Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

18

helmikuu

2022

"Itseänsä paremmasta seurasta eläkkeelle"

"Itseänsä paremmasta seurasta eläkkeelle ", näin hoitajamme Arja totesi, kun jää pian lomalle ja eläkkeelle. Jäähyväisiä emme pitäneet, sanoimme vain näkemiin. Toivomme näkevämme Arjaa vielä tulevaisuudessa keikkatöissä asukkaiden ja työntekijöiden ilona.
Arja ja Hilkka

Jorma Hynninen on naurussa suin todennut "Melkein vanhuuden levossa, mutta ei sinne päinkään!"

Tämä lausahdus on puhutellut myös Arjaa, se sopii hänenkin elämäänsä. Arja on kokenut saaneensa itsekin paljon vanhusten elämänkokemusten kuuntelemisesta ja monia asioita on voinut peilata myös omaan elämään. 

Lämmin lähestyminen ja lempeydellä hoitaminen on ollut Arjalle tärkeää ja luontevaa. Jutteleminen ja koskettaminen, ennen kuin mitään muuta aletaan tekemään. Arja onkin usein aloittanut touhut istumalla rauhassa asukkaan vierellä, kiireellä ei saa mitään aikaan.

Arja toivoo, että nuoretkin innostuisivat vanhustyöstä, tällä alalla tarvitaan työntekijöitä. Hän onkin kannustanut nuoria opiskelijoita ja antanut positiivista palautetta. On tärkeää, että nuorelle annetaan aikaa sopeutua työhön, pikkuhiljaa kokemus karttuu ja oppii aina vain uusia asioita.

"Jaksamista ja yhteen hiileen puhaltamista, niillä pääsee eteenpäin. Jos työyhteisö tämmöisenä säilyy, ei ole hätäpäivää", toteaa Arja hoitajille.

Arjan asenteesta ja ammattitaidosta on moni hoitajakin saanut hyvää oppia. Kiitos positiivisuudesta ja sydämellisyydestä, jota olet työyhteisöömme kuluneita vuosina antanut, huumorintajua unohtamatta !:)

 

Ikigai
Olemme tehneet talomme asukkaille ikigait, jossa näkyy elämän tärkeimpiä asioita, nyt myös Arja sai omansa :)
Kakku
Joimme ystävