Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

4

syyskuu

2022

Elonkorjuun päätös

Elo on nyt korjattu ja kerjätty meillä täällä hoivakoti Teppolassa. Sen kunniaksi päätimme kesäkauden elonkorjuutansseihin viime perjantaina.
Kansikuvassa hymyilevät tansseja iloisesti sivusta seurannut aviopari; Elsa ja Atte.
elsa ja atte

Tapamme mukaan rempseästi ja iloisesti lähtivät tanssit käyntiin viime perjantaina. Vanhat suomalaiset hitit siivittivät sekä asukkaita, että hoitajia tanssin pyörteisiin. Tällä kertaa innokkaimpia tanssijoita taisivat olla Anni, Pertti, Leena, Pentti ja Reijo. Monilla asukkailla rollaattorit jäivät sivuun, kun hoitaja haki tanssille. Hoitajasta sai hyvin tukea, jotta tanssi onnistui. Toinen vaihtoehto oli, että asukas piti toisella kädellä rollaattorista kiinni ja toisella hoitajan kädestä. "Kyllä hätä keinot keksii", kun tanssimaan on päästävä. Ilo tarttui, hymy ja nauru loistivat kaikkien kasvoilla. Pertti tanssi niin hurjia liikkeitä, että eipä pysyneet hoitajatkaan aina hänen perässään. Taitaa taustalla vaikuttaa vanha tanssiharrastus. Pertti tuumasikin musiikin mukana että "jos sais kerran ja vielä toisenkin". Myös tanssia sivusta seuranneet, pyörätuolissa istuvat asukkaat pääsivät tanssiin osallisiksi; hoitajat kiersivät vuorollaan jokaisen asukkaan luona, ja yhdessä tanssittiin käsistä kiinni pitämällä ja niitä musiikin tahtiin heijjaamalla. Tosin Kauko kieltäytyi nuoremman hoitajan tanssiehdotuksesta, mutta vanhempi hoitaja Riitti kelpasi hyvin tanssipariksi. Anjakin meinasi heittäytyä villiksi, kun hän tuumasi että oman pyörätuolin turvavyö (jonka on turvallisuuden vuoksi oltava käytössä) pitää heittää pois, jotta hän pääsee tanssimaan. 

Jälleen tansseja muisteltiin pitkin viikonloppua. Niissä yhdistyivät sopivasti yhteinen tekeminen, huumori ja liikunta.

Näin on kesäkausi viimein saanut päätöksensä meillä. Syksy saa tulla, toivomme sen olevan meille yhtä lempeä ja hyvä kuin kesän. :)

tanssilattialla
Leena ja Pentti olivat innokkaita tanssijoita. Erityisesti Pentti muisteli tansseja viikonlopun mittaan. Hän tuumasikin oivaltavasti, että tansseissa yhdistyy huvi ja liikunta juuri mukavasti.
Pertti ja Miia
Meno oli kovaa, lieneekö kuvakin sen vuoksi hieman sumea. Pertti yllätti hienoilla tanssitaidoillaan kaikki.
eeva ja thuun
Eevaa nauratti, kun hän seurasi tansseja "parketin" reunalta. Hänkin pääsi osalliseksi tanssiin, kun hoitajat vuorollaan häntä tanssittivat.
Tanssit vaativat hoitajilta myös huumorintajua ja heittäytymistä hetkeen ja tilanteeseen. :)
Villiä menoa

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Linnan juhlat
7.12.2022

Suomi 105v.

Itsenäisyyspäivänä suuri, mutta hiljainen kunnioitus omaa kotimaatamme ja sotiemme veteraaneja kohtaan oli läsnä
kynttilä
7.11.2022

Pyhäinmiestenpäivän muistelua

Lauantaina 5.11. vietimme jälleen Pyhäinmiesten päivää eli Pyhäinpäivää, jolloin hautausmaat täyttyivät kynttilöistä ja muisteltiin poisnukkuneita läheisiä ja rakkaita. Viikon useampana päivänä kaikki halukkaat asukkaamme pääsivät Oulunsalon hautausmaalle sytyttämään kynttilän. Muistelimme myös lauantaina vuoden aikana kuolleita asukkaitamme. Muistopöydälle tehtiin edesmenneiden asukkaiden nimikyltit ja sytytettiin kynttilä. Hoitaja luki vuoden aikana kuolleiden asukkaiden nimet, laulettiin tuttuja hengellisiä lauluja sekä luettiin Paimenpsalmi.