Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Kohti pääsiäistä
29.3.2023

Kohti hiljaista viikkoa

Teppolassa laskeudutaan kohti hiljaista viikkoa; Pääsiäisviikkoa. Sen myötä ajatukset ovat jo menneet kohti Pääsiäisen pyhiä, olemme muun muassa laittaneet rai- ja ohraruohot kasvuun. Josko vielä pajunkissoja saataisiin, niin voitaisiin koristella kauniita oksia päiviämme piristämään.
makkaran paistoa
1.3.2023

Kalevalan päivää Teppolan tanhuvilla

Vaka, vanha Sarimoinen hoitajamme iänikuinen työtä kekevi Teppolan mailla, Oulunsalon kankahilla. Vaka, vanha Sarimoinen loitsi tulen, taikoi makkaran, sen tulehen laittavi, taitavasti paistavi. Paistelevi, taiteilevi, kauas savua levittelevi aina Teppolan terasseille hönkäilevi Sarinmoisen loitsinnasta, hoitajan osaonnasta. Jo herkes vesi kielille, odottaville, makkaraa janoaville. Suu hymyssä syötihin, makkaraa makeaa maisteltihin Teppolan tanhuvilla Oulunsalon kankahilla.
ulkoilutapahtuma 7.10.22
10.10.2022

Valtakunnallinen vanhusten viikko

Tänä vuonna vanhusten viikon teemana oli "yhdessä luontoon". Viikon aikana katselimme luontoaiheisia ohjelmia yhdessä nojatuolista. Yhtenä päivänä lähdimme isolla porukalla ulkoilemaan luontoon ja useita omaisiakin oli mukana. Tapahtuman päätteeksi pastori Jukka piti hartauden Teppolan sisäpihalla. Juhlaviikon kunniaksi saimme vieraaksemme kanteleensoiton taitajaserkukset Eero ja Paavo Pitkälän sekä Hilkka Takalon. Tuttu ja kaunis kansanmusiikki rauhoitti kuulijoitaan. Vanhusten viikko oli samalla kansallinen eläinten viikko. Saimme vieraaksemme karvaisen, pienen Paco -koiran, jonka pehmeää turkkia sai silittää ja jota sai rutistaa ja halailla.
Linnun ruokinta
14.1.2022

Teppolan linnuistakin pidetään huolta

On mukava seurata ikkunasta pihamme lintulaudalla vierailevien lintujen touhuja. Välillä käymme asukkaiden kanssa lisäämässä jyviä ja siemeniä linnuille syötäväksi.
Linnuista on tehty monia tuttuja lauluja, joita olemme yhdessä tällä viikolla laulaneet. Juttelimme, miten meillä olisi opittavaa lintujen huolettomuudesta. Ihmisenä murehdimme usein turhiakin asioita. Useat asukkaat odottavat jo kevättä ja muuttolintuja.

"Talitintti maaliskuulla mietti näin mielessään..."

"Pikkulintu riemuissaan lauleleepi onneaan..."

"Oi katsohan lintua oksalla puun..."

"Miksi leivo lennät Suomehen..."
Päiväkotilaiset
11.10.2021

"Lehdet lentää, nyt syksy jo on. Vettä sataa, nyt syksy jo on..."

Viime viikolla vietimme perinteisesti vanhusten viikkoa teemalla Luonto antaa voimaa. Luonto oli esillä monissa virikehetkissämme.

Perjantaina päiväkoti Kuovin lapset vierailivat sisäpihalla. Noin 40 lasta esitti syksyisiä lauluja, jossa lehdet tippuivat puista, oli peikkoja sienen alla ja joka laulussa melkein satoi vettä. Yhdessä laulettiin ja viitottiin Tuiki tuiki tähtönen. Lopuksi lapset antoivat kotiimme syksyisiä askartelujaan.
Voi sitä lasten vilinää ja vilskettä, kyllä vanhusten ilmeet olivat iloisia.

Kiitos lapset, tulkaa pian uudelleen! Ja toivotaan, ettei ihan koko syksyä sada vettä niin kuin teidän lauluissa.
Teppolan jengi
10.9.2021

Yhteinen ulkoilutapahtuma

Järjestimme tänään yhteisen ulkoilutapahtuman asukkaille ja omaisille. Teppolan pihalta lähti pitkä ja komea letka kulkemaan pitkin Oulunsalon katuja. Aurinko oli tietenkin tilattu paikalle hellimään ulkoilijoita. Pienen lenkin jälkeen kokoonnuimme takaisin sisäpihalle juomaan pullakahvit ja lauloimme muutaman yhteislaulunkin. Ilman aktiivisia omaisia emme olisi näin runsaalla porukalla päässeet liikkeelle. "Oli kivaa" totesi muutama asukas.

puunhalaus
25.8.2021

Puunhalausviikko

Halaa puuta - arvosta lähiympäristöäsi viikko on meneillään. Valtakunnallinen puunhalausviikko kannustaa ihmisiä halaamaan puita ja osoittamaan, että he arvostavat omaa lähiympäristöään. Mekin päätimme osallistua tempaukseen ja niimpä Helka ja Aili tässä hoitajan kanssa halaavat jykevää mäntyä.

#puunhalausviikko
hartaus
6.8.2021

Suvivirsi vielä kerran

Tämä kesä on mahdollistanut hartauksien pitämisen sisäpihalla. Näin kesäisen kauniina päivänä voidaan laulaa vielä kerran Suvivirsi, vaikka ollaankin jo loppukesässä. Tuttujen virsien, kuten myös muiden vanhojen tuttujen laulujen laulaminen aktivoi muistia tehokkaasti. Ja mikä tärkeintä, se voi tuoda lohdutusta tai mielihyvää kuulijalleen.
Katso lisää