Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

3

syyskuu

2022

Äiti ja tyttäret

Hoivakoti Teppolassa työskennellään äidistä tyttäriin.
Miia ja tytöt

Viime keväänä lähihoitaja Miia värväytyi töihin hoivakoti Teppolaan. Takanaan hänellä oli kaksikymmentä vuotta hoitajana työskentelyä sairaalamaailmassa. Siirtyminen sairaalamaailmasta kodinomaisempaan Teppolaan on ollut myönteinen, sillä Teppolassa hoitaja saa toteuttaa itseään mm.asukkaille järjestettävien viriketuokioiden lomassa. Lisäksi oma persoona saa positiivisella tavalla näkyä työssä. Tämä kaikki on Miian sydäntä lähellä. Hyvänä asiana Miia näkee myös sen, että hoivakodissa saa luvan kanssa istua asukkaiden kanssa juttelemassa ja "parantamassa maailmaa". Se on tärkeä osa työtä. Toisekseen työskentely omien tyttärien kanssa on mieluista. Myös asukkaamme ovat ottaneet mukavasti vastaan "äidit ja tyttäret". Miian tyttäristä Elli on työskennellyt Teppolassa muutaman vuoden, sekä nuorempi tytär Ella on "rantautunut" Teppolaan viime kesänä kesätöiden merkeissä. Sittemmin Ella on aloittanut Teppolassa myös työharjoittelujakson, mikä kuuluu hänen lähihoitaja opintoihinsa.

Kukkien kimpussa
Hoivakodissa työskentely on monipuolista. Kuvassa Alli hoitaa kukkia talon sisäpihalla, apunaan hänellä on hoitaja Miia.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Britakakku
25.5.2023

Kesäkauden avajaiset

Taas on tullut se aika vuodesta, jolloin hoitajat kirmaavat kesälomille kukin vuorollaan ja kesäsijaiset saapuvat. Iloinen puheensorina kaikui salissa ja aurinkokin alkoi loistaa läsnäolollaan. Istuimme hetkeksi alas ja nautimme suussasulavaa Britakakkua, jonka loihti hoitajamme Marja. Samalla kun juhlistimme kesäkauden avajaisia toivotimme hoiva-avustaja Johannalle menestystä uusiin tuuliin. "Paras työporukka ikinä ja ihanat asukkaat. Haikein mielin laitan oven kiinni takanani. Tulen teitä tänne tervehtimään joku kerta" toteaa Johanna. Ja vielä....Positiivisuus on tarttuvaa, se leviää jo, kun näet sitä.
Ulkolauluja
11.5.2023

Mielekästä arkea

Yhdessä tekemistä, kaikki on tyytyväisiä, juttelemista, sellaista niin kuin täällä on. Muun muassa nämä asiat nousivat esille kun keskustelimme asukkaiden kanssa siitä, minkälaista on mielekäs arki. Tälläkin viikolla olemme saaneet nauttia mielekkäästä arjesta.