Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

11

helmikuu

2022

Helmikuisia kuulumisia

Tällä viikolla auringonpaiste on enteillyt kevättalven tuloa ja kaamoksen taittumista. Tähtelän päiväkodin lasten näkeminen ilahdutti kovasti asukkaitamme ja kiitämmekin heitä jälleen ystävänpäivätervehdyksestä. Pekingin olympialaisia on seurattu ja hurrattu suomalaisten mitaleille. Yhdessä on myös laulettu isommissa ja pienemmissä porukoissa kesästä ja talvesta, mikä milloin kenelläkin pyörii päässä.
Hyvää ystävänpäivää Teppolan asukkaat
Tähtelän lapset
"Minun ystäväni on kuin villasukka, joka talvella lämmittää. Ja minun ystäväni on kuin niityn kukka, joka saa minut hymyilemään. Ota kädestä kiinni, tule kanssani rantaan, niin vien sinut katsomaan miten aurinko laskee puiden taakse ja saa taivaan punertamaan.

Minä olen vielä pikkuinen ja siksi tahtoisin oppia tän maailman paljon paremmin. Ja kun mä sitten joskus olen aikuinen, niin toivon että oppimasta koskaan lakkaa en. "

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ TEPPOLAN ASUKKAAT! T. TÄHTELÄN VÄKI <3
Yhteislaulua
Tiistaina alakerrassa laulettiin talvisia lauluja, kun samaan aikaan yläkerrassa laulettiin antaumuksella Suvivirttä. Talikkalan markkinoilla laulun sanat huvittivat asukkaita; "Kävele sä heilani harmaissa vaatteissa, kyllä sä mulle kelpaat. Sehän nyt on sama, jos on sata markkaa rahaa taikka velkaa."
Laulaminen on aina mukavaa yhdessä olemista.
Kauko kiiruhti hoitajan avuksi roskien viennissä. Hänen mielestään rollaattori on kuin tehty sitä varten. Hoitajan aukaistessa ulko-oven ja viileän ilman virratessa sisälle, Kauko ilmoitti ettei tuu roskakatokseen asti avuksi. "Mee sinä ku oot tottuneempi tuoho kylmyyteen." Ja jäi sisälle oven taakse oottelemaan hoitajan viedessä roskat katokseen.
Roskien vientiä

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Hilkkaa naurattaa
27.11.2023

Arjen iloja

Olemme elelleet Teppolassa viime aikoina meidän näköistä arkea. Hieman pakkaa on sekoittanut korona-aalto, joka on pistäytynyt niin asukkaiden kuin hoitajienkin luona. Alamme onneksi olemaan jo aallon harjan loppupuolella. Onneksi hymymme ei helposti hyydy!
lukupiiri
27.10.2023

Hoitajana Teppolassa

Tällä viikolla saimme odotetun vieraan kun Eija tuli kirjastosta pitämään lukupiiriä. Erilaisten tarinoiden kuunteleminen on asukkaillemme aina mieleistä puuhaa, ja saa aikaan mukavaa keskustelua sekä muistelua. 
Lisäksi kuluneella viikolla Teppolassa on nautittu vielä hyvistä ulkoilukeleistä sekä pelattu erilaisia pelejä.
Tässä päivityksessä kurkkaamme hieman, mitä kaikkea hoitajan työhön sisältyy Teppolassa.