On ilo kohdata sinut -valokuvanäyttelymme kiertää ympäri Suomea ❤️
Hoivakoti Teppolan pihapiiri.

Kokemuksia

Kun äidilläni todettiin muistisairaus, meidän täytyi hakea palvelukotipaikkaa hänelle. Tutustuin Teppolaan, koska se oli minun asuntoni lähellä. Ystävällinen henkilökunta esitteli uusia, hyvin valoisia, avaria ja kodikkaan oloisia tiloja, joista tuli tunne, että äitini viihtyisi täällä. Ja äitini myös viihtyikin!
Leila Lunki, asukkaan omainen
Oulu

Henkilökunta on ammattitaitoista, huomaavaista ja henkilöstön yhteishenki on hyvä.  Eikä äitini tarvinnut olla yksin (kuten kotona), vaan kaikki apu oli saatavilla yöllä ja päivällä. Ohjelmaakin oli asukkaille ja aina jotain tekemistä, johon sai osallistua omien voimien mukaan - oli grillijuhlia, yhteisiä ulkoiluja, kahvihetkiä yms. Omaiset olivat aina tervetulleita, kävinkin vierailulla viikoittain. Yhteisissä omaistenilloissa käytiin myös läpi omaisten kanssa Teppolan asioita.

Hoito omassa huoneessa on todella hyvä asia, niin minä ainakin koin sen kun äitini voimat hiipuivat. Tuttu ympäristö, oma huone ja tutuksi tulleet hoitajat olivat tärkeää. Se antautuminen työhön näkyi hoitajien toimissa lähdön lähestyessä. Sari, Johanna ja Lea olitte vierelläni suuren surun kohdatessa. Päivi ja koko henkilökunta - KIITOS. Olette sydämessäni aina.

Netissä saamanne hyvä asiakaspalaute vaikutti päätökseni valita Teppola. Toinen merkittä peruste oli, että sijaintinne oli kannaltani optimaalinen ajatellen hoitoaikaista yhteydenpitoani läheiseeni. Heti alkuneuvottelusta lähtien sain hyvän kuvan yksikkönne mahdollisuuksista hoitaa läheistäni.
Hellevi Viinikanoja, asukkaan omainen
Oulu

Alkuneuvottelun puoleltanne teki sairaanhoitaja Lea Törmänen, jonka asiallinen, osaava ja iloinen olemus teki minuun suuren vaikutuksen. Yhteistyömme aikana koko henkilökunta oli työhönsä ammattimaisesti suhtautuva.

Edellisen ohella totesin koko henkilökunnalla olevan keskenään hyvä työpaikkahenki, joka on suurelta osin toimipisteen johdon toiminnan ansiota. Talonne ja henkilökuntanne ansiosta läheiseni viimeiset ajat toteutuivat hyvän hoidon ja kunnioituksen ilmapiirissä.

Omaisemme vietti viimeiset vuotensa Esperi Hoivakoti Teppolassa Oulunsalossa, jossa hänen tarvitsemansa hoito, hoiva ja huolenpito olivat ympäri vuorokauden asianmukaisesti saatavilla. Teppolan yhteisöllisyys ja ystävällinen ilmapiiri toivat omaisemme elämään paljon iloa, virikkeitä, tukea ja turvaa - juuri sellaista, jota muistisairas henkilö tarvitsee. Teppolan henkilökunta tekee työtään ammattitaidolla ja antaumuksella. Hoito ja huolenpito vaatii luottamuksellisuutta ja rehellisyyttä sekä kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Kaikki tämä on läsnä Hoivakoti Teppolassa. Suuri kiitos teille!
Ari Jääskelä, asukkaan omainen
Oulu
Äitimme Ainon aika hoivakoti Teppolassa on ollut turvallista ja mutkatonta. Henkilökunta tekee arvokasta ja välillä raskastakin työtä huomioiden erinomaisesti asiakkaan ja omaiset. Asioiden hoito ja kommunikointi on hyvää, aina on saatu hyvää palvelua. Tilat ovat siistit ja Ainon mukaan ruoka hyvää. Omaisille vihjeeksi, että kannattaa aktiivisesti kysyä mitä palveluja Teppolasta on saatavana. Voimme sydämellisesti suositella hoivakoti Teppolaa!
Timo Keränen, asukkaan omainen
Oulu
Olen ollut todella kiitollinen, että Hilda sai viettää viimeiset elinvuotensa niin ihanassa paikassa, Hoivakoti Teppolassa. Vieraillessani Teppolassa aistin aina henkilökunnasta, että he ovat kutsumusammatissaan - täällä vanhuksia arvostetaan. Myös saattohoito ja muistotilaisuus jättivät minulle kauniin muistijäljen.
Esa Väänänen, asukkaan omainen
Oulu
On asioita, jotka muistaa koko elämän. Se oli vuosi 2013 ja lääkäri toteaa, isällänne on alzheimer. Siis mikä? En tiennyt sairaudesta mitään ja en sitä, mille huvipuisto-retkelle pääsin mukaan. Kun sairaus eteni, tuli eteen hoivapaikan valinta...
Kristiina Nauska, asukkaan omainen
Oulu

