Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Kahvilla porukalla
12.12.2021

Itsenäisyyspäivä oli juhlaa

"Oi Suomi katso sinun päiväs koittaa, yön uhka karkoitettu on jo pois, ja aamun kiuru kirkkaudessa soittaa".

Itsenäisyyspäivää vietimme hyvillä ja kiitollisilla mielillä, herkkuja syöden ja isänmaallista musiikkia kuunnellen. Tunnelma oli arvokas. Monet isänmaalliset laulut avasivat muistisairaiden asukkaidemme muistojenarkkua siten, että sanat tulivat laulun tahtiin muistista kuin ainakin. Itsenäisyys puhutti ja puhuttaa yhä, saimme paljon hyviä keskusteluja aikaan. Siiri kertoi kyynel silmässä ,että; "itsenäisyys on jotain niin arvokasta, että ei sitä oikein voi ymmärtääkkään, eikä niitä menetyksiä sodissa voi millään mitata". Hän kertoo itse kunnostautuneen lottana, ja hänen veljensä on kaatunut sodassa taistellessaan itsenäisen Suomen puolesta. Hilkka kertoi, että Itsenäisyyspäivänä alettiin kynttilöitä polttaa, ja että "siitä se Jouluksi sitten lähti etenemään". Kaksi asiaa vaikutti keskusteluissa korostuvan erityisesti itsenäisyydestä jutellessa; kiitollisuus ja kunnioitus.

Itsenäisyyspäivän kunniaksi järjestimme myös tanssit sekä leivoimme porukalla piparkakkuja.
Levytanssit
3.9.2021

Tanssin iloa

Syksyn ensimmäiset levytanssit käynnistyivät menevällä humpalla, ilmeet olivat iloiset. Kaikki eivät halunneet tanssia, mutta nauttivat musiikista ja katselusta. Tanssiminen on monelle tuttu harrastus nuoruudesta ja toivottua ajanvietettä kodissamme.
Tanssia
30.4.2021

Vappurieha

Aloitimme vapun vieton iloisissa merkeissä. Aamusta alkaen askel oli hiukan kevyempi ja hattuja oli päässä niin hoitajilla kuin asukkaillakin. Ilmapalloilla saimme hyvät pelit aikaiseksi. Työntekijämme Laani tuli ilahduttamaan meitä kotimaastaan Brasiliasta tutulla Samba-tanssillaan ja innostuttamaan kaikki mukaan vappuriehaan. Yhdessäoleminen ja iloitseminen tuo mukavaa piristystä arkeemme. Vappuun kuuluvasti munkkia ja simaa tarjoiltiin päiväkahvilla.