Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Martta 100 vuotta
31.8.2022

Elämää 100 vuoden ajalta

Martta Hakavuoren 100 vuotisjuhlaa vietettiin Teppolassa läheisten ja talonväen kanssa 29.8.2022. Aurinko paistoi ja terassilla tunnelmaa siivitti laulu, iloinen puheensorina, makoisat kakkukahvit ja upeat kukkatervehdykset. Martta on sukunsa  vanhin. Muistoja ja tarinoita mahtuu elämäntaipaleelle paljon. Seuraavassa lapset kertovat Martan elämästä.
Potnapekka
30.5.2022

Potnapekka ajelulla

"Pikajuna Meksikon, halki kiitää, yö jo on..." _kuten laulussa lauletaan. Meille tulikin oven eteen tutumpi Potnapekka, joka yleensä ajelee kesäisin kaupungin seudulla. Nyt siis pääsimme kyytiin hoivakodimme oven edestä. Asukkaistamme, omaisista sekä hoitajista ja esimiehestämme oli Potnapekka lastattu. Ajelimme Oulunsalon museon ja kirkon kautta kohti Pitkäknagasta ja Lentoaseman kautta takaisin kotiimme. Siellä oli matkanvarrella asukkaillemme tuttuja paikkoja ilahduttaen.
Elli ja Anni
1.4.2022

Kuule minua

Keväiset tunnelmat hoivakoti Teppolassa jatkuvat. Kuluneen viikon aikana asukkaamme ovat hoitajien avustuksella mm.istuttaneet rairuohoa, sekä maalanneet kauniita pääsiäismunakuvia hoivakodin seinille kaikkien iloksi. Olemme myös pohtineet asukkaidemme kanssa kuuntelemisen tärkeyttä tällä viikolla
Eilan ystävänpäiväsivu
15.2.2022

Rakkaus on elämän suola

Muistatko tuon ystäväkirjan, jota lapsena täytettiin kaverien kanssa ja kerättiin muistoja ystävistä. Mekin Teppolassa otimme käyttöön ystävänpäiväkirjan ja sitä pääsivät jo monet vanhukset täyttämään yhdessä hoitajan kanssa.
Vohvelin paistoa
19.7.2021

Vohvelikestit

Viime viikolla pidettiin vohvelikestit. Hoitajat Jaana ja Päivi hoitivat paistamisen. Asukkaitamme oli kokoontunut pöydän ympärille ohjeistamaan hoitajia ja muutenkin päivän kuulumisia vaihdellen iloisissa tunnelmissa. Lopuksi vohveleita syötiin päiväkahvin merkeissä hillon ja kermavaahdon kera hymyssäsuin.
Museon sisältä
13.7.2021

Pieniä suuria iloja

Tämä kesä on ollut kuuma ja aurinkoinen. Auringon paahde on pakottanut välillä olemaan pelkästään sisätiloissa, mutta onneksi olemme päässeet kuitenkin pienille retkille lähiympäristöön. Iloa vanhusten arkeen tuo myös läheisten vierailut ja pienten lasten näkeminen.