Teppola sanana oli tuttu, olihan isäni vanhemmat siellä viettäneet viimeiset vuotensa. Ensimmäinen ajatus oli, enhän minä isääni mihinkään Esperin paikkaan halua. Kiitos median kuinka negatiivisen kuvan olitte luoneet. Mutta kuinka ihanaa on olla väärässä. Teppolassa työntekijöiden huumorintaju, persoona, ammattitaito ja kyky elää hetkessä luovat turvallisen ja lämpimän talon.

Tutustumiskäynnin jälkeen olin jo vakuuttunut, täällä isäni viettää viimeiset vuotensa. Omaisena olen tuntenut itseni aina tervetulleeksi taloon. Kommunikointi on ollut vaivatonta, luontevaa ja helppoa. Teille on uskaltanut näyttää tunteensa: ilon, ahdistuksen, surun ja itkun. Osaatte hoitaa asukkaiden lisäksi myös heidän omaisensa.

Isäni ei varmasti ollut helpoimpia hoidettavia, hänen sairauden muuttama persoona ja käytös, on varmasti saanut jokaisen miettimään "Miksi tätä työtä teen?". Teistä huokuu lämpö, ammattitaito ja erityisesti se, että teette työtä suurella sydämellä, olen täällä juuri sinua varten! Onneksi isäni sai nukkua pois kaltaistenne ammattilaisten ympärillä, Kiitos! ❤

Kohta tulee 5 kuukautta kun Raimo nukkui pois, en tiedä miten olisin jaksanut ilman teitä, ja että sinä pidit paikkaa että päästiin sinne, ja sain olla hänen kanssa viimeiseen asti. Se on enemmän kuin arvaatte minulle ja että hän sai lähteä turvallisesti täältä. Lämmin kiitos teille kaikille ja toivon että välität rakkaat kiitokset ja terveiset kaikille hoitajille. Teette ihan mieletöntä työtä vanhusten eteen. Jaksamista teille ja sinulle Päivi. Oot oikeassa työssä jaksat olla inhimillinen kaikkia kohtaan. Kiitos kaikesta muistan teitä aina lämmöllä iloista kevättä!
Lea Fisk, asukkaan omainen
Oulu
Aluksi meidän kaikkien lasten puolesta lämpöiset kiitokset isämme huolenpidosta, hän tykkäsi paikasta ja koko henkilökunnasta. Voin ehdottomasti suositella muillekin omaisille!
Jari Pääkkö, asukkaan omainen
Oulu

Vakka aluksi oli hieman näkemyseroja talon johdon kanssa erinäisistä asioista, korjautuivat keskustelemalla. Teppolan henkilökunta on ammattitaitoista ja tuli vaikutelma ainakin ulospäin, että myös työntekijöitä on riittävästi. Omaiset huomioitiin aina, vaikka henkilökunnalla olisikin ollut kiire toisinaan.

