Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Ennustaja
2.1.2023

Uuden vuoden taikoja ja ennustuksia

Uusi vuosi on perinteisesti ennustusten ja lupausten aikaa. Saimmekin yllättäen vieraaksi ennustajaeukko Armiidan uuden vuoden vastaanottajaisiin. Tunnelma oli tiivis ja jännittynyt. Halukkaat saivat osallistua ennustukseen nostamalla kortin, josta Armiida ennusti heille tulevaa vuotta 2023. Armiidalla on selvännäkijän lahja, sillä hän tiesi kaikista asukkaista jotain mm. harrastuksista ja mieluisista arkipuuhista. Kristalllipallo kertoi, että talossa juhlittiin 90 - vuotissyntymäpäiviä. "Tämähän on jännittävää" supisi Aino vieressä istuvalle Pentille.
Martta 100 vuotta
31.8.2022

Elämää 100 vuoden ajalta

Martta Hakavuoren 100 vuotisjuhlaa vietettiin Teppolassa läheisten ja talonväen kanssa 29.8.2022. Aurinko paistoi ja terassilla tunnelmaa siivitti laulu, iloinen puheensorina, makoisat kakkukahvit ja upeat kukkatervehdykset. Martta on sukunsa  vanhin. Muistoja ja tarinoita mahtuu elämäntaipaleelle paljon. Seuraavassa lapset kertovat Martan elämästä.
Aili Salo 100 vuotta
20.8.2021

100 -vuotias päivänsankari

Aili Salo täyttää 100 vuotta. Juhlimme yhdessä Ailin ja muiden elokuussa syntyneiden päivänsankareiden kanssa laulaen ja kahvitellen. Aili on Teppolan historiassa ensimmäinen 100 -vuotias. Eliniän pidennyttyä yli 90-vuotiaita on Suomessa enemmän kuin aikaisemmin, niin myös meillä täällä Teppolassa. Lauloimme onnittelulaulut Ailin lisäksi myös 99 -vuotialle Martalle ja 91-vuotiaalle Eilalle sekä 74 -vuotiaalle Tuulalle.
Asukkaittemme historiaan on mahtunut paljon elämää ja monenlaisia käänteitä; iloa, surua ja menetyksiä.

Alla enemmän 100 -vuotiaan Ailin elämästä ja juhlapäivästä.

"Sehän meni oikeaoppisesti" tuumasi Aili onnittelulaulun jälkeen. "Minä en ole vielä oppinut laulamaan oikein."