Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Isänpäiväkahvit
19.11.2021

Isänpäiväkahvit ja touhukas viikko

Viimeviikon sunnuntaina juotiin isänpäivän tapoihin kuuluvasti leivoskahvit ja luettiin runoja meidän talon isännille.

Tällä viikolla on ollut monenlaista tekemistä tarjolla; virsipiiri, lukupiiri, taidepiiri ja monia muitakin touhukkaita hetkiä. Koiravieraskin kävi rapsuteltavana.
Asukaspalaveri
17.9.2021

Asukaspalaveri

Pidämme säännöllisesti asukaspalavereita, joissa keskitymme asukkaiden kanssa hetkeksi yhteisten asioiden äärelle. Tänään oli palaveripäivä, joten kokoonnuimme pitkän pöydän ääreen asukkaiden kanssa.
Pääsisäislauluja
25.3.2021

Kevätaurinkoa ja pääsiäisvalmisteluja

Olemme ihastelleet kevätaurinkoa. Ihmettelimme, että on siinä auringolla taas tekemistä, jos meinaa lumikinokset saada ennen kesää sulamaan. ”Kyllä ne siitä keväällä lähtee”, totesi Reijo. On kuulemma joka kevät ennenkin aurinko onnistunut tehtävässään. Ulkoilemme edelleen säännöllisesti, ilmojen lämmetessä asukkaatkin ovat halukkaampia ulkoilemaan.
Aloittelimme pääsiäisvalmistelut. Kylvimme asukkaiden kanssa rairuohot ja teimme pääsiäisaskarteluja. Olemme laulaneet kevätlauluja ja pääsiäisvirsiä sekä lukeneet pääsiäisaiheisia kirjoja, joita kirjastosta saimme lainaan. Pääsiäinen on kristillisistä juhlista suurin, ja sitä viettää kolmasosa maailman väestöstä. Pääsiäisen merkitys korostuu etenkin vanhemman väestön keskuudessa, joille monet perinteet ovat muutenkin tuttuja ja tärkeitä lapsuudesta saakka. Haluamme pääsiäisen näkyvän Teppola-kodissamme, teemme arjesta juhlaa.