Asukkaiden kohtelu on todella lämminhenkistä, empaattista ja huolehtivaa. Asukkaiden henkilökohtaisesta hygieniasta pidettiin hyvää huolta ja huoneet pidettiin siisteinä (siivous saa arvosanan 8/10). Kodin yhteisen toiminnan ja aktiviteettien järjestämiset olivat huipputasolla!

Isämme terveydentilan seurannasta annamme täydet pisteet, heti reagoitiin, jos joku pielessä ja ilmoitettiin omaisille. Myös raportoinnista annan 10/10 – aina kun soitti (ja minähän soitin melkeinpä päivittäin) sai hyvän tilannekatsauksen isän voinnista.

Erityiskiitos hoitajille, jotka saivat isämme ylös sängystä ja liikkumaan kävelytelineen avulla vastoin fysioterapeutin näkemystä (korona vaikutti liikkumiseen tosi paljon). Hyvä ja aktiivinen henkilökunta korvaa ison osan fysioterapeutin työstä, tästä jäi hyvät kokemukset. Muistotilaisuuden järjestämistä arvostimme myös kovasti.

Teppolassa työskentelevät hoitajat tekevät vanhustyötä sydämellään ja vahvalla ammatillisella osaamisellaan. Teppolassa mahtava yhdessä tekemisen ja kehittämisen meininki ja työtä tehdään positiivisessa ja iloisessa ilmapiirissä, jolla on vaikutusta asukkaiden hyvinvointiin ja elämänlaatuun.
Oulun yliopiston GeroNursingCentre (GNC):n tiimi Sinikka, Heidi ja Kaisa
Oulu

Teppolan hoitajat käyttävät työssään kuntoutumista edistävän hoitotyön menetelmiä, kohtaavat ikääntyneet yksilöinä ja ovat kiinnostuneita tutustumaan myös vanhusten menneisyyteen, yksilöllisyyteen sekä omaisiin. Hoitajat ovat innostuneita oppimaan uutta sekä kehittämään ammattitaitoaan ja kehittämään yhdessä ikääntyneiden kuntoutumista edistävää hoitotyötä Teppolassa. Hoitajat työskentelevä selvästi kutsumusammatissaan ja kokevat olevansa oikealla alalla.

Esihenkilö johtaa kuntoutumista edistävän hoitotyön toimintamallin mukaista toimintaa ja innostaa sekä kannustaa hoitajia toteuttamaan omaa luovuuttaan ja ideoitaan asukkaiden toimintakyvyn ja elämänlaadun tukemiseksi ja edistämiseksi. Uusia täydennyskoulutuksia tarjotaan työnantajan puolesta työntekijöille ja yhdessä lisätään ja vahvistetaan osaamista.

Päivätyön takia jouduin nyt vaihtamaan työpaikkaa, mutta kiitos Teppolan henkilökunnalle yhteisestä ajasta. Kiitos, kun sain olla minä ja kiitos, miten hyvin minut otettiin vastaan. Heittämällä paras työporukka Teppolassa! 💪
Jenna Vänttilä, Teppolan entinen työntekijä
Oulu
Kiitos tästä kesästä kaikille Teppolan ihanille hoitajille! Olen saanut oppia paljon uutta tästä työstä mutta ennen kaikkea olen myös oppinut, millainen on hyvä työpaikka. Täällä on töissä niin monta upeaa persoonaa, joita jään kaipaamaan kun palaan takaisin koulunpenkille. Kiitos jokaisesta hymystä ja hyvistä neuvoista, kiitos siitä, että jaksatte joka päivä auttaa ja kiittää yhteistyöstä. Olette kultaa. Toivottavasti näemme taas!
Henna Kälkäjä, kesätyöntekijä
Kiitos kaikesta ja eteenkin ihan mahtavasta työporukastaja siitä että saan aina olla hymy huulilla töissä ja töistä lähettyä. Olette huippuja kaikki! Tsemppiä kaikille jatkoon.
Henna-Mari Puoskari, kesätyöntekijä