Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

13

toukokuu

2022

Arjen ihanat virikkeet

Arkemme on usein kiireistä täällä hoivakoti Teppolassa, mutta koitamme kiireenkin keskellä järjestää asukkaillemme mieleisiä virikkeitä. Nämä hetket antavat paljon iloa ja voimaa, niin asukkaillemme kuin meille työntekijöillekin.
lapset

Kuluneella viikolla olemme saaneet nauttia Oulunsalon seurakunnan lapsikuoron lauluesityksestä. Lapset kävivät torstai-iltana laulamassa asukkaillemme puolentunnin mittaisen esityksen, jonka aikana asukkaamme kuulivat kauniita, hengellisiä lauluja. Lapsien helisevä ääni oli niin kauniin kuuloista, että osa asukkaistamme aivan herkistyi; "tippa tuli linssiin, kun oli niin kaunista kuultavaa", tuumaili Eila. Kauko puolestaan muisteli vielä illallakin, kuinka kauniisti lapset olivat laulaneet. Laulut jäävät siis soimaan asukkaidemme mieliin ja sydämiin pitemmäksikin aikaa. "Ihania lapsia, kauniita lapsia", tuumailivat myös Aino ja Aili. Kaunis kiitos siis Oulunsalon seurakunnan lapsikuorolle. 

Kävimme myös "suomalaisuuden juurilla", kun hoitajamme Katja piti asukkaillemme muisteluhetkeä Snellmanninpäivän teemalla. Vanha aapiskirja ja muistelukortit olivat apuna kirvoittamassa muisteloita. Humoristinen Hilkkamme oli mukana muisteluissa, mutta kuinkas kävikään kun hänelle tuli kylmä ja vilu kesken mukavan hetken. Hilkka tuumasi lähellä olevalle hoitajalle että; "tule täti viereen ku on kylymä". Niinpä vain "täti" meni viereen. Siinä sitten istuivat Hilkka ja täti hymyssä suin, ja Hilkka sai kaipaamaansa lämpöä. Lämpö lienee lämmittänyt niin vanhoja jäseniä kuin vanhaa sydäntä ja mieltä, joten mikäs sen mukavampi päätös yhteiselle virikehetkelle.

Muistihartaudestakin olemme saaneet asukkaidemme kanssa nauttia viikolla, sekä perinteinen ulkoilu on kuulunut myös kuvioihin. Näillä arjen valoisilla hetkillä jatkamme tulevaan viikonloppuun. 

Katja
Nallet muistelukortissa saivat aikaan monenlaisia muistoja.
Hilkka
Kyllä Hilkan jäseniä ja sydäntä lämmittää, kun "hoitajatäti" viereen istahtaa ja hieman rutistaa. :)
muistelot
Muisteluhetki käynnissä.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Linnan juhlat
7.12.2022

Suomi 105v.

Itsenäisyyspäivänä suuri, mutta hiljainen kunnioitus omaa kotimaatamme ja sotiemme veteraaneja kohtaan oli läsnä
kynttilä
7.11.2022

Pyhäinmiestenpäivän muistelua

Lauantaina 5.11. vietimme jälleen Pyhäinmiesten päivää eli Pyhäinpäivää, jolloin hautausmaat täyttyivät kynttilöistä ja muisteltiin poisnukkuneita läheisiä ja rakkaita. Viikon useampana päivänä kaikki halukkaat asukkaamme pääsivät Oulunsalon hautausmaalle sytyttämään kynttilän. Muistelimme myös lauantaina vuoden aikana kuolleita asukkaitamme. Muistopöydälle tehtiin edesmenneiden asukkaiden nimikyltit ja sytytettiin kynttilä. Hoitaja luki vuoden aikana kuolleiden asukkaiden nimet, laulettiin tuttuja hengellisiä lauluja sekä luettiin Paimenpsalmi.