Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

16

toukokuu

2023

Äitienpäivän viettoa ja aurinkoisia ilmoja

Myös Teppolassa juhlistettiin viikonloppuna äitejä. <3

Viikko on saatu aloittaa aurinkoisissa tunnelmissa. Hyvät ilmat ovat houkutelleet asukkaitamme ulkoilemaan.
Esperi Teppola, Ulkoilua
Teppola Esperi, äitienpäivä
Äitienpäivänä hoitajat jakoivat äideille ja äidinmielisille ruusukkeet rintoihin. Kaarina vastaanottaa äitienpäivän onnitteluja ja ruusuketta.
Aino ihastelee kauniita ruusukkeita ja kiittelee kovasti onnitteluista. Äitienpäivänä Teppolassa oli tarjolla kakkukahvit juhlapäivän kunniaksi. Asukkaat muistelivat äitejä ja omaa äiteyttään.
Esperi Teppola, äitienpäivä
Esperi Teppola, äitienpäivä
Halauksia ja hymyjä nähtiin sunnuntaina joka puolella taloa. Hilkka tykkää "halitella". Hän kertoo sen myös lämmittävän kivasti, niin mieltä kuin kehoa.
Esperi Teppola, Ulkoilua terassilla
Uusi viikko on alkanut lämpimissä ja aurinkoisissa tunnelmissa. Asukkaat ovat kokoontuneet päivittäin nauttimaan terassille kesäisestä säästä. "Eihän täällä tarvitse edes takkia", eräs asukkaista totesi.
Löysimme Teppolan pihalta ensimmäiset voikukat. Kaarina tunnisti heti, mikä kukka on kyseessä. Myös Ailille voikukka on tuttu. Kaarina kertoo, että on kiva, kun ulkona on paljon porukkaa yhtä aikaa ja löytyy juttukaveria.
Esperi Teppola, kevään ensimmäiset kukat
Esperi Teppola, Kukkaseppele
Aino teki itselleen kukkaseppeleen pihan voikukista. Hän opetti samalla hoitajalle, miten kukkaseppele syntyy.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

supervoimia
21.9.2023

Supervoimia - oikeesti on

"Katso minua silmiin ja muista - sinulla on Supervoimia - oikeasti on" lukee kortissa, jonka saimme jalkahoitaja Catilta Ladys&Gentleman hoitolasta. Meillä oli ilo tutustua Catiin, joka joutui valitettavasti lopettamaan viikottaiset jalkahoidot Teppolassa. Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi jalkahoitola Sirenasta Riikan, joka aloittaa lokakuussa. Ilmoitimme tästä omaisille parisen viikkoa sitten.
Puu
7.9.2023

Positiivisia ajatuksia ilmoille

Täällä Teppolassa on vietetty positiivisuusviikkoa. Koska positiivista löytyy elämästä ja arjesta vähän "sieltä, täältä ja tuolta", päätimme kasata näitä ajatuksia yhteen ja koota niistä "positiivisuuspuut" talon seinille. Vietimme myös Suomenhevosenpäivää keskiviikkona, jolloin hoitajamme Rose esitteli asukkaille asiantuntevasti hevosiin liittyviä tarvikkeita ja varusteita.
Martti Suosalo
5.9.2023

Hyvänmielen lähettiläs

Tunnelma oli odottava ja innostunut, kun saimme tunnetun, oululaissyntyisen näyttelijä Martti Suosalon vieraaksemme maanantaina. Näyttelijä istahti tuolille, esitteli itsensä ja aloitti vuoropuhelun yleisön kanssa hänelle tyypillisellä rennolla tyylillä. Martti on syntyjään oululainen ja asunut lapsuudessaan Tuirassa. Tuira on tuttu lähiö monelle asukkaallemme ja siitäkin riitti juttua. Tällä kertaa hänet toi Ouluun Teatteri Sirkus Suosalo, jonka viimeinen esitysilta oli maanantaina. Yleisö kyseli innokkaasti Martilta mm. "Miksi sinusta tuli näyttelijä?", "Mikä oli ensimmäinen roolisi?" ja "Miten voit muistaa kaikki vuorosanat?". Vastauksillaan hän hauskuutti yleisöä. Näin alkoi Teppolassa valtakunnallinen positiivisuusviikko.