontoon.fi/liminganlahdenluontokeskus). Päivä oli uskomattoman lämmin ja naisväkeä hemmoteltiin kaikilla aisteilla: ilmassa oli meren ja luonnon tuoksua, ihailtavana suloisia lintuja ja kaikenkarvaisia pörriäisiä. Lisäksi nuotiolla paistuivat maukkaat makkarat ja retkeilyn jälkeen saimme kukkien sidontakurssin Limingan kukkakauppa Rosean toimesta (www.rosea.fi). Kyllä taas jaksaa!

Omaisten illat järjestettiin kolmena iltana, kerroksittain. Omaisia saatiin kahvikupin äärelle ja kuulumisia vaihdettiin. Kävimme hyviä ja rakentavia keskusteluja, joista saimme mukavasti kehitysideoita laadun kehittämiseen - teemmehän tätä työtämme suurella sydämellä asukkaidemme parhaaksi ja omaisyhteistyö on siinä tärkeässä osassa. Kiitos kaikille osallistujille, toivottavasti näemme jälleen seuraavissa omaisten illoissa tulevan talven aikana :) Toivotamme lämpimästi tervetulleiksi jo nyt kaikki omaiset!

Lauantaina 2.9 saimme Ainolaan vieraaksemme ihanan Merja Männikön (www.merjamannikko.fi), joka toi asukkaille mukanaan nostalgiaa ja iloa koulumaailmaan sijoittuvalla interaktiivisella esityksellään Oppia ikä kaikki. Kuunneltavaa, katseltavaa ja muisteltavaa oli yltä kyllin - sydänlämpimät kiitokset Merjalle!

Arkeen mahtui touhuilua mm. värikynien parissa, hemmoteltavana, hartauksien äärellä sekä aurinkoisten keikkatyttöjemme kanssa jumpatessa.

Saimme yllätyksenä Oulun kaupungilta kukkatervehdyksen ja pyöräytimme oikein juhlakakkusen, koska meiltä löytyy nyt Oulun vanhin asukas!

Ihanaa syksyn alkua Teille kaikille!

P.s. Ottakaahan seurantaan meidän Instagram: esperi_ainola
kiitoskukka
29.8.2023

Hei hei kesä - tervetuloa syksy!

Kesä hemmotteli meitä auringon lämmöllä pitkälle elokuuhun saakka ja mehän otimme siitä kaiken ilon irti ulkoilemalla ja retkeilemällä. Pikkusateetkaan eivät meitä estäneet piipahtamasta usein kauniissa Ainolan puistossa ja ihailemassa sen kaunista kukkaloistoa :)

Olemme jälleen koonneet Teille kokoelman kuvia Ainolan väen touhuista ja näissä kuvissa kyllä on kesän ilo ja lämpö on nähtävillä.
Syyskuu on jo ovella ja toivotamme syksyn lämpimästi tervetulleeksi raikkaine tuulineen ja väriloistoineen :)
näkymä city-patiolta
12.7.2023

Oo, kesän lapsi mä oooon...!

Kesäterveiset Ainolasta!

Keräsimme iloksenne tunnelmapaloja meidän city-patioltamme. Juhannusviikolla meillä vieraili tuttu trubaduuri Vesa, joka laulatti asukkaita mahtavassa säässä. Mahtuipa teille mukaan myös terveiset Tanskasta saakka! Yöhoitajamme Eila vieraili lomallaan Tanskassa ja treffasi meillä viime talvena vaihto-opiskelijana olleen Michelen. Michele toi meille ideoita ikääntyneiden hoitoon, kertomalla meille kuinka sitä Tanskassa toteutetaan. Miten mahtava kuukausi hänen kansaan meillä olikaan :)


Minä avaan syömeni selälleen
ja annan päivän paistaa,
minä tahdon kylpea joka veen
ja joka marjan maistaa.

-Eino Leino-


vappu
26.5.2023

Toukokuun terveiset

Kesä tuli, lumi suli, puro sanoi pulipuli :)

Ainolassa on kaiveltu kaapeista esiin jo kesähatut ja aurinkolasit, laitettu patio kesäkukkasia vaille valmiiksi ja rasvailtu rollaattoreiden pyörät priimakuntoon. Se on kesä me aiomme ottaa siitä kaiken ilon irti!

