Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

29

heinäkuu

2022

Iloista arkea ja hauskoja sattumuksia

Viikkomme on pitänyt sisällään monenlaista tekemistä ja muutamia hauskoja sattumuksia ja kohtaamisia on myös sattunut matkan varrelle.
ulkoiijat

Suosiollisen kelin turvin olemme ulkoilleet viikon mittaa mahdollisimman paljon. Sattuipa eräänä päivänä niin, että ulkona ollessamme ja kukkia kerätessä, tuli eräästä paikallisesta talosta innokas koirakaveri tekemään ulkoilijoihin tuttavuutta. Koira osoittautui onneksi kiltiksi ja ystävälliseksi tapaukseksi. Siitähän asukkaamme toki innostuivat; eläimet ovat monille ikäihmisille tunnetusti mieleen. Nimikin koiralla oli; Kerttu. Kerttu kävi nuuskimassa sanavalmiin Kaarinamme jalkoja, johon Kaarina tietävästi tuumasi että "koira kävi hyväksymässä meidät haistelemalla jalkoja". Kertun omistaja tuli myös paikalle. Hän antoi ystävällisesti luvan poimia muutamia kukkasia kimppuihin mukaan myös omalta pihaltaan. Kyllä kauniita kukkia ihasteltiinkin läpi viikon, sekä muisteltiin tätä mukavaa kohtaamista. Kerttu koira kirvoitti Kaukon mieleen rakkaita muistoja myös omasta koirasta. Kertusta saimme ottaa myös kuvamuiston matkaan.

Loppuviikosta intouduimme askartelemaan kortteja koristeeksi talon seinälle. Idea kortteihin tuli eräältä kesätyöntekijältämme. Kortit tehtiin siten, että luonnonkukkia "koputeltiin" vasaran avulla korttipohjiin siten, että niistä lopulta lähti mukavasti väriä irti kortteihin. Tämä idea oli kaikille uusi, mutta hymyssä suin asukkaamme rupesivat hoitajien opastuksella ideaa toteuttamaan. Kova koputus kuului päiväsalista talon toimistolle asti, kun asukkaat askartelivat. 

Talon viinimarjapensaat ovat olleet myös suosiossa viikolla, kun muutama rouva innostui marjoja herkuttelemaan ja poimimaan. Pääsipä tarmokas Penttimme myös tänään saunan jälkeen ulos vilvoittelemaan marjapensaan annista nauttimaan. Marjastukseen liittyviä asioita olemme pohtineet ja muistelleet viikon mittaa, niistä kuitenkin lisää tuonnempana.

 

Kake
Kaukoa hymyilytti pitkin viikkoa, kun hän muisteli alkuviikkoista kohtaamista koiran kanssa ulkoillessa. Kerätyistä kukista hän myös iloitsi ja tuumailikin hymyillen, että oli saanut olla "kukkona tunkiolla" rouvaporukan matkassa kukkia kerätessä.
Kukkia kaikkien iloksi talon yhteisessä ruokasalissa.
kukkia
kukat
Ainon taidonnäyte seinällä esillä.
Voikukista ja horsmankukista on moneksi.
eevan kukat
Taiteilu on tarkkaa.
kädet
askartelu
Hoitaja avustaa Eevaa vasaran käytössä.
Askartelua porukalla.
porukka töissä
Onnellinen mies viinimarjoja napostelemassa.
pena
Kyllä kelpaa, kun kelikin on kohdillaan.
Pena 2

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Kohti pääsiäistä
29.3.2023

Kohti hiljaista viikkoa

Teppolassa laskeudutaan kohti hiljaista viikkoa; Pääsiäisviikkoa. Sen myötä ajatukset ovat jo menneet kohti Pääsiäisen pyhiä, olemme muun muassa laittaneet rai- ja ohraruohot kasvuun. Josko vielä pajunkissoja saataisiin, niin voitaisiin koristella kauniita oksia päiviämme piristämään.
Annikki ja Sirkka
16.3.2023

Väriä elämään

Arkeen olemme saaneet väriä kukkasin ja maalauksin. Eräänä päivänä meitä odottikin pihalla mieluinen yllätys, kujoku oli käynyt tuomassa ulko-ovemme viereen pirteitä narsisseja ruukussa. Asukkaat ottivat narsissit ilolla vastaan. Niistä jos jostakin, saadaan keväistä tunnelmaa. Annikki ja Sirkka ilahtuivat kukista kovasti, tuumailivat kovasti että "ihanaa ihanaa". 
täytekakut
10.3.2023

Omaisten iltapäivä

Parin viime viikon aikana järjestimme jälleen perinteiset omaisten iltapäivät. Viime viikolla kokoonnuimme yhteen Vintin asukkaiden omaisten ja lähteisten kanssa, ja kuluneella viikolla Kammarin sekä Pirtin omaisten ja läheisten kanssa. Yhteensä tilaisuuksissa oli paikalla noin 30 henkeä.
makkaran paistoa
1.3.2023

Kalevalan päivää Teppolan tanhuvilla

Vaka, vanha Sarimoinen hoitajamme iänikuinen työtä kekevi Teppolan mailla, Oulunsalon kankahilla. Vaka, vanha Sarimoinen loitsi tulen, taikoi makkaran, sen tulehen laittavi, taitavasti paistavi. Paistelevi, taiteilevi, kauas savua levittelevi aina Teppolan terasseille hönkäilevi Sarinmoisen loitsinnasta, hoitajan osaonnasta. Jo herkes vesi kielille, odottaville, makkaraa janoaville. Suu hymyssä syötihin, makkaraa makeaa maisteltihin Teppolan tanhuvilla Oulunsalon kankahilla.