Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

ruusu hoitajalle
6.6.2022

Ruusu hoitajalle

Kesälomat ovat pyörähtäneet käyntiin ja nuoret kesäsijaiset saapuneet. Meille jokaisen työpanos on arvokas ja merkityksellinen. Työyhteisön voimavara on kokeneet konkarihoitajat ja alalle opiskelevat uudet tulokkaat. Kiitos, kun olet osa tiimiämme!
Ruusut lahjoitti hoitajille kukkakauppa KukkaMaaria.
Kortti
22.2.2022

22.02.2022

Tämän tiistain 22.02.2022 kaltaista päivää ei tule pitkiin aikoihin. Päivämäärä, joka koostuu vain kahdesta eri numeromerkistä, on seuraavan kerran vasta vuonna 2111. Tämä päivä on päivä muiden joukossa ja silti erityinen, niin kuin jokainen päivä on. Jokainen meistä on tärkeä osa kokonaisuutta.
joulukalenteri
23.12.2021

Lempeiden sanojen joulu

Tänä jouluna meitä hoitajia on ilahduttanut omaisilta saatujen suunmakeiden lisäksi Lempeiden sanojen joulukalenteri. Se on tarjonnut joulukuun jokaiselle päivälle muistutuksia, lempeitä sanoja ja ajatelmia keventämään mieltämme. Näiden lempeiden ja rohkaisevien sanojen kautta rauhoitumme joulun viettoon.
Kynttilä
5.11.2021

Rakkaudesta ihmisiin ja työhön

Kuolema on vanhustyössä melko tuttu asia ja toisinaan myös toivottu ja odotettu, mutta aina pysäyttävä hetki hoitajillekin. Kuten hoidossa aina, pyrimme toteuttamaan saattohoidon yksilöllisesti asukkaan ja omaisten toiveita kunnioittaen. Saattohoito on osa arkea, ja koemme, että on etuoikeus olla saattamassa viimeiselle matkalle.

Hiljattain saimme olla saattelemassa pitkäaikaista asukastamme rajan tuolle puolen. Viimeiset päivät ja hetket jäivät merkittävinä mieliimme. Sai olla läsnä, kun kaikki hiljaa hiipui pois. Saimme kauniita hetkiä sydämiimme muisteltavaksi. Lauloimme käsi kädessä lauluja, joita niin monet kerrat olemme yhdessä laulaneet kuluneiden vuosien aikana. Annoimme luvan lähteä, toivotimme hyvää matkaa.

Kuolema voi olla loputtomuudessaankin merkittävä ja voimaannuttava kokemus hoitajille.
Kynsikkäät
7.10.2021

Pyyntöjä muistisairaan puolesta

Muistisairas ihminen voi elää hyvää elämää hoivakodissa. Mielekäs arki koostuu turvasta, seurasta ja virikkeistä. Hoitajamme Minna sanoitti ajatuksiaan paperille opiskellessaan GeroNurse - verkkokoulutuksessa viime keväänä. Koulutus haastoi pohtimaan syvällisemmin vanhustyötä. Minnan mielestä on tärkeää huomata miten paljon muistisairailla asukkaillamme on tarpeita ja tunteita ja miten helposti ne voivat jäädä huomaamatta työntouhussa. "Olen saanut huomata miten pienillä teoilla ja hetkilllä on suuri vaikutus vanhusten elämässä" kertoo Minna. Alla Minnan kirjoitus Pyyntöjä muistisairaan puolesta.
Lauluhetki
25.9.2021

Muistiviikko

Tämä viikko on kansainvälinen muistiviikko. Teemana on Hyvää elämää muistiystävällisessä yhteiskunnassa, ja nostamme esiin erityisesti läsnäolon ja läheisyyden merkityksen. Kosketuksen merkitys muistisairaan ihmisen elämässä näkyi tälläkin viikolla. Hellä ja huomioiva kosketus ja aito läsnäolo ovat hoitajan tärkeimpiä ammatillisia taitoja, joita käytämme arjessa jatkuvasti.
Olemme tällä viikolla saaneet vaihtelua ja virkistystä monenlaisilla tuokioilla. Erilaiset peli- ja muistelutuokiot sekä lauluhetket ja ulkoilu ovat ilahduttaneet kaikkia. Muutamat asukkaat ja hoitajat kävivät katsomassa myös Oulunsalon syysmarkkinoiden vilinää.
Aili Salo 100 vuotta
20.8.2021

100 -vuotias päivänsankari

Aili Salo täyttää 100 vuotta. Juhlimme yhdessä Ailin ja muiden elokuussa syntyneiden päivänsankareiden kanssa laulaen ja kahvitellen. Aili on Teppolan historiassa ensimmäinen 100 -vuotias. Eliniän pidennyttyä yli 90-vuotiaita on Suomessa enemmän kuin aikaisemmin, niin myös meillä täällä Teppolassa. Lauloimme onnittelulaulut Ailin lisäksi myös 99 -vuotialle Martalle ja 91-vuotiaalle Eilalle sekä 74 -vuotiaalle Tuulalle.
Asukkaittemme historiaan on mahtunut paljon elämää ja monenlaisia käänteitä; iloa, surua ja menetyksiä.

Alla enemmän 100 -vuotiaan Ailin elämästä ja juhlapäivästä.

"Sehän meni oikeaoppisesti" tuumasi Aili onnittelulaulun jälkeen. "Minä en ole vielä oppinut laulamaan oikein."