Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

13

toukokuu

2022

Arjen ihanat virikkeet

Arkemme on usein kiireistä täällä hoivakoti Teppolassa, mutta koitamme kiireenkin keskellä järjestää asukkaillemme mieleisiä virikkeitä. Nämä hetket antavat paljon iloa ja voimaa, niin asukkaillemme kuin meille työntekijöillekin.
lapset

Kuluneella viikolla olemme saaneet nauttia Oulunsalon seurakunnan lapsikuoron lauluesityksestä. Lapset kävivät torstai-iltana laulamassa asukkaillemme puolentunnin mittaisen esityksen, jonka aikana asukkaamme kuulivat kauniita, hengellisiä lauluja. Lapsien helisevä ääni oli niin kauniin kuuloista, että osa asukkaistamme aivan herkistyi; "tippa tuli linssiin, kun oli niin kaunista kuultavaa", tuumaili Eila. Kauko puolestaan muisteli vielä illallakin, kuinka kauniisti lapset olivat laulaneet. Laulut jäävät siis soimaan asukkaidemme mieliin ja sydämiin pitemmäksikin aikaa. "Ihania lapsia, kauniita lapsia", tuumailivat myös Aino ja Aili. Kaunis kiitos siis Oulunsalon seurakunnan lapsikuorolle. 

Kävimme myös "suomalaisuuden juurilla", kun hoitajamme Katja piti asukkaillemme muisteluhetkeä Snellmanninpäivän teemalla. Vanha aapiskirja ja muistelukortit olivat apuna kirvoittamassa muisteloita. Humoristinen Hilkkamme oli mukana muisteluissa, mutta kuinkas kävikään kun hänelle tuli kylmä ja vilu kesken mukavan hetken. Hilkka tuumasi lähellä olevalle hoitajalle että; "tule täti viereen ku on kylymä". Niinpä vain "täti" meni viereen. Siinä sitten istuivat Hilkka ja täti hymyssä suin, ja Hilkka sai kaipaamaansa lämpöä. Lämpö lienee lämmittänyt niin vanhoja jäseniä kuin vanhaa sydäntä ja mieltä, joten mikäs sen mukavampi päätös yhteiselle virikehetkelle.

Muistihartaudestakin olemme saaneet asukkaidemme kanssa nauttia viikolla, sekä perinteinen ulkoilu on kuulunut myös kuvioihin. Näillä arjen valoisilla hetkillä jatkamme tulevaan viikonloppuun. 

Katja
Nallet muistelukortissa saivat aikaan monenlaisia muistoja.
Hilkka
Kyllä Hilkan jäseniä ja sydäntä lämmittää, kun "hoitajatäti" viereen istahtaa ja hieman rutistaa. :)
muistelot
Muisteluhetki käynnissä.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Annikki ja Sirkka
16.3.2023

Väriä elämään

Arkeen olemme saaneet väriä kukkasin ja maalauksin. Eräänä päivänä meitä odottikin pihalla mieluinen yllätys, kujoku oli käynyt tuomassa ulko-ovemme viereen pirteitä narsisseja ruukussa. Asukkaat ottivat narsissit ilolla vastaan. Niistä jos jostakin, saadaan keväistä tunnelmaa. Annikki ja Sirkka ilahtuivat kukista kovasti, tuumailivat kovasti että "ihanaa ihanaa". 
täytekakut
10.3.2023

Omaisten iltapäivä

Parin viime viikon aikana järjestimme jälleen perinteiset omaisten iltapäivät. Viime viikolla kokoonnuimme yhteen Vintin asukkaiden omaisten ja lähteisten kanssa, ja kuluneella viikolla Kammarin sekä Pirtin omaisten ja läheisten kanssa. Yhteensä tilaisuuksissa oli paikalla noin 30 henkeä.
makkaran paistoa
1.3.2023

Kalevalan päivää Teppolan tanhuvilla

Vaka, vanha Sarimoinen hoitajamme iänikuinen työtä kekevi Teppolan mailla, Oulunsalon kankahilla. Vaka, vanha Sarimoinen loitsi tulen, taikoi makkaran, sen tulehen laittavi, taitavasti paistavi. Paistelevi, taiteilevi, kauas savua levittelevi aina Teppolan terasseille hönkäilevi Sarinmoisen loitsinnasta, hoitajan osaonnasta. Jo herkes vesi kielille, odottaville, makkaraa janoaville. Suu hymyssä syötihin, makkaraa makeaa maisteltihin Teppolan tanhuvilla Oulunsalon kankahilla.