Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Esperi Hoivakoti Amelia on 41-paikkainen ikäihmisten hoivakoti Oulussa. Hoivakoti on valmistunut maaliskuussa 2015 ja se sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä Talvikankaalla Oulussa. Vakituisen asumisen ohella hoivakoti tarjoaa yksilöllisesti räätälöityjä asumispalveluita myös lyhytaikaiseen hoivan tarpeeseen, esimerkiksi tuoden omaishoitajalle levon hetken arjen keskelle.

Turvallinen arki

Kaikessa toiminnassa tähdätään asukkaan yksilölliset tarpeet huomioivaan hoivaan ja hyvään elämään. Hoivakodissa eletään rikasta, inhimillistä ja elämänmakuista arkea ilman kiirettä ja suorituskeskeisyyttä. Jokainen päivä on hyvä päivä. Kodin elämä ja toiminta rakentuu yhteistyössä asukkaiden, omaisten, yhteistyökumppaneiden ja sidosryhmien kanssa. Mielekäs tekeminen, mukana olo, luovuus ja itseilmaisu kuuluvat asukkaan jokapäiväiseen elämään. Hoivakodissa on oma keittiö, jossa leivomme päivittäin yhdessä ja saamme nauttia tuoreita leivonnaisia joka päivä. Kuntouttava hoitotyö on toiminnassa mukana jokaisessa arkipäivän tilanteessa.

Viihtyisä ympäristö

Hoivakoti Amelia sijaitsee mukavalla asuinalueella Talvikankaan kaupunginosassa. Kodin välittömässä läheisyydessä sijaitsee lähikauppa, jonne on mukava lähteä välillä pikku kauppareissuille. Lähellä ovat myös päiväkoti ja koulu, pihapiiristä ja ikkunoista voi seurailla lasten temmellystä. Lisäksi ihan hoivakodin vierestä kulkee linja-auto.

Osaava henkilöstö

Yksikössä työskentelevä hoitohenkilökunta koostuu sairaanhoitajista ja lähihoitajista. Osa hoitohenkilökunnasta on suorittanut geriatrisen täydennyskoulutuksen ja osa saattohoitokoulutuksen. Lisäksi henkilökunnan ammattiosaamista ylläpidetään säännöllisellä täydennyskoulutuksella ja osastotunneilla. Työhyvinvoinnin jatkuva kehittäminen kuuluu oleellisena osana henkilöstöjohtamiseen.

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, hyvinvointialueen ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.