Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Kortti
22.2.2022

22.02.2022

Tämän tiistain 22.02.2022 kaltaista päivää ei tule pitkiin aikoihin. Päivämäärä, joka koostuu vain kahdesta eri numeromerkistä, on seuraavan kerran vasta vuonna 2111. Tämä päivä on päivä muiden joukossa ja silti erityinen, niin kuin jokainen päivä on. Jokainen meistä on tärkeä osa kokonaisuutta.
Joulupukki
27.12.2021

Joulupukin vierailu

Jouluaattona nautittiin perinteinen jouluruoka. Aaton odotettu vieras oli tietenkin joulupukki, jolla oli tuomisina iloa ja lahjoja jokaiselle asukkaalle. Joulupukilla oli aikaa tervehtiä kaikkia asukkaita. Iloa ja naurua riitti, ja mistä ihmeestä joulupukki tunsikin asukkaamme niin hyvin? Kyllä vanhatkin nuortuivat joulupukin nähdessään.
Lauluhetki
25.9.2021

Muistiviikko

Tämä viikko on kansainvälinen muistiviikko. Teemana on Hyvää elämää muistiystävällisessä yhteiskunnassa, ja nostamme esiin erityisesti läsnäolon ja läheisyyden merkityksen. Kosketuksen merkitys muistisairaan ihmisen elämässä näkyi tälläkin viikolla. Hellä ja huomioiva kosketus ja aito läsnäolo ovat hoitajan tärkeimpiä ammatillisia taitoja, joita käytämme arjessa jatkuvasti.
Olemme tällä viikolla saaneet vaihtelua ja virkistystä monenlaisilla tuokioilla. Erilaiset peli- ja muistelutuokiot sekä lauluhetket ja ulkoilu ovat ilahduttaneet kaikkia. Muutamat asukkaat ja hoitajat kävivät katsomassa myös Oulunsalon syysmarkkinoiden vilinää.
yhteislaulua museolla
4.8.2021

Museon kahvila Pirttiin kesän viimeinen vierailu

Oulunsalon museolla on toiminut kesäkahvila Pirtti, jonka maukkaita herkkuja olemme käyneet nauttimassa perjantaisin. Museo tarjoaa idyllisen miljöön herkkujen nauttimiselle. Iloksemme vanha tuttumme Soinnukkaat pitivät yhteislaulutilaisuutta siellä viime perjantaina. Saamme heidät vierailulle tänne Teppolaan tämän viikon perjantaina.
Pirtti sulki ovensa sunnuntaina, mutta avaa jälleen ensi kesänä.
Vohvelin paistoa
19.7.2021

Vohvelikestit

Viime viikolla pidettiin vohvelikestit. Hoitajat Jaana ja Päivi hoitivat paistamisen. Asukkaitamme oli kokoontunut pöydän ympärille ohjeistamaan hoitajia ja muutenkin päivän kuulumisia vaihdellen iloisissa tunnelmissa. Lopuksi vohveleita syötiin päiväkahvin merkeissä hillon ja kermavaahdon kera hymyssäsuin.
Spa
28.6.2021

Teppolan oma Spa-osasto, luksusta arkeen!

Ideoimme pesutilojen yhteyteen Teppolan oman Spa-osaston, jonka otimme käyttöön juhannusviikolla. Halusimme tilan, jossa voimme hemmotella asukkaita. Käsi-, ja jalkakylvyt, hieronnat sekä kaunistelu, kuten hiusten laittaminen ja kynsien lakkaus käyvät kätevästi samassa tilassa. Spa-osastolle voi kätevästi pysähtyä saunasta tullessa laittautumaan, tai tulla ihan muuten vain rauhoittumaan ja rentoutumaan.