Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

29

elokuu

2022

Elonkorjuujuhlat

Perjantaina vietettiin elonkorjuujuhlaa Teppolan sisäpihalla laulaen ja arvuutellen arvoituksia. Musiikin lisäksi hoitajat loihtivat elokorjuupöydän asukkaiden silmäniloksi. Saatiimpa vielä suunmakeaa marjapiirakan ja kahvin muodossa juhlan päätteeksi. Tulevana perjantaina tanssitaan vielä elonkorjuutanssit.
Elonkorjuu pöytä
Yhteislaulua
Anttilan Aarnon ja Railin tahtiin laulettiin tuttuja yhteislauluja. Välillä arvuuteltiin arvoituksia. Lopuksi laulettiin Varjakan laulu, joka kertoo monelle oulunsalolaiselle asukkaallemme tutusta paikasta, Varjakasta. Sieltä on monet marja- ja sienisadot saatu sekä isot kalansaaliit. "Muistan kuin taikaa, kauneinta aikaa, kun suvituulet Varjakan soi".
"Kyllä täällä kotona ollaan!" huikkaa Hilkka ison lierihatun alta ja nauraa makeasti päälle.
Hilkka
Teppola on saanut toisen sairaanhoitajan, geronomi - sairaanhoitaja Sari Rousun. Lea - sairaanhoitaja on perehdyttänyt Saria muutaman viikon ajan Teppolan toimintaan. Viimeisen viikon ajan Lea on puhunut vahingossa ja leikillään elonkerjuujuhlista. Sari vastasi perjantaina puheluun ja kuului sanovan puhelimeen, että "siirretäänkö käynti ensi viikon perjantaille, kun meillä on ne elonkerjuujuhlat tänään". Sen jälkeen puhelusta ei meinannut tulla tolkkua, kun kaikki ympärillä ja puhelimessa nauroivat kömmähdykselle. Voimme kait todeta, että perehdytys on onnistunut! Tervetuloa Sari tiimiimme!
Sari sairaanhoitaja

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Linnan juhlat
7.12.2022

Suomi 105v.

Itsenäisyyspäivänä suuri, mutta hiljainen kunnioitus omaa kotimaatamme ja sotiemme veteraaneja kohtaan oli läsnä
kynttilä
7.11.2022

Pyhäinmiestenpäivän muistelua

Lauantaina 5.11. vietimme jälleen Pyhäinmiesten päivää eli Pyhäinpäivää, jolloin hautausmaat täyttyivät kynttilöistä ja muisteltiin poisnukkuneita läheisiä ja rakkaita. Viikon useampana päivänä kaikki halukkaat asukkaamme pääsivät Oulunsalon hautausmaalle sytyttämään kynttilän. Muistelimme myös lauantaina vuoden aikana kuolleita asukkaitamme. Muistopöydälle tehtiin edesmenneiden asukkaiden nimikyltit ja sytytettiin kynttilä. Hoitaja luki vuoden aikana kuolleiden asukkaiden nimet, laulettiin tuttuja hengellisiä lauluja sekä luettiin Paimenpsalmi.