Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

pullan pyörittelyä
15.10.2023

Pullan tuoksuista arkea

Arkeen on mahtunut meillä tälläkin viikolla monia kivoja asioita. Alkuviikosta saimme odotetun vieraan, kun luottokampaajamme Arja tuli lyhentämään asukkaiden hiuksia. Kaikki halukkaat pääsivät käymään kampaajalla. Arki on ollut myös mm. pullantuoksuista... Mikäs sen parempaa.

Henkilökunta viisastui alkuviikosta palokoulutuksen merkeissä.
Siiri omenanpoiminnassa
11.8.2023

Loppukesän antimia

Olemme tälläkin viikolla päässeet nauttimaan loppukesän antimista. Pihamme omenapuissa on jo osa omenoista kypsyneet. Viimeviikon mustikkapiirakka oli niin maittavaa, että päätimme kokeilla myös omenapiirakan leipomista. Myös viinimarjat ovat maistuneet niin asukkaille kuin hoitajillekkin.
Kahvilla porukalla
12.12.2021

Itsenäisyyspäivä oli juhlaa

"Oi Suomi katso sinun päiväs koittaa, yön uhka karkoitettu on jo pois, ja aamun kiuru kirkkaudessa soittaa".

Itsenäisyyspäivää vietimme hyvillä ja kiitollisilla mielillä, herkkuja syöden ja isänmaallista musiikkia kuunnellen. Tunnelma oli arvokas. Monet isänmaalliset laulut avasivat muistisairaiden asukkaidemme muistojenarkkua siten, että sanat tulivat laulun tahtiin muistista kuin ainakin. Itsenäisyys puhutti ja puhuttaa yhä, saimme paljon hyviä keskusteluja aikaan. Siiri kertoi kyynel silmässä ,että; "itsenäisyys on jotain niin arvokasta, että ei sitä oikein voi ymmärtääkkään, eikä niitä menetyksiä sodissa voi millään mitata". Hän kertoo itse kunnostautuneen lottana, ja hänen veljensä on kaatunut sodassa taistellessaan itsenäisen Suomen puolesta. Hilkka kertoi, että Itsenäisyyspäivänä alettiin kynttilöitä polttaa, ja että "siitä se Jouluksi sitten lähti etenemään". Kaksi asiaa vaikutti keskusteluissa korostuvan erityisesti itsenäisyydestä jutellessa; kiitollisuus ja kunnioitus.

Itsenäisyyspäivän kunniaksi järjestimme myös tanssit sekä leivoimme porukalla piparkakkuja.