Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Ulkolauluja
11.5.2023

Mielekästä arkea

Yhdessä tekemistä, kaikki on tyytyväisiä, juttelemista, sellaista niin kuin täällä on. Muun muassa nämä asiat nousivat esille kun keskustelimme asukkaiden kanssa siitä, minkälaista on mielekäs arki. Tälläkin viikolla olemme saaneet nauttia mielekkäästä arjesta.
käsillä tekeminen
21.10.2021

Käsillä tekemistä

Kädet tarvitsevat myös työtä tehdäkseen, tarve tekemiselle ei lopu iän karttuessa. Yksi osa hoitajan työtä on nähdä muistisairaan tarve käsillä ”näpräämiselle”, ja osata tarjota kullekin mieleistä käsillä tekemistä. Siinä on mielekästä haastetta hoitajillekin miettiä, kuka vanhus innostuu mistäkin asiasta. Esimerkiksi askartelu on toisille mieluisaa ja toisista se taas saattaa tuntua ilman aikaiselta värkkäämiseltä.

Pyrimme luomaan Teppolan kotiympäristön virikkeelliseksi ja vanhuksiamme aktivoivaksi.

Jos ei asukkaalla ole muuta touhua, lautasliina silppuuntuu tuossa tuokiossa. Ruokaliinaa viikataan myös vimmatusti ruokailun päätteeksi, suoristellaan ja viikataan taas. Myös ruokailuastioita pinotaan läjään ja osa palauttaa ne tiskikärryyn saakka. Kirjojen ja lehtien lukeminen ja järkkäily on monille luontevaa pikkutouhuilua pöydän ääressä istuessa. Toisinaan otamme asukkaita pyykkilään hoitajan avuksi pyykkihommiin tai ruokakuorman purkuun. Myös roskien vientiin saa välillä asukkaalta apua.

On tärkeä saada kokea tekevänsä jotain merkityksellistä ja pystyvänsä sairauksistaan ja iästäänkin huolimatta vielä olemaan hyödyksi.
Hilkka soittaa
8.9.2021

Positiivisuusviikon puuhailuja

Positiivisuusviikkoa on vietetty vuodesta 1991 lähtien. Niin myös tällä viikolla meillä täällä Teppolassa. Myönteistä palautetta ja iloista mieltä on aina hyvä tuoda esille, varsinkin positiivisuusviikolla. Olemme rohkaisseet asukkaitamme pohtimaan kiitollisuuden aiheita elämästään. Koti, perhe ja terveys tulivat monien suusta. "No koko elämä, kaikki tässä", sanoi Eila lopuksi.
omaisten ilta
10.6.2021

Omaisten ilta

Keskiviikkona meillä oli omaisten ilta helteisessä kelissä. Omaisia oli saapunut paikalle reilu 25 henkilöä. Yksikönjohtaja Päivi kertoi viimeisimpiä kuulumisia Teppolasta ja kävi läpi alkuvuodesta tehdyn omaistyytyväisyyskyselyn tulokset. Vastauksia tuli 15 ja jatkossa toivomme, että useampi omainen vastaa kyselyyn, jotta voimme kehittää toimintaamme niiden pohjalta. Tulosten mukaan henkilökunnan ystävällisyyteen, ammattitaitoon ja talon ilmapiiriin oltiin hyvinkin tyytyväisiä.
Kävimme läpi myös Esperin strategian, jonka visioina on Suomen onnellisimmat asukkaat. Kysyimme omaisilta mikä heidät tekisi onnelliseksi hoivakoti Teppolassa ja totesimme yhdessä, että tähän tarvitaan ammattitaitoisia hoitajia ja arjessa läsnäolevia omaisia. Kolmen koon periaate: kuuntele, kosketa ja kannusta toimii ohjenuoranamme. Kerroimme myös meneillään olevista organisaation kehittämishankkeista, jotka ovat validaatio- ja saattohoitokoulutus.