Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

13

toukokuu

2022

Arjen ihanat virikkeet

Arkemme on usein kiireistä täällä hoivakoti Teppolassa, mutta koitamme kiireenkin keskellä järjestää asukkaillemme mieleisiä virikkeitä. Nämä hetket antavat paljon iloa ja voimaa, niin asukkaillemme kuin meille työntekijöillekin.
lapset

Kuluneella viikolla olemme saaneet nauttia Oulunsalon seurakunnan lapsikuoron lauluesityksestä. Lapset kävivät torstai-iltana laulamassa asukkaillemme puolentunnin mittaisen esityksen, jonka aikana asukkaamme kuulivat kauniita, hengellisiä lauluja. Lapsien helisevä ääni oli niin kauniin kuuloista, että osa asukkaistamme aivan herkistyi; "tippa tuli linssiin, kun oli niin kaunista kuultavaa", tuumaili Eila. Kauko puolestaan muisteli vielä illallakin, kuinka kauniisti lapset olivat laulaneet. Laulut jäävät siis soimaan asukkaidemme mieliin ja sydämiin pitemmäksikin aikaa. "Ihania lapsia, kauniita lapsia", tuumailivat myös Aino ja Aili. Kaunis kiitos siis Oulunsalon seurakunnan lapsikuorolle. 

Kävimme myös "suomalaisuuden juurilla", kun hoitajamme Katja piti asukkaillemme muisteluhetkeä Snellmanninpäivän teemalla. Vanha aapiskirja ja muistelukortit olivat apuna kirvoittamassa muisteloita. Humoristinen Hilkkamme oli mukana muisteluissa, mutta kuinkas kävikään kun hänelle tuli kylmä ja vilu kesken mukavan hetken. Hilkka tuumasi lähellä olevalle hoitajalle että; "tule täti viereen ku on kylymä". Niinpä vain "täti" meni viereen. Siinä sitten istuivat Hilkka ja täti hymyssä suin, ja Hilkka sai kaipaamaansa lämpöä. Lämpö lienee lämmittänyt niin vanhoja jäseniä kuin vanhaa sydäntä ja mieltä, joten mikäs sen mukavampi päätös yhteiselle virikehetkelle.

Muistihartaudestakin olemme saaneet asukkaidemme kanssa nauttia viikolla, sekä perinteinen ulkoilu on kuulunut myös kuvioihin. Näillä arjen valoisilla hetkillä jatkamme tulevaan viikonloppuun. 

Katja
Nallet muistelukortissa saivat aikaan monenlaisia muistoja.
Hilkka
Kyllä Hilkan jäseniä ja sydäntä lämmittää, kun "hoitajatäti" viereen istahtaa ja hieman rutistaa. :)
muistelot
Muisteluhetki käynnissä.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

supervoimia
21.9.2023

Supervoimia - oikeesti on

"Katso minua silmiin ja muista - sinulla on Supervoimia - oikeasti on" lukee kortissa, jonka saimme jalkahoitaja Catilta Ladys&Gentleman hoitolasta. Meillä oli ilo tutustua Catiin, joka joutui valitettavasti lopettamaan viikottaiset jalkahoidot Teppolassa. Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi jalkahoitola Sirenasta Riikan, joka aloittaa lokakuussa. Ilmoitimme tästä omaisille parisen viikkoa sitten.
Puu
7.9.2023

Positiivisia ajatuksia ilmoille

Täällä Teppolassa on vietetty positiivisuusviikkoa. Koska positiivista löytyy elämästä ja arjesta vähän "sieltä, täältä ja tuolta", päätimme kasata näitä ajatuksia yhteen ja koota niistä "positiivisuuspuut" talon seinille. Vietimme myös Suomenhevosenpäivää keskiviikkona, jolloin hoitajamme Rose esitteli asukkaille asiantuntevasti hevosiin liittyviä tarvikkeita ja varusteita.
Martti Suosalo
5.9.2023

Hyvänmielen lähettiläs

Tunnelma oli odottava ja innostunut, kun saimme tunnetun, oululaissyntyisen näyttelijä Martti Suosalon vieraaksemme maanantaina. Näyttelijä istahti tuolille, esitteli itsensä ja aloitti vuoropuhelun yleisön kanssa hänelle tyypillisellä rennolla tyylillä. Martti on syntyjään oululainen ja asunut lapsuudessaan Tuirassa. Tuira on tuttu lähiö monelle asukkaallemme ja siitäkin riitti juttua. Tällä kertaa hänet toi Ouluun Teatteri Sirkus Suosalo, jonka viimeinen esitysilta oli maanantaina. Yleisö kyseli innokkaasti Martilta mm. "Miksi sinusta tuli näyttelijä?", "Mikä oli ensimmäinen roolisi?" ja "Miten voit muistaa kaikki vuorosanat?". Vastauksillaan hän hauskuutti yleisöä. Näin alkoi Teppolassa valtakunnallinen positiivisuusviikko.