Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

27

tammikuu

2023

Hymyillään yhdessä

Kaverikoirat ja yhteiset pelihetket ovat värittäneet arkeamme kuluneella viikolla täällä hoivakoti Teppolassa.
Aino ja koira

Ihanat kaverikoirat Lumi ja Kalevi kävivät ilahduttamassa asukkaitamme eräänä päivänä. Aino oli onnellisena Lumi sylissään, tuumaili vain että "koirakin voi olla hyvä hoitaja". Tästä asiasta taidamme olla kaikki samaa mieltä. 

Myös mukavat pelihetket, maalaustuokiot ja erilaiset luku- ja keskustelupiirit ovat viikon aikana kuuluneet ohjelmaamme.

Tänään, 27.1, on myös kansallinen lähihoitajapäivä. Hoitajat haastattelivat talon asukkaita aiheella "millainen on hyvä hoitaja". Alla hieman asukkaiden kommentteja ja ajatuksia.

"Kuuntelee ja ymmärtää asukasta"

"Jaksaa aina auttaa"

"Kohtelee kaikkia tasa-arvoisesti, pystyy keskustelemaan kaikista asioista"

"Huomioi asukkaiden toiveita"

"Tämä on hyvä hoivakoti, täällä hoitajat ei valikoi"

"Rauhallinen ja keskusteleva hoitaja on tärkeä"

"Ystävällinen ja huomioon ottava"

Kiitos kaikille hoitajille, pyritään yllä mainittuihin. :)

Nämä "hoitajat" ovat meille aina tervetulleita. Suloinen Kalevi hypähti myös Katja-hoitajan syliin rapsutuksia hakemaan.
Kalevi ja Katja
lukupiiri
Hoitajat pitivät perjantaina asukkaille keskustelupiiriä, aiheena olivat tällä kertaa kissat. Keskustelun päätyttyä katsottiin porukalla vielä tv:n kautta hauskoja kissavideoita. Keskustelupiirit ovat aina suosittuja, sillä silloin hoitaja pysähtyy vierelle ja jokaista asukasta kuullaan. Aihepiiri saattaa rönsyillä, mutta sehän ei ketään haittaa.

Myös kirjastonhoitaja on käynyt viikolla lukemassa kirjoja asukkaillemme. Luettavana tuolloin oli mm.Markus H.Korhosen kirjallisuus.
maalaus
Vintillä naiset taiteilivat kuvia mielekkäistä hetkistä ja asioista. Taiteilu oli tarkkaa puuhaa. Paperille ilmaantui kissoja, taloja, taisipa maalaismaisemaa myös olla nähtävissä.
Siiri tarkkana koronan peluussa.
Hoitajat innostuivat hiljattain kyhäilemään Teppolaan tarkkuusheittoa varten uuden pelin. Tuunattuun pahvilaatikkoon on nyt mukava heittää värikkäillä palloilla tarkkuutta. Ei haittaa vaikka pelaaja ei kykenisi enää seisomaan, sillä tarkkuutta voi heittää myös istumasta käsin. Ylävartalon jäsenet saavat mukavasti liikettä. Pelistä innostuivat monet, etenkin miesten mieleen tuntui olevan.
Siiri
Riitta
Hieman on myös muutoksen tuulia Teppolassa havaittavissa, sillä kaksi pitkäaikaista hoitajaamme siirtyvät uusiin työtehtäviin pikapuoliin. Läksiäiskahvit on asiaan kuuluvasti nautittu. Riitta jatkaa työntekoa esperillä toisella paikkakunnalla.
Teppolassa on tullut tavaksi, että työntekijöiden lähtiessä kohti uusia tuulia, täyttää työntekijä omilla tiedoillaan ystäväkirjan sivut. Näin saadaan pysyvä muisto talteen ja muistoihin voidaan siten aina palata.
Elina siirtyy sairaanhoitajan työtehtäviin uudelle työnantajalle. Takana hänellä on yli 13 vuotta työskentelyä Teppolassa. Haikein, mutta ymmärtäväisin mielin päästämme hoitajat uusiin tuuliin. Kiitos kuluneista vuosista molemmille huippuhoitajille, kaikkea hyvää tulevaan. <3
Elina

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Hilkkaa naurattaa
27.11.2023

Arjen iloja

Olemme elelleet Teppolassa viime aikoina meidän näköistä arkea. Hieman pakkaa on sekoittanut korona-aalto, joka on pistäytynyt niin asukkaiden kuin hoitajienkin luona. Alamme onneksi olemaan jo aallon harjan loppupuolella. Onneksi hymymme ei helposti hyydy!
lukupiiri
27.10.2023

Hoitajana Teppolassa

Tällä viikolla saimme odotetun vieraan kun Eija tuli kirjastosta pitämään lukupiiriä. Erilaisten tarinoiden kuunteleminen on asukkaillemme aina mieleistä puuhaa, ja saa aikaan mukavaa keskustelua sekä muistelua. 
Lisäksi kuluneella viikolla Teppolassa on nautittu vielä hyvistä ulkoilukeleistä sekä pelattu erilaisia pelejä.
Tässä päivityksessä kurkkaamme hieman, mitä kaikkea hoitajan työhön sisältyy Teppolassa.