Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

11

helmikuu

2022

Helmikuisia kuulumisia

Tällä viikolla auringonpaiste on enteillyt kevättalven tuloa ja kaamoksen taittumista. Tähtelän päiväkodin lasten näkeminen ilahdutti kovasti asukkaitamme ja kiitämmekin heitä jälleen ystävänpäivätervehdyksestä. Pekingin olympialaisia on seurattu ja hurrattu suomalaisten mitaleille. Yhdessä on myös laulettu isommissa ja pienemmissä porukoissa kesästä ja talvesta, mikä milloin kenelläkin pyörii päässä.
Hyvää ystävänpäivää Teppolan asukkaat
Tähtelän lapset
"Minun ystäväni on kuin villasukka, joka talvella lämmittää. Ja minun ystäväni on kuin niityn kukka, joka saa minut hymyilemään. Ota kädestä kiinni, tule kanssani rantaan, niin vien sinut katsomaan miten aurinko laskee puiden taakse ja saa taivaan punertamaan.

Minä olen vielä pikkuinen ja siksi tahtoisin oppia tän maailman paljon paremmin. Ja kun mä sitten joskus olen aikuinen, niin toivon että oppimasta koskaan lakkaa en. "

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ TEPPOLAN ASUKKAAT! T. TÄHTELÄN VÄKI <3
Yhteislaulua
Tiistaina alakerrassa laulettiin talvisia lauluja, kun samaan aikaan yläkerrassa laulettiin antaumuksella Suvivirttä. Talikkalan markkinoilla laulun sanat huvittivat asukkaita; "Kävele sä heilani harmaissa vaatteissa, kyllä sä mulle kelpaat. Sehän nyt on sama, jos on sata markkaa rahaa taikka velkaa."
Laulaminen on aina mukavaa yhdessä olemista.
Kauko kiiruhti hoitajan avuksi roskien viennissä. Hänen mielestään rollaattori on kuin tehty sitä varten. Hoitajan aukaistessa ulko-oven ja viileän ilman virratessa sisälle, Kauko ilmoitti ettei tuu roskakatokseen asti avuksi. "Mee sinä ku oot tottuneempi tuoho kylmyyteen." Ja jäi sisälle oven taakse oottelemaan hoitajan viedessä roskat katokseen.
Roskien vientiä

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Kohti pääsiäistä
29.3.2023

Kohti hiljaista viikkoa

Teppolassa laskeudutaan kohti hiljaista viikkoa; Pääsiäisviikkoa. Sen myötä ajatukset ovat jo menneet kohti Pääsiäisen pyhiä, olemme muun muassa laittaneet rai- ja ohraruohot kasvuun. Josko vielä pajunkissoja saataisiin, niin voitaisiin koristella kauniita oksia päiviämme piristämään.
Annikki ja Sirkka
16.3.2023

Väriä elämään

Arkeen olemme saaneet väriä kukkasin ja maalauksin. Eräänä päivänä meitä odottikin pihalla mieluinen yllätys, kujoku oli käynyt tuomassa ulko-ovemme viereen pirteitä narsisseja ruukussa. Asukkaat ottivat narsissit ilolla vastaan. Niistä jos jostakin, saadaan keväistä tunnelmaa. Annikki ja Sirkka ilahtuivat kukista kovasti, tuumailivat kovasti että "ihanaa ihanaa". 
täytekakut
10.3.2023

Omaisten iltapäivä

Parin viime viikon aikana järjestimme jälleen perinteiset omaisten iltapäivät. Viime viikolla kokoonnuimme yhteen Vintin asukkaiden omaisten ja lähteisten kanssa, ja kuluneella viikolla Kammarin sekä Pirtin omaisten ja läheisten kanssa. Yhteensä tilaisuuksissa oli paikalla noin 30 henkeä.
makkaran paistoa
1.3.2023

Kalevalan päivää Teppolan tanhuvilla

Vaka, vanha Sarimoinen hoitajamme iänikuinen työtä kekevi Teppolan mailla, Oulunsalon kankahilla. Vaka, vanha Sarimoinen loitsi tulen, taikoi makkaran, sen tulehen laittavi, taitavasti paistavi. Paistelevi, taiteilevi, kauas savua levittelevi aina Teppolan terasseille hönkäilevi Sarinmoisen loitsinnasta, hoitajan osaonnasta. Jo herkes vesi kielille, odottaville, makkaraa janoaville. Suu hymyssä syötihin, makkaraa makeaa maisteltihin Teppolan tanhuvilla Oulunsalon kankahilla.