Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

supervoimia
21.9.2023

Supervoimia - oikeesti on

"Katso minua silmiin ja muista - sinulla on Supervoimia - oikeasti on" lukee kortissa, jonka saimme jalkahoitaja Catilta Ladys&Gentleman hoitolasta. Meillä oli ilo tutustua Catiin, joka joutui valitettavasti lopettamaan viikottaiset jalkahoidot Teppolassa. Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi jalkahoitola Sirenasta Riikan, joka aloittaa lokakuussa. Ilmoitimme tästä omaisille parisen viikkoa sitten.
Nallepäivä
1.11.2022

Kansainvälinen nallepäivä

Kansainvälistä nallepäivää vietettiin 27.10. Silloin myös Teppolassa vierailevat nalle- ja pehmoeläimet saattoivat esittäytyä talomme asukkaille. Nalle pieni nappisilmä toivotti hyvät huomenet heti aamutuimaan aamiaiselle saapuville vanhuksille. Kissa Kirnauskis ja Kalle kani puolestaan juttelivat mukavia ja innostuivat kertomaan vanhoja, suomalaisia eläinsatuja. Hymy oli herkässä ja useampi vanhus oli heti leikissä mukana pilke silmäkulmassa. Nallepäivän ajatuksena oli ilahduttaa vanhuksia ja tuoda hieman leikkimieltä pimeneviin päiviin niin vanhuksille kuin hoitajillekin.
Monilla talomme asukkaista on ollut kotieläimiä ja osalle vanhuksia esim. koira tai kissa on ollut hyvin rakas. Pehmoeläin voi toimia oikean eläimen korvikkeena. Pehmeää koiraa tai kissaa on kiva paijata ja silittää sekä sille voi jutella. Kyllä vanhuskin saa kokea mielihyvää pehmoeläimestä. Se voi muistuttaa lapsuuden tai aikuisuuden lemmikkiä ja varsinkin kun muisti on mennyt ja toimintakyky hiipunut, voi pehmoeläin tuoda turvaa ja iloa elämään.
ulkoilutapahtuma 7.10.22
10.10.2022

Valtakunnallinen vanhusten viikko

Tänä vuonna vanhusten viikon teemana oli "yhdessä luontoon". Viikon aikana katselimme luontoaiheisia ohjelmia yhdessä nojatuolista. Yhtenä päivänä lähdimme isolla porukalla ulkoilemaan luontoon ja useita omaisiakin oli mukana. Tapahtuman päätteeksi pastori Jukka piti hartauden Teppolan sisäpihalla. Juhlaviikon kunniaksi saimme vieraaksemme kanteleensoiton taitajaserkukset Eero ja Paavo Pitkälän sekä Hilkka Takalon. Tuttu ja kaunis kansanmusiikki rauhoitti kuulijoitaan. Vanhusten viikko oli samalla kansallinen eläinten viikko. Saimme vieraaksemme karvaisen, pienen Paco -koiran, jonka pehmeää turkkia sai silittää ja jota sai rutistaa ja halailla.
Päiväkotilaiset
11.10.2021

"Lehdet lentää, nyt syksy jo on. Vettä sataa, nyt syksy jo on..."

Viime viikolla vietimme perinteisesti vanhusten viikkoa teemalla Luonto antaa voimaa. Luonto oli esillä monissa virikehetkissämme.

Perjantaina päiväkoti Kuovin lapset vierailivat sisäpihalla. Noin 40 lasta esitti syksyisiä lauluja, jossa lehdet tippuivat puista, oli peikkoja sienen alla ja joka laulussa melkein satoi vettä. Yhdessä laulettiin ja viitottiin Tuiki tuiki tähtönen. Lopuksi lapset antoivat kotiimme syksyisiä askartelujaan.
Voi sitä lasten vilinää ja vilskettä, kyllä vanhusten ilmeet olivat iloisia.

Kiitos lapset, tulkaa pian uudelleen! Ja toivotaan, ettei ihan koko syksyä sada vettä niin kuin teidän lauluissa.
Valmistetaan puolukkasosetta
30.9.2021

Sadonkorjuuta

Syksy on sadonkorjuun aikaa, jolloin juurekset ja peruna viedään kellariin ja marjat pakastetaan tai säilötään hillona. Tänään meillä tehtiin asukkaiden kanssa "huuppaa" eli puolukkasurvosta. Puolukat poimitaan, puhdistetaan, lisätään sokeria ja survotaan. Arja hoitaja oli kerännyt puolukat miehensä kanssa ja emännät saivat puhdistaa ja survoa ne. Tuttua puuhaa. Arja lupaa, että asukkaat saavat survoksen syötäväkseen Ainon kysyessä kenelle nämä puolukat menee. Aino oli jo aamupuuron päällä syönyt tuoreita puolukoita. "Kiitos poimijoille!" rouvat kiittelivät Arjaa yhteistuumin.
Teppolan jengi
10.9.2021

Yhteinen ulkoilutapahtuma

Järjestimme tänään yhteisen ulkoilutapahtuman asukkaille ja omaisille. Teppolan pihalta lähti pitkä ja komea letka kulkemaan pitkin Oulunsalon katuja. Aurinko oli tietenkin tilattu paikalle hellimään ulkoilijoita. Pienen lenkin jälkeen kokoonnuimme takaisin sisäpihalle juomaan pullakahvit ja lauloimme muutaman yhteislaulunkin. Ilman aktiivisia omaisia emme olisi näin runsaalla porukalla päässeet liikkeelle. "Oli kivaa" totesi muutama asukas.