Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

11

helmikuu

2022

Helmikuisia kuulumisia

Tällä viikolla auringonpaiste on enteillyt kevättalven tuloa ja kaamoksen taittumista. Tähtelän päiväkodin lasten näkeminen ilahdutti kovasti asukkaitamme ja kiitämmekin heitä jälleen ystävänpäivätervehdyksestä. Pekingin olympialaisia on seurattu ja hurrattu suomalaisten mitaleille. Yhdessä on myös laulettu isommissa ja pienemmissä porukoissa kesästä ja talvesta, mikä milloin kenelläkin pyörii päässä.
Hyvää ystävänpäivää Teppolan asukkaat
Tähtelän lapset
"Minun ystäväni on kuin villasukka, joka talvella lämmittää. Ja minun ystäväni on kuin niityn kukka, joka saa minut hymyilemään. Ota kädestä kiinni, tule kanssani rantaan, niin vien sinut katsomaan miten aurinko laskee puiden taakse ja saa taivaan punertamaan.

Minä olen vielä pikkuinen ja siksi tahtoisin oppia tän maailman paljon paremmin. Ja kun mä sitten joskus olen aikuinen, niin toivon että oppimasta koskaan lakkaa en. "

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ TEPPOLAN ASUKKAAT! T. TÄHTELÄN VÄKI <3
Yhteislaulua
Tiistaina alakerrassa laulettiin talvisia lauluja, kun samaan aikaan yläkerrassa laulettiin antaumuksella Suvivirttä. Talikkalan markkinoilla laulun sanat huvittivat asukkaita; "Kävele sä heilani harmaissa vaatteissa, kyllä sä mulle kelpaat. Sehän nyt on sama, jos on sata markkaa rahaa taikka velkaa."
Laulaminen on aina mukavaa yhdessä olemista.
Kauko kiiruhti hoitajan avuksi roskien viennissä. Hänen mielestään rollaattori on kuin tehty sitä varten. Hoitajan aukaistessa ulko-oven ja viileän ilman virratessa sisälle, Kauko ilmoitti ettei tuu roskakatokseen asti avuksi. "Mee sinä ku oot tottuneempi tuoho kylmyyteen." Ja jäi sisälle oven taakse oottelemaan hoitajan viedessä roskat katokseen.
Roskien vientiä

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

kynttilä
7.11.2022

Pyhäinmiestenpäivän muistelua

Lauantaina 5.11. vietimme jälleen Pyhäinmiesten päivää eli Pyhäinpäivää, jolloin hautausmaat täyttyivät kynttilöistä ja muisteltiin poisnukkuneita läheisiä ja rakkaita. Viikon useampana päivänä kaikki halukkaat asukkaamme pääsivät Oulunsalon hautausmaalle sytyttämään kynttilän. Muistelimme myös lauantaina vuoden aikana kuolleita asukkaitamme. Muistopöydälle tehtiin edesmenneiden asukkaiden nimikyltit ja sytytettiin kynttilä. Hoitaja luki vuoden aikana kuolleiden asukkaiden nimet, laulettiin tuttuja hengellisiä lauluja sekä luettiin Paimenpsalmi.
Nallepäivä
1.11.2022

Kansainvälinen nallepäivä

Kansainvälistä nallepäivää vietettiin 27.10. Silloin myös Teppolassa vierailevat nalle- ja pehmoeläimet saattoivat esittäytyä talomme asukkaille. Nalle pieni nappisilmä toivotti hyvät huomenet heti aamutuimaan aamiaiselle saapuville vanhuksille. Kissa Kirnauskis ja Kalle kani puolestaan juttelivat mukavia ja innostuivat kertomaan vanhoja, suomalaisia eläinsatuja. Hymy oli herkässä ja useampi vanhus oli heti leikissä mukana pilke silmäkulmassa. Nallepäivän ajatuksena oli ilahduttaa vanhuksia ja tuoda hieman leikkimieltä pimeneviin päiviin niin vanhuksille kuin hoitajillekin.
Monilla talomme asukkaista on ollut kotieläimiä ja osalle vanhuksia esim. koira tai kissa on ollut hyvin rakas. Pehmoeläin voi toimia oikean eläimen korvikkeena. Pehmeää koiraa tai kissaa on kiva paijata ja silittää sekä sille voi jutella. Kyllä vanhuskin saa kokea mielihyvää pehmoeläimestä. Se voi muistuttaa lapsuuden tai aikuisuuden lemmikkiä ja varsinkin kun muisti on mennyt ja toimintakyky hiipunut, voi pehmoeläin tuoda turvaa ja iloa elämään.