Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

29

elokuu

2022

Elonkorjuujuhlat

Perjantaina vietettiin elonkorjuujuhlaa Teppolan sisäpihalla laulaen ja arvuutellen arvoituksia. Musiikin lisäksi hoitajat loihtivat elokorjuupöydän asukkaiden silmäniloksi. Saatiimpa vielä suunmakeaa marjapiirakan ja kahvin muodossa juhlan päätteeksi. Tulevana perjantaina tanssitaan vielä elonkorjuutanssit.
Elonkorjuu pöytä
Yhteislaulua
Anttilan Aarnon ja Railin tahtiin laulettiin tuttuja yhteislauluja. Välillä arvuuteltiin arvoituksia. Lopuksi laulettiin Varjakan laulu, joka kertoo monelle oulunsalolaiselle asukkaallemme tutusta paikasta, Varjakasta. Sieltä on monet marja- ja sienisadot saatu sekä isot kalansaaliit. "Muistan kuin taikaa, kauneinta aikaa, kun suvituulet Varjakan soi".
"Kyllä täällä kotona ollaan!" huikkaa Hilkka ison lierihatun alta ja nauraa makeasti päälle.
Hilkka
Teppola on saanut toisen sairaanhoitajan, geronomi - sairaanhoitaja Sari Rousun. Lea - sairaanhoitaja on perehdyttänyt Saria muutaman viikon ajan Teppolan toimintaan. Viimeisen viikon ajan Lea on puhunut vahingossa ja leikillään elonkerjuujuhlista. Sari vastasi perjantaina puheluun ja kuului sanovan puhelimeen, että "siirretäänkö käynti ensi viikon perjantaille, kun meillä on ne elonkerjuujuhlat tänään". Sen jälkeen puhelusta ei meinannut tulla tolkkua, kun kaikki ympärillä ja puhelimessa nauroivat kömmähdykselle. Voimme kait todeta, että perehdytys on onnistunut! Tervetuloa Sari tiimiimme!
Sari sairaanhoitaja

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Kohti pääsiäistä
29.3.2023

Kohti hiljaista viikkoa

Teppolassa laskeudutaan kohti hiljaista viikkoa; Pääsiäisviikkoa. Sen myötä ajatukset ovat jo menneet kohti Pääsiäisen pyhiä, olemme muun muassa laittaneet rai- ja ohraruohot kasvuun. Josko vielä pajunkissoja saataisiin, niin voitaisiin koristella kauniita oksia päiviämme piristämään.
Annikki ja Sirkka
16.3.2023

Väriä elämään

Arkeen olemme saaneet väriä kukkasin ja maalauksin. Eräänä päivänä meitä odottikin pihalla mieluinen yllätys, kujoku oli käynyt tuomassa ulko-ovemme viereen pirteitä narsisseja ruukussa. Asukkaat ottivat narsissit ilolla vastaan. Niistä jos jostakin, saadaan keväistä tunnelmaa. Annikki ja Sirkka ilahtuivat kukista kovasti, tuumailivat kovasti että "ihanaa ihanaa". 
täytekakut
10.3.2023

Omaisten iltapäivä

Parin viime viikon aikana järjestimme jälleen perinteiset omaisten iltapäivät. Viime viikolla kokoonnuimme yhteen Vintin asukkaiden omaisten ja lähteisten kanssa, ja kuluneella viikolla Kammarin sekä Pirtin omaisten ja läheisten kanssa. Yhteensä tilaisuuksissa oli paikalla noin 30 henkeä.
makkaran paistoa
1.3.2023

Kalevalan päivää Teppolan tanhuvilla

Vaka, vanha Sarimoinen hoitajamme iänikuinen työtä kekevi Teppolan mailla, Oulunsalon kankahilla. Vaka, vanha Sarimoinen loitsi tulen, taikoi makkaran, sen tulehen laittavi, taitavasti paistavi. Paistelevi, taiteilevi, kauas savua levittelevi aina Teppolan terasseille hönkäilevi Sarinmoisen loitsinnasta, hoitajan osaonnasta. Jo herkes vesi kielille, odottaville, makkaraa janoaville. Suu hymyssä syötihin, makkaraa makeaa maisteltihin Teppolan tanhuvilla Oulunsalon kankahilla.