Kesä on juhlien aikaa. Kesäkuussa juhannusviikolla on juhannussaunat ja saamme esiintyjäksi tutun trubaduurin Vesa Nurmisen. Heinäkuussa vietämme Ainolan kesäisiä ruusukuppikarnevaaleja, jolloin laitamme herkkupöydän koreaksi - hyvässä seurassa tietenkin :) Elokuussa vietämme elojuhlaa, jonne kaikki omaisetkin toivotamme tervetulleeksi!

Keräsimme katseltavaksenne kuvia toukokuun touhuistamme, olkaa hyvät!
voileipäkakku
19.4.2023

Keväiset terveiset Ainolasta!

Kevät keikkuen tulevi ja sitä rataa :)

Laitamme tähän päivitykseen pienen kokoelman kuvia kuulumisiksi. Maaliskuussa vietimme 3-vuotispäiväämme ja sen kunniaksi ehtoisa emäntämme Tuula loihti maukkaat voileipä- ja täytekakut koko talon väelle juhlan kunniaksi. Kolmessa vuodessa olemme kasvattaneet asukaspaikkamme täyteen kolmeen kerrokseen ja henkilöstön määräkin on saatu hyvin kasvatettua uuden 1.4 voimaan tulleen mitoituksen mukaiseksi :)

Kevät on sulattanut meidän city-patiomme ja kunhan saadaan se siivottua tiptop-kuntoon, niin päästään isommallakin porukalla jo pation avajaisia viettämään. Kertaalleen olemme jo makkaroita siellä grillailleet ja ne maistuivat kyllä herkullisilta kaikkien suussa! Patiolla paistellaan kesäisin tuon tuosta lettuja ja vohveleita ja nautitaan auringosta, lämmöstä ja hyvästä seurasta - kesää odotellessa!

Kevät on tuonut Ainolaan tullessaan myös paljon ihania ja osaavia opiskelijoita. Harjoitteluja on tehty runsain määrin ja kyllä vaikuttaa siltä, että hyviä sairaanhoitajia, ensihoitajia, lähihoitajia sekä hoiva-avustajia on tulossa hoito-alalle lisää. Tämänkin kevään opiskelijoista olemme saaneet vallan loistavia keikkalaisia joukkoomme ja jokunen on jopa jäämässä tiimiimme pysyvästi :)

Pian vietämme perinteisesti kevään juhlaa - vappua. Tänäkin vappuna saamme varmasti elävää musiikkia nautittavaksemme ja tietysti hyvää ruokaa ja seuraa. Ainolan puisto on pian ulkoilukunnossa ja sekös meitä houkuttelee kävelyretkille pitkän talven jälkeen. Vapun jälkeen vietämme tietysti äitienpäivää, jolloin kaikki omaiset ovat lämpimästi tervetulleita vierailulle kakkukahveille!

Tavataan jälleen seuraavien terveisten merkeissä :)
ystävykset
13.2.2023

Hyvää ystävänpäivää!

Ainolassa valmistauduttiin tänään huomiseen ystävänpäivään perinteisillä askarteluilla. Kerrokset saivat koristeekseen hurjan paljon sydämiä :)
Yksi tärkeitä kodikkuuden ja turvallisuuden tuojia Ainolan kodissamme on yhdessäolo. Päivittäin saamme kysyä toisiltamme "Mitä kuuluu?" ja "Kuinka voit?"

Kaikki päivät eivät voi olla ylenpalttisen riemukkaita ja mukaan mahtuu joskus tympeitäkin päiviä. Juuri silloin oma sakki ympärillä tuo lohtua ja turvaa. Saat mennä vaikka omaan huoneeseesi kössin turkkia paikkaamaan tai istua olohuoneessa hiljaa ja vain kuunnella tovereiden juttuja. Varsinkin muistisairaalle toisten läsnäolo tuo turvaa. Kun yhtäkkiä ei mikään näytäkään tutulta ja jännitys tuntuu vatsan pohjassa - juuri silloin joku istahtaa viereen ja ottaa kädestä kiinni. Se joku kertoo, että ei ole mitään hätää ja sinä olet minun ystäväni :)
Iloa yhdessä
25.1.2023

Tervetuloa ihana arki

Vuosi on jo hyvin aluillaan ja kohta ollaan jo helmikuun puolella. Vanhan sanonnan mukaan loppiaisen jälkeisiä pyhättömiä viikkoja kutsutaan härkäviikoiksi. Onpa voitu jopa sanoa, että joulun pyhien ja vapaiden jälkeen arjen ankeus on alkanut. Vaan ei meillä! Arki maistuu hyvälle. Tällä viikolla se on esimerkiksi maistunut mehevälle kasvispiirakalle :) Olipa arki tai juhla, yhdessäolo on ihan parasta - silloin jutustellaan, nauretaan ja lauletaan ja niillä se talven selkäkin taittuu!
Noki
12.1.2023

Terveiset Ainolan yöstä!

