Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

29

elokuu

2022

Elonkorjuujuhlat

Perjantaina vietettiin elonkorjuujuhlaa Teppolan sisäpihalla laulaen ja arvuutellen arvoituksia. Musiikin lisäksi hoitajat loihtivat elokorjuupöydän asukkaiden silmäniloksi. Saatiimpa vielä suunmakeaa marjapiirakan ja kahvin muodossa juhlan päätteeksi. Tulevana perjantaina tanssitaan vielä elonkorjuutanssit.
Elonkorjuu pöytä
Yhteislaulua
Anttilan Aarnon ja Railin tahtiin laulettiin tuttuja yhteislauluja. Välillä arvuuteltiin arvoituksia. Lopuksi laulettiin Varjakan laulu, joka kertoo monelle oulunsalolaiselle asukkaallemme tutusta paikasta, Varjakasta. Sieltä on monet marja- ja sienisadot saatu sekä isot kalansaaliit. "Muistan kuin taikaa, kauneinta aikaa, kun suvituulet Varjakan soi".
"Kyllä täällä kotona ollaan!" huikkaa Hilkka ison lierihatun alta ja nauraa makeasti päälle.
Hilkka
Teppola on saanut toisen sairaanhoitajan, geronomi - sairaanhoitaja Sari Rousun. Lea - sairaanhoitaja on perehdyttänyt Saria muutaman viikon ajan Teppolan toimintaan. Viimeisen viikon ajan Lea on puhunut vahingossa ja leikillään elonkerjuujuhlista. Sari vastasi perjantaina puheluun ja kuului sanovan puhelimeen, että "siirretäänkö käynti ensi viikon perjantaille, kun meillä on ne elonkerjuujuhlat tänään". Sen jälkeen puhelusta ei meinannut tulla tolkkua, kun kaikki ympärillä ja puhelimessa nauroivat kömmähdykselle. Voimme kait todeta, että perehdytys on onnistunut! Tervetuloa Sari tiimiimme!
Sari sairaanhoitaja

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

supervoimia
21.9.2023

Supervoimia - oikeesti on

"Katso minua silmiin ja muista - sinulla on Supervoimia - oikeasti on" lukee kortissa, jonka saimme jalkahoitaja Catilta Ladys&Gentleman hoitolasta. Meillä oli ilo tutustua Catiin, joka joutui valitettavasti lopettamaan viikottaiset jalkahoidot Teppolassa. Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi jalkahoitola Sirenasta Riikan, joka aloittaa lokakuussa. Ilmoitimme tästä omaisille parisen viikkoa sitten.
Puu
7.9.2023

Positiivisia ajatuksia ilmoille

Täällä Teppolassa on vietetty positiivisuusviikkoa. Koska positiivista löytyy elämästä ja arjesta vähän "sieltä, täältä ja tuolta", päätimme kasata näitä ajatuksia yhteen ja koota niistä "positiivisuuspuut" talon seinille. Vietimme myös Suomenhevosenpäivää keskiviikkona, jolloin hoitajamme Rose esitteli asukkaille asiantuntevasti hevosiin liittyviä tarvikkeita ja varusteita.
Martti Suosalo
5.9.2023

Hyvänmielen lähettiläs

Tunnelma oli odottava ja innostunut, kun saimme tunnetun, oululaissyntyisen näyttelijä Martti Suosalon vieraaksemme maanantaina. Näyttelijä istahti tuolille, esitteli itsensä ja aloitti vuoropuhelun yleisön kanssa hänelle tyypillisellä rennolla tyylillä. Martti on syntyjään oululainen ja asunut lapsuudessaan Tuirassa. Tuira on tuttu lähiö monelle asukkaallemme ja siitäkin riitti juttua. Tällä kertaa hänet toi Ouluun Teatteri Sirkus Suosalo, jonka viimeinen esitysilta oli maanantaina. Yleisö kyseli innokkaasti Martilta mm. "Miksi sinusta tuli näyttelijä?", "Mikä oli ensimmäinen roolisi?" ja "Miten voit muistaa kaikki vuorosanat?". Vastauksillaan hän hauskuutti yleisöä. Näin alkoi Teppolassa valtakunnallinen positiivisuusviikko.