Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Siiri omenanpoiminnassa
11.8.2023

Loppukesän antimia

Olemme tälläkin viikolla päässeet nauttimaan loppukesän antimista. Pihamme omenapuissa on jo osa omenoista kypsyneet. Viimeviikon mustikkapiirakka oli niin maittavaa, että päätimme kokeilla myös omenapiirakan leipomista. Myös viinimarjat ovat maistuneet niin asukkaille kuin hoitajillekkin.
täytekakut
10.3.2023

Omaisten iltapäivä

Parin viime viikon aikana järjestimme jälleen perinteiset omaisten iltapäivät. Viime viikolla kokoonnuimme yhteen Vintin asukkaiden omaisten ja lähteisten kanssa, ja kuluneella viikolla Kammarin sekä Pirtin omaisten ja läheisten kanssa. Yhteensä tilaisuuksissa oli paikalla noin 30 henkeä.
makkaran paistoa
1.3.2023

Kalevalan päivää Teppolan tanhuvilla

Vaka, vanha Sarimoinen hoitajamme iänikuinen työtä kekevi Teppolan mailla, Oulunsalon kankahilla. Vaka, vanha Sarimoinen loitsi tulen, taikoi makkaran, sen tulehen laittavi, taitavasti paistavi. Paistelevi, taiteilevi, kauas savua levittelevi aina Teppolan terasseille hönkäilevi Sarinmoisen loitsinnasta, hoitajan osaonnasta. Jo herkes vesi kielille, odottaville, makkaraa janoaville. Suu hymyssä syötihin, makkaraa makeaa maisteltihin Teppolan tanhuvilla Oulunsalon kankahilla.
Katso lisää