Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Ainola, Oulu

31

tammikuu

2022

Ainolan arkea

Tammikuu on pyörähtänyt Ainolassa hyvin käyntiin. Arkea on maustettu kaikenlaisella mieluisalla viriketoiminnalla. Meidän asukkaille mieluisimpaa tekemistä ovat yhteiset musiikkihetket, vanhojen klassikoiden seuraaminen tv:stä sekä ulkoilu.
kukat

Torstaina 27.1 vietettiin lähihoitajan päivää jolloin Ainolaan oli ilmaantunut ihania ruusuja

elokuva

 

Leivontaa

 

 

Leivoimme maukasta porokasvispiirakkaa iltapalalle.

 

 

 

 

 

 

 

tanssi

 

 

Välillä myös tanssijalkaa alkaa vipattamaan kun hyvä musiikki soi.

 

 

 

 

 

 

ulkoilu

 

 

 

Meillä sijainnin puolesta on täydellinen mahdollisuus ulkoilla suositussa Ainolan puistossa ympäri vuoden. Välillä kuitenkin Suomen sää pääsee yllättämään mutta onneksi lämpimästi kun pukeutuu tarkenee hyvin myös tanmmikuun pikkupakkasissa ulkoilla.             

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Ainola, Oulu

vappu
26.5.2023

Toukokuun terveiset

Kesä tuli, lumi suli, puro sanoi pulipuli :)

Ainolassa on kaiveltu kaapeista esiin jo kesähatut ja aurinkolasit, laitettu patio kesäkukkasia vaille valmiiksi ja rasvailtu rollaattoreiden pyörät priimakuntoon. Se on kesä me aiomme ottaa siitä kaiken ilon irti!

Kesä on juhlien aikaa. Kesäkuussa juhannusviikolla on juhannussaunat ja saamme esiintyjäksi tutun trubaduurin Vesa Nurmisen. Heinäkuussa vietämme Ainolan kesäisiä ruusukuppikarnevaaleja, jolloin laitamme herkkupöydän koreaksi - hyvässä seurassa tietenkin :) Elokuussa vietämme elojuhlaa, jonne kaikki omaisetkin toivotamme tervetulleeksi!

Keräsimme katseltavaksenne kuvia toukokuun touhuistamme, olkaa hyvät!
voileipäkakku
19.4.2023

Keväiset terveiset Ainolasta!

Kevät keikkuen tulevi ja sitä rataa :)

Laitamme tähän päivitykseen pienen kokoelman kuvia kuulumisiksi. Maaliskuussa vietimme 3-vuotispäiväämme ja sen kunniaksi ehtoisa emäntämme Tuula loihti maukkaat voileipä- ja täytekakut koko talon väelle juhlan kunniaksi. Kolmessa vuodessa olemme kasvattaneet asukaspaikkamme täyteen kolmeen kerrokseen ja henkilöstön määräkin on saatu hyvin kasvatettua uuden 1.4 voimaan tulleen mitoituksen mukaiseksi :)

Kevät on sulattanut meidän city-patiomme ja kunhan saadaan se siivottua tiptop-kuntoon, niin päästään isommallakin porukalla jo pation avajaisia viettämään. Kertaalleen olemme jo makkaroita siellä grillailleet ja ne maistuivat kyllä herkullisilta kaikkien suussa! Patiolla paistellaan kesäisin tuon tuosta lettuja ja vohveleita ja nautitaan auringosta, lämmöstä ja hyvästä seurasta - kesää odotellessa!

Kevät on tuonut Ainolaan tullessaan myös paljon ihania ja osaavia opiskelijoita. Harjoitteluja on tehty runsain määrin ja kyllä vaikuttaa siltä, että hyviä sairaanhoitajia, ensihoitajia, lähihoitajia sekä hoiva-avustajia on tulossa hoito-alalle lisää. Tämänkin kevään opiskelijoista olemme saaneet vallan loistavia keikkalaisia joukkoomme ja jokunen on jopa jäämässä tiimiimme pysyvästi :)

Pian vietämme perinteisesti kevään juhlaa - vappua. Tänäkin vappuna saamme varmasti elävää musiikkia nautittavaksemme ja tietysti hyvää ruokaa ja seuraa. Ainolan puisto on pian ulkoilukunnossa ja sekös meitä houkuttelee kävelyretkille pitkän talven jälkeen. Vapun jälkeen vietämme tietysti äitienpäivää, jolloin kaikki omaiset ovat lämpimästi tervetulleita vierailulle kakkukahveille!

Tavataan jälleen seuraavien terveisten merkeissä :)
ystävykset
13.2.2023

Hyvää ystävänpäivää!

Ainolassa valmistauduttiin tänään huomiseen ystävänpäivään perinteisillä askarteluilla. Kerrokset saivat koristeekseen hurjan paljon sydämiä :)
Yksi tärkeitä kodikkuuden ja turvallisuuden tuojia Ainolan kodissamme on yhdessäolo. Päivittäin saamme kysyä toisiltamme "Mitä kuuluu?" ja "Kuinka voit?"

Kaikki päivät eivät voi olla ylenpalttisen riemukkaita ja mukaan mahtuu joskus tympeitäkin päiviä. Juuri silloin oma sakki ympärillä tuo lohtua ja turvaa. Saat mennä vaikka omaan huoneeseesi kössin turkkia paikkaamaan tai istua olohuoneessa hiljaa ja vain kuunnella tovereiden juttuja. Varsinkin muistisairaalle toisten läsnäolo tuo turvaa. Kun yhtäkkiä ei mikään näytäkään tutulta ja jännitys tuntuu vatsan pohjassa - juuri silloin joku istahtaa viereen ja ottaa kädestä kiinni. Se joku kertoo, että ei ole mitään hätää ja sinä olet minun ystäväni :)
Iloa yhdessä
25.1.2023

Tervetuloa ihana arki

Vuosi on jo hyvin aluillaan ja kohta ollaan jo helmikuun puolella. Vanhan sanonnan mukaan loppiaisen jälkeisiä pyhättömiä viikkoja kutsutaan härkäviikoiksi. Onpa voitu jopa sanoa, että joulun pyhien ja vapaiden jälkeen arjen ankeus on alkanut. Vaan ei meillä! Arki maistuu hyvälle. Tällä viikolla se on esimerkiksi maistunut mehevälle kasvispiirakalle :) Olipa arki tai juhla, yhdessäolo on ihan parasta - silloin jutustellaan, nauretaan ja lauletaan ja niillä se talven selkäkin taittuu!
Noki
12.1.2023

Terveiset Ainolan yöstä!

Tässäpä uusin vahvistuksemme, yövahtimme Noki. Noki on jo nuoresta iästään huolimatta oppinut oikein topakaksi yövahdiksi, valvomaan asukkaiden yöunia. Kolmen kerroksen käytävät ovat tulleet hänelle tutuiksi ja tältä karvakaverilta ei jää mikään yön ääni huomaamatta. Jos sattuu, että asukkaalla ei tule uni silmään tai tekee mieli käydä yöllä jaloittelemassa, Noki antaa kyllä rauhoittavaa läsnäoloa ja mieluusti antautuu rapsuteltavaksi. Tästä uudesta yövahdista on kyllä tykätty!