Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Ulkoilua
6.10.2023

Meillä on aina vanhustenviikko

Vietämme tällä viikolla vanhustenviikkoa, jonka aiheena on tällä kertaa mm. hyvinvointia ja terveyttä luonnosta. Olemme katselleet kuvia ja videoita luonnosta ja eläimistä sekä käyneet tietysti ulkoilemassa. Torstaina olikin virallinen iäkkäiden ulkoilupäivä. Myös kansallista korvapuustipäivää on juhlistettu Teppolassa valtavan kokoisilla korvapuusteilla, jotka herättivät asukkaissa hilpeyttä.

Alkuviikosta lauloimme syksyisiä yhteislauluja, keskiviikkona fysioterapeutit ohjasivat jumpan asukkaillemme sekä torstaina hiljennyimme kuuntelemaan hartautta. Voisikin sanoa, että meillä on joka viikko vanhustenviikko.
Kohti pääsiäistä
29.3.2023

Kohti hiljaista viikkoa

Teppolassa laskeudutaan kohti hiljaista viikkoa; Pääsiäisviikkoa. Sen myötä ajatukset ovat jo menneet kohti Pääsiäisen pyhiä, olemme muun muassa laittaneet rai- ja ohraruohot kasvuun. Josko vielä pajunkissoja saataisiin, niin voitaisiin koristella kauniita oksia päiviämme piristämään.
ulkoilutapahtuma 7.10.22
10.10.2022

Valtakunnallinen vanhusten viikko

Tänä vuonna vanhusten viikon teemana oli "yhdessä luontoon". Viikon aikana katselimme luontoaiheisia ohjelmia yhdessä nojatuolista. Yhtenä päivänä lähdimme isolla porukalla ulkoilemaan luontoon ja useita omaisiakin oli mukana. Tapahtuman päätteeksi pastori Jukka piti hartauden Teppolan sisäpihalla. Juhlaviikon kunniaksi saimme vieraaksemme kanteleensoiton taitajaserkukset Eero ja Paavo Pitkälän sekä Hilkka Takalon. Tuttu ja kaunis kansanmusiikki rauhoitti kuulijoitaan. Vanhusten viikko oli samalla kansallinen eläinten viikko. Saimme vieraaksemme karvaisen, pienen Paco -koiran, jonka pehmeää turkkia sai silittää ja jota sai rutistaa ja halailla.
Linnun ruokinta
14.1.2022

Teppolan linnuistakin pidetään huolta

On mukava seurata ikkunasta pihamme lintulaudalla vierailevien lintujen touhuja. Välillä käymme asukkaiden kanssa lisäämässä jyviä ja siemeniä linnuille syötäväksi.
Linnuista on tehty monia tuttuja lauluja, joita olemme yhdessä tällä viikolla laulaneet. Juttelimme, miten meillä olisi opittavaa lintujen huolettomuudesta. Ihmisenä murehdimme usein turhiakin asioita. Useat asukkaat odottavat jo kevättä ja muuttolintuja.

"Talitintti maaliskuulla mietti näin mielessään..."

"Pikkulintu riemuissaan lauleleepi onneaan..."

"Oi katsohan lintua oksalla puun..."

"Miksi leivo lennät Suomehen..."
Päiväkotilaiset
11.10.2021

"Lehdet lentää, nyt syksy jo on. Vettä sataa, nyt syksy jo on..."

Viime viikolla vietimme perinteisesti vanhusten viikkoa teemalla Luonto antaa voimaa. Luonto oli esillä monissa virikehetkissämme.

Perjantaina päiväkoti Kuovin lapset vierailivat sisäpihalla. Noin 40 lasta esitti syksyisiä lauluja, jossa lehdet tippuivat puista, oli peikkoja sienen alla ja joka laulussa melkein satoi vettä. Yhdessä laulettiin ja viitottiin Tuiki tuiki tähtönen. Lopuksi lapset antoivat kotiimme syksyisiä askartelujaan.
Voi sitä lasten vilinää ja vilskettä, kyllä vanhusten ilmeet olivat iloisia.

Kiitos lapset, tulkaa pian uudelleen! Ja toivotaan, ettei ihan koko syksyä sada vettä niin kuin teidän lauluissa.
puunhalaus
25.8.2021

Puunhalausviikko

Halaa puuta - arvosta lähiympäristöäsi viikko on meneillään. Valtakunnallinen puunhalausviikko kannustaa ihmisiä halaamaan puita ja osoittamaan, että he arvostavat omaa lähiympäristöään. Mekin päätimme osallistua tempaukseen ja niimpä Helka ja Aili tässä hoitajan kanssa halaavat jykevää mäntyä.

#puunhalausviikko
asiointireissulla
21.6.2021

Kesäpäivänseisaus

Juhannusviikko on alkanut ja vuoden pisintä päivää vietetään tänään 21.6.2021. Reijo ja Eila lähtivät hoitajan kanssa käymään asioilla ja samalla jutusteltiin mukavia. Reijo kertoi saunavastojen teosta. Ne tehdään rauduskoivusta, koska ne ovat pehmeitä ja kestävät hieskoivua pidempään. Eila puolestaan halusi matkalla olevasta syreenistä oksan, jonka huumaavaa tuoksua yhdessä ihmeteltiin. Oulunsalon terveyskeskuksen seinän vierustalla kasvoi myös hiirenvirnaa, jonka herneitä Eila ja Reijo kertoivat lapsena syöneensä. "Kaikkea piti lapsena kokeilla" Eila tuumasi. Tuulenvire mukavasti vilvoitti lämmintä kesäaamua.