Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

täytekakut
10.3.2023

Omaisten iltapäivä

Parin viime viikon aikana järjestimme jälleen perinteiset omaisten iltapäivät. Viime viikolla kokoonnuimme yhteen Vintin asukkaiden omaisten ja lähteisten kanssa, ja kuluneella viikolla Kammarin sekä Pirtin omaisten ja läheisten kanssa. Yhteensä tilaisuuksissa oli paikalla noin 30 henkeä.
omaistenilta
13.6.2022

Omaisten iltapäivä

Pidimme perinteisen omaisten iltapäivän 7.6. kauniissa kesäisessä säässä. Paikalla oli reilu 30 henkeä. Keskustelimme ajankohtaisista asioista ja pyysimme palautetta toiminnastamme. Saimme pelkkää positiivista palautetta, mutta otamme mielellämme vastaan kaikenlaista palautetta, jotta voimme kehittää toimintaamme. On ilo, että on näin paljon aktiivisia omaisia.
muistelupöytä
11.11.2021

Pyhäinpäivän muistelua

Hiljennyimme pyhäinpäivänä jo perinteeksi muodostuneeseen muistelutuokioon asukkaidemme kanssa. Sytytimme muistopöydälle kynttilän jokaiselle kuluneen vuoden aikana poisnukkuneelle asukkaallemme. Muistelimme myös muita edesmenneitä läheisiämme. Lauloimme pianon säestyksellä tuttuja lauluja ja virsiä. Keskustelimme yhdessä kuolemasta, surusta ja kaipauksesta. Kaipaus nostatti kyyneleet silmiin useille asukkaille, mutta olimme yhtämielisiä siitä, että suruun auttaa toisten kanssa puhuminen, laulaminen ja yhdessäolo. Tunnelma oli rauhallinen ja oli koskettava jakaa tunteita yhdessä.
Kynttilä
5.11.2021

Rakkaudesta ihmisiin ja työhön

Kuolema on vanhustyössä melko tuttu asia ja toisinaan myös toivottu ja odotettu, mutta aina pysäyttävä hetki hoitajillekin. Kuten hoidossa aina, pyrimme toteuttamaan saattohoidon yksilöllisesti asukkaan ja omaisten toiveita kunnioittaen. Saattohoito on osa arkea, ja koemme, että on etuoikeus olla saattamassa viimeiselle matkalle.

Hiljattain saimme olla saattelemassa pitkäaikaista asukastamme rajan tuolle puolen. Viimeiset päivät ja hetket jäivät merkittävinä mieliimme. Sai olla läsnä, kun kaikki hiljaa hiipui pois. Saimme kauniita hetkiä sydämiimme muisteltavaksi. Lauloimme käsi kädessä lauluja, joita niin monet kerrat olemme yhdessä laulaneet kuluneiden vuosien aikana. Annoimme luvan lähteä, toivotimme hyvää matkaa.

Kuolema voi olla loputtomuudessaankin merkittävä ja voimaannuttava kokemus hoitajille.