Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Ulkoilua
6.10.2023

Meillä on aina vanhustenviikko

Vietämme tällä viikolla vanhustenviikkoa, jonka aiheena on tällä kertaa mm. hyvinvointia ja terveyttä luonnosta. Olemme katselleet kuvia ja videoita luonnosta ja eläimistä sekä käyneet tietysti ulkoilemassa. Torstaina olikin virallinen iäkkäiden ulkoilupäivä. Myös kansallista korvapuustipäivää on juhlistettu Teppolassa valtavan kokoisilla korvapuusteilla, jotka herättivät asukkaissa hilpeyttä.

Alkuviikosta lauloimme syksyisiä yhteislauluja, keskiviikkona fysioterapeutit ohjasivat jumpan asukkaillemme sekä torstaina hiljennyimme kuuntelemaan hartautta. Voisikin sanoa, että meillä on joka viikko vanhustenviikko.
Ulkolauluja
11.5.2023

Mielekästä arkea

Yhdessä tekemistä, kaikki on tyytyväisiä, juttelemista, sellaista niin kuin täällä on. Muun muassa nämä asiat nousivat esille kun keskustelimme asukkaiden kanssa siitä, minkälaista on mielekäs arki. Tälläkin viikolla olemme saaneet nauttia mielekkäästä arjesta.
Pena ja Aino
23.8.2022

Hassutellen viikonloppuun

Myös ikäihmiset kaipaavat hassuttelua arkeensa. Viime viikolla siirryimme viikonloppuun hauskoissa tunnelmissa, kun päätimme lähteä hyvällä kokoonpanolla ulkosalle vesipalloja heittelemään. Asukkaat innostuivat kovasti ja "tempautuivat" hassutteluun helposti mukaan. Mukavassa hetkessä yhdistyi jälleen monta tärkeää asiaa; ulkoilu, yhdessä tekeminen ja liikunta ilon ja naurun saattelemana.
Vesipalloja oli kaiken kaikkiaan useita kymmeniä. Heitimme tarkkuutta saaviin, jokainen asukas sai "napakymppejä". Pallot olivat yllättävän kestäviä, joten lopuksi saivat asukkaat heitellä palloja maahan aivan sitä varten, että ne poksautetaan rikki. Lopuksi hoitajat siivosivat ympäristön. Teppolassa on hyvä takapiha, jossa on mahdollista ulkoilla ja viettää aikaa mm.palloilun merkeissä.
Asukkaat innostuivat tästä tekemisestä niin paljon, että Pertti sopi hänelle ominaisella tavallaan uudet "pallottelutreffit" tuonnemmaksi. Vitsiäkin hän veisteli, kun tuumaili että myös -30*c pakkasilla pitää moinen viriketuokio järjestää. :) Hassuttelun jälkeen osa porukasta kävi vielä hoitajien avustuksella päivälenkillä.