Tässäpä uusin vahvistuksemme, yövahtimme Noki. Noki on jo nuoresta iästään huolimatta oppinut oikein topakaksi yövahdiksi, valvomaan asukkaiden yöunia. Kolmen kerroksen käytävät ovat tulleet hänelle tutuiksi ja tältä karvakaverilta ei jää mikään yön ääni huomaamatta. Jos sattuu, että asukkaalla ei tule uni silmään tai tekee mieli käydä yöllä jaloittelemassa, Noki antaa kyllä rauhoittavaa läsnäoloa ja mieluusti antautuu rapsuteltavaksi. Tästä uudesta yövahdista on kyllä tykätty!
kuplivaa
5.1.2023

Hyvää alkanutta vuotta 2023!

Uusi vuosi on jo alkanut ja takana ovat joulu ja vuoden vaihde. Ainolassa joulu ja uusivuosi vietettiin perinteisesti hyvän ruoan ja seuran merkeissä. Jouluna saimme vieraiksemme omaisia sekä tietysti punapukuisia vieraita Korvatunturilta :) Uuden vuoden kunniaksi nostimme yhdessä kuplivan maljan ja esitimme yhteisen toiveen - terveyttä, onnea ja iloa vuodelle 2023!
Ainolan saunatontut
22.12.2022

Arkihuolesi kaikki heitä

Joulu lähestyy ja Ainolassa on koko joulunalusviikon ollut sauna kuumana. Asukkaat ovat valintansa mukaan päässeet yhdessä tai erikseen ihanan lämpöisiin löylyihin. Paljon on noussut mieliin muistoja tutuista ja "entisvanhaisista" löylytuoksuista, kuten terva ja koivu. Saunareissuilla on jaettu monta tarinaa menneisyydestä ja yhdessä nautittu eletyn elämän iloista ja suruista. Kun joulusaunan kiuas huomenna viilenee, alamme odotella asukkaiden kanssa jouluaattoa ja sen taikaa :) Koko Ainolan väki toivottaa Teille jokaiselle ihanaa ja tunnelmallista joulunaikaa!
Jouluista tunnelmaa
15.12.2022

Jouluisia säveliä Ainolassa

Joulun odotukseen kuuluvat ehdottomasti jouluiset sävelmät. Meidän kuluva viikkomme on ollut täynnä suloisia joulusävelmiä ja olemme saaneet lähes jokaiselle päivälle vierailevia esiintyjiä meitä ilahduttamaan. Yhteislaulut ovat raikuneet kolmessa kerroksessa :) Tässä kuvina alkuviikon tunnelmia kaikille katseltaviksi. Ainolan väki kiittää lämpimästi kaikkia esiintyjiä!
Kakku siniristilippumme väreissä.
7.12.2022

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Ainolassa vietettiin jälleen itsenäisyyspäivää muistellen kuluneita vuosikymmeniä, herkutellen sekä nauttien teatteriesityksestä. Näyttelijä Anniina Rokka sekä muusikko Juuso Kiviniemi esittivät meille TERVEHDYS TariNoita. Päivään mahtui niin haikeita muistoja vuosikymmenten takaa kuin iloista ja lämmintä yhdessäolon riemua. Tässäpä Teille kuvin kerrottuna tunnelmapalasia Ainolan itsenäisyyspäivästä.
Pieni tonttumetsä toivottaa tulijat eteisessä tervetulleeksi.
24.11.2022

Joulukausi avattu!

Ainolassa ovat jo jouluvalmistelut kuumimmillaan. Koristelu on jo aloitettu ja joululaulut kajahtavat tuon tuosta kolmessa kerroksessa päivän aikana! Lisäsimme tänne kotisivuille Teidän iloksenne näitä pieniä kuvamaistiaisia meidän tunnelmastamme, joka vain paranee ja lämpenee joulua kohti mentäessä :)
Katso lisää