Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

27

lokakuu

2023

Hoitajana Teppolassa

Tällä viikolla saimme odotetun vieraan kun Eija tuli kirjastosta pitämään lukupiiriä. Erilaisten tarinoiden kuunteleminen on asukkaillemme aina mieleistä puuhaa, ja saa aikaan mukavaa keskustelua sekä muistelua. 
Lisäksi kuluneella viikolla Teppolassa on nautittu vielä hyvistä ulkoilukeleistä sekä pelattu erilaisia pelejä.
Tässä päivityksessä kurkkaamme hieman, mitä kaikkea hoitajan työhön sisältyy Teppolassa.
lukupiiri

Hoitajan työssä pääpaino on asukkaiden perustarpeista huolehtimisessa. Tämä on ns. näkyvää hoitotyötä, jossa huolehdimme asukkaidemme hygieniasta, ruokailuista jne. Hoitajan työ on kuitenkin paljon muutakin kuin tätä näkyvää hoitotyötä asukkaidemme kanssa. Se on esimerkiksi yhteistyötä omaisten ja eri tahojen kanssa, lääkehoidon jatkuvuudesta huolehtimista, hoito- ja palvelusuunnitelman tekoa ja päivittämistä jne.

rain tekoa
Viime viikon päivityksessä Katja piti hoitajille koulutusta toimintakykymittari RAIn käytöstä. Tällä viikolla yksi uusimmista hoitajistamme, Juulia, saa kädestä pitäen ohjausta Katjalta RAIn tekoon. Jokaisen asukkaamme Rain sekä hoito- ja palvelusuunnitelman omahoitaja päivittää puolen vuoden välein.
anjarullien tarkistusta
Lääkehoidossa yhteistyö apteekkimme on Rotuaarin apteekki. Sen kautta asukkaillemme tulee joka päiväiset lääkkeet anja-annosjakelupusseissa. Uudet rullat tulevat aina kahden viikon jaksoissa. Tämä tarkoittaa, että joka toinen viikko hoitajan on tarkistettava anjarullan ensimmäisen päivän lääkkeet, että anjapussit sisältävät juuri ne lääkkeet, mitä asukkaalla on käytössä. Tarkkaa työtä, johon hoitajan on saatava keskittyä rauhassa.
apuvälinelainaamo
Välillä hoitaja käy yhdessä asukkaan kanssa alueellisessa apuvälinekeskuksessa sovittamassa ja hakemassa erilaisia apuvälineitä. Kuvassa sovitetaan kallistettavaa pyörätuolia. Osaan apuvälineistä tarvitaan lääkärinlähete ja osaan ei. Hoitajien on tärkeää osata arvioida asukkaan toimintakykyä ja tarvetta erilaisille apuvälineille sekä milloin pitää asia viedä lääkärille.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

työyhteisösopimus
20.2.2024

Teppolan työyhteisölupaus

Teppolassa kokoonnuttiin hoitajien kesken saman pöydän ääreen, ja päivitettiin yhdessä työyhteisölupaus. Työyhteisölupaus on tiimityötä ohjaava sopimus, josta käy ilmi mm. yhteisesti sovitut toimintatavat, jotka mahdollistavat hyvinvoivan työyhteisön ja arvojemme mukaisen toiminnan.
kuva
12.2.2024

Teppola somessa!

Tervetuloa seuraamaan Teppolan elämää ja tapahtumia nyt myös somen puolelle, Instagramiin ja Facebookiin!
palapelintekoa
7.2.2024

Talvisten päivien viettoa

Palapelien ratkomista, lapsikuoron laulua, herkuttelua, värityskuvia. Näissä merkeissä on tammikuun loppua ja helmikuun alkua Teppolassa vietetty. Runebergin päivänä joimme tietysti torttukahvit. Halukkaat ovat myös päässeet äänestämään presidentinvaalien toisella kierroksella.