Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

3

syyskuu

2022

Äiti ja tyttäret

Hoivakoti Teppolassa työskennellään äidistä tyttäriin.
Miia ja tytöt

Viime keväänä lähihoitaja Miia värväytyi töihin hoivakoti Teppolaan. Takanaan hänellä oli kaksikymmentä vuotta hoitajana työskentelyä sairaalamaailmassa. Siirtyminen sairaalamaailmasta kodinomaisempaan Teppolaan on ollut myönteinen, sillä Teppolassa hoitaja saa toteuttaa itseään mm.asukkaille järjestettävien viriketuokioiden lomassa. Lisäksi oma persoona saa positiivisella tavalla näkyä työssä. Tämä kaikki on Miian sydäntä lähellä. Hyvänä asiana Miia näkee myös sen, että hoivakodissa saa luvan kanssa istua asukkaiden kanssa juttelemassa ja "parantamassa maailmaa". Se on tärkeä osa työtä. Toisekseen työskentely omien tyttärien kanssa on mieluista. Myös asukkaamme ovat ottaneet mukavasti vastaan "äidit ja tyttäret". Miian tyttäristä Elli on työskennellyt Teppolassa muutaman vuoden, sekä nuorempi tytär Ella on "rantautunut" Teppolaan viime kesänä kesätöiden merkeissä. Sittemmin Ella on aloittanut Teppolassa myös työharjoittelujakson, mikä kuuluu hänen lähihoitaja opintoihinsa.

Kukkien kimpussa
Hoivakodissa työskentely on monipuolista. Kuvassa Alli hoitaa kukkia talon sisäpihalla, apunaan hänellä on hoitaja Miia.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Linnan juhlat
7.12.2022

Suomi 105v.

Itsenäisyyspäivänä suuri, mutta hiljainen kunnioitus omaa kotimaatamme ja sotiemme veteraaneja kohtaan oli läsnä
kynttilä
7.11.2022

Pyhäinmiestenpäivän muistelua

Lauantaina 5.11. vietimme jälleen Pyhäinmiesten päivää eli Pyhäinpäivää, jolloin hautausmaat täyttyivät kynttilöistä ja muisteltiin poisnukkuneita läheisiä ja rakkaita. Viikon useampana päivänä kaikki halukkaat asukkaamme pääsivät Oulunsalon hautausmaalle sytyttämään kynttilän. Muistelimme myös lauantaina vuoden aikana kuolleita asukkaitamme. Muistopöydälle tehtiin edesmenneiden asukkaiden nimikyltit ja sytytettiin kynttilä. Hoitaja luki vuoden aikana kuolleiden asukkaiden nimet, laulettiin tuttuja hengellisiä lauluja sekä luettiin Paimenpsalmi.