Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

29

heinäkuu

2022

Iloista arkea ja hauskoja sattumuksia

Viikkomme on pitänyt sisällään monenlaista tekemistä ja muutamia hauskoja sattumuksia ja kohtaamisia on myös sattunut matkan varrelle.
ulkoiijat

Suosiollisen kelin turvin olemme ulkoilleet viikon mittaa mahdollisimman paljon. Sattuipa eräänä päivänä niin, että ulkona ollessamme ja kukkia kerätessä, tuli eräästä paikallisesta talosta innokas koirakaveri tekemään ulkoilijoihin tuttavuutta. Koira osoittautui onneksi kiltiksi ja ystävälliseksi tapaukseksi. Siitähän asukkaamme toki innostuivat; eläimet ovat monille ikäihmisille tunnetusti mieleen. Nimikin koiralla oli; Kerttu. Kerttu kävi nuuskimassa sanavalmiin Kaarinamme jalkoja, johon Kaarina tietävästi tuumasi että "koira kävi hyväksymässä meidät haistelemalla jalkoja". Kertun omistaja tuli myös paikalle. Hän antoi ystävällisesti luvan poimia muutamia kukkasia kimppuihin mukaan myös omalta pihaltaan. Kyllä kauniita kukkia ihasteltiinkin läpi viikon, sekä muisteltiin tätä mukavaa kohtaamista. Kerttu koira kirvoitti Kaukon mieleen rakkaita muistoja myös omasta koirasta. Kertusta saimme ottaa myös kuvamuiston matkaan.

Loppuviikosta intouduimme askartelemaan kortteja koristeeksi talon seinälle. Idea kortteihin tuli eräältä kesätyöntekijältämme. Kortit tehtiin siten, että luonnonkukkia "koputeltiin" vasaran avulla korttipohjiin siten, että niistä lopulta lähti mukavasti väriä irti kortteihin. Tämä idea oli kaikille uusi, mutta hymyssä suin asukkaamme rupesivat hoitajien opastuksella ideaa toteuttamaan. Kova koputus kuului päiväsalista talon toimistolle asti, kun asukkaat askartelivat. 

Talon viinimarjapensaat ovat olleet myös suosiossa viikolla, kun muutama rouva innostui marjoja herkuttelemaan ja poimimaan. Pääsipä tarmokas Penttimme myös tänään saunan jälkeen ulos vilvoittelemaan marjapensaan annista nauttimaan. Marjastukseen liittyviä asioita olemme pohtineet ja muistelleet viikon mittaa, niistä kuitenkin lisää tuonnempana.

 

Kake
Kaukoa hymyilytti pitkin viikkoa, kun hän muisteli alkuviikkoista kohtaamista koiran kanssa ulkoillessa. Kerätyistä kukista hän myös iloitsi ja tuumailikin hymyillen, että oli saanut olla "kukkona tunkiolla" rouvaporukan matkassa kukkia kerätessä.
Kukkia kaikkien iloksi talon yhteisessä ruokasalissa.
kukkia
kukat
Ainon taidonnäyte seinällä esillä.
Voikukista ja horsmankukista on moneksi.
eevan kukat
Taiteilu on tarkkaa.
kädet
askartelu
Hoitaja avustaa Eevaa vasaran käytössä.
Askartelua porukalla.
porukka töissä
Onnellinen mies viinimarjoja napostelemassa.
pena
Kyllä kelpaa, kun kelikin on kohdillaan.
Pena 2

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

supervoimia
21.9.2023

Supervoimia - oikeesti on

"Katso minua silmiin ja muista - sinulla on Supervoimia - oikeasti on" lukee kortissa, jonka saimme jalkahoitaja Catilta Ladys&Gentleman hoitolasta. Meillä oli ilo tutustua Catiin, joka joutui valitettavasti lopettamaan viikottaiset jalkahoidot Teppolassa. Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi jalkahoitola Sirenasta Riikan, joka aloittaa lokakuussa. Ilmoitimme tästä omaisille parisen viikkoa sitten.
Puu
7.9.2023

Positiivisia ajatuksia ilmoille

Täällä Teppolassa on vietetty positiivisuusviikkoa. Koska positiivista löytyy elämästä ja arjesta vähän "sieltä, täältä ja tuolta", päätimme kasata näitä ajatuksia yhteen ja koota niistä "positiivisuuspuut" talon seinille. Vietimme myös Suomenhevosenpäivää keskiviikkona, jolloin hoitajamme Rose esitteli asukkaille asiantuntevasti hevosiin liittyviä tarvikkeita ja varusteita.
Martti Suosalo
5.9.2023

Hyvänmielen lähettiläs

Tunnelma oli odottava ja innostunut, kun saimme tunnetun, oululaissyntyisen näyttelijä Martti Suosalon vieraaksemme maanantaina. Näyttelijä istahti tuolille, esitteli itsensä ja aloitti vuoropuhelun yleisön kanssa hänelle tyypillisellä rennolla tyylillä. Martti on syntyjään oululainen ja asunut lapsuudessaan Tuirassa. Tuira on tuttu lähiö monelle asukkaallemme ja siitäkin riitti juttua. Tällä kertaa hänet toi Ouluun Teatteri Sirkus Suosalo, jonka viimeinen esitysilta oli maanantaina. Yleisö kyseli innokkaasti Martilta mm. "Miksi sinusta tuli näyttelijä?", "Mikä oli ensimmäinen roolisi?" ja "Miten voit muistaa kaikki vuorosanat?". Vastauksillaan hän hauskuutti yleisöä. Näin alkoi Teppolassa valtakunnallinen positiivisuusviikko.