Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

messu
14.4.2022

Kiirastorstain messu

Pääsiäinen on kristillisistä juhlista vanhin ja tärkein. Siihen liittyy monta merkittävää kirkkopyhää: kiirastorstai, pitkäperjantai ja pääsiäispäivä. Tänään asukkaamme saivat osallistua kiirastorstain messuun. Palmusunnuntain ja pääsiäissunnuntain välissä olevaa viikkoa, jota juuri nyt vietetään, kutsutaan hiljaiseksi viikoksi. Monet pääsiäiseen liittyvät perinteet ovat pohjimiltaan pakanallisia ja liittyvät valon lisääntymiseen.
Pääsiäiskahvit
6.4.2021

Pääsiäinen

Pääsiäinen vietettiin levollisissa tunnelmissa. Kuuntelimme ja katselimme useana päivänä virtuaalikirkosta tulevia pääsiäiskonsertteja. Pääsiäisateriat ja suklaamunat maistuivat, rakentelimme yhdessä niistä tulevia pikkuyllätyksiä. Pyhien aikana asukkailla kävi myös vierailijoita.
Päiväkotilaiset
26.3.2021

"Virvon varvon"

Joukko iloisia lapsia virpomisoksineen tepasteli takaterassillemme. Päiväkoti Kuovin lapset kävivät virpomassa ja laulamassa asukkaillemme. Kyllä oli ikkunoiden molemmin puolin monta silmäparia katselemassa, taisi olla puolin ja toisin ihmeteltävää. Lapsien näkeminen ihastuttaa ja jopa liikuttaa vanhuksiamme. Ilahduimme kovasti tästä pääsiäistervehdyksestä, kiitos yhteistyöstä Kuovit.
Pääsisäislauluja
25.3.2021

Kevätaurinkoa ja pääsiäisvalmisteluja

Olemme ihastelleet kevätaurinkoa. Ihmettelimme, että on siinä auringolla taas tekemistä, jos meinaa lumikinokset saada ennen kesää sulamaan. ”Kyllä ne siitä keväällä lähtee”, totesi Reijo. On kuulemma joka kevät ennenkin aurinko onnistunut tehtävässään. Ulkoilemme edelleen säännöllisesti, ilmojen lämmetessä asukkaatkin ovat halukkaampia ulkoilemaan.
Aloittelimme pääsiäisvalmistelut. Kylvimme asukkaiden kanssa rairuohot ja teimme pääsiäisaskarteluja. Olemme laulaneet kevätlauluja ja pääsiäisvirsiä sekä lukeneet pääsiäisaiheisia kirjoja, joita kirjastosta saimme lainaan. Pääsiäinen on kristillisistä juhlista suurin, ja sitä viettää kolmasosa maailman väestöstä. Pääsiäisen merkitys korostuu etenkin vanhemman väestön keskuudessa, joille monet perinteet ovat muutenkin tuttuja ja tärkeitä lapsuudesta saakka. Haluamme pääsiäisen näkyvän Teppola-kodissamme, teemme arjesta juhlaa.