Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Esperi Hoivakoti Haapalehto tarjoaa ikääntyneille asumispalvelua ja ympärivuorokautista hoivaa kauniissa ympäristössä Oulun Haapalehdossa. Hoivakodissa on 32 asukaspaikkaa. Haapalehto toimii vuonna 2009 rakennetuissa kodinomaisissa ja nykyaikaisissa tiloissa.

Turvallinen arki

Lämminhenkinen ja ammattitaitoinen hoivahenkilöstö huolehtii asukkaista yksilöllisen hoiva- ja palvelusuunnitelman mukaisesti. Henkilöstön erikoisosaamista on muun muassa varhaisessa vaiheessa diagnosoitujen muistisairaiden hoito. Toiminta perustuu kuntouttavaan ja osallistavaan työotteeseen. Haapalehdossa asukkaat osallistuvat arjen askareisiin, yhdessäoloon ja viriketoimintaan oman jaksamisensa puitteissa. Tavoitteena on säilyttää asukkaan olemassa olevat voimavarat mahdollisimman pitkään. Monipuolinen tekeminen arjessa luovat asukkaille mieluisan arjen.

Viihtyisä ympäristö

Yleistilojen sisustus- ja kalusteratkaisujen lähtökohtana on turvallisuus, omatoimisuus ja kodinomaisuus. Lisäksi hoivakodin oma yksityinen, aidattu piha-alue kukkaistutuksineen ja kasvimaineen mahdollistaa asukkaiden vapaan liikkumisen ulkona. Haapalehdossa on asukkaiden omien huoneiden lisäksi viihtyisät ruokailu- ja oleskelutilat, jotka mahdollistavat monipuolisen virike- ja kuntoutustoiminnan sekä pitävät yllä asukkaiden fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä.

Hoivakoti sijaitsee rauhallisella paikalla kauniilla mäntykankaalla, hyvien ulkoilumahdollisuuksien läheisyydessä. Myllyojan ostoskeskus ja Myllyojan kirkko seurakuntatiloineen sijaitsevat kävelymatkan päässä Haapalehdosta. Linja-autoreitit kulkevat vain muutaman sadan metrin päässä.

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.
Lue lisää Oulun palvelusetelistä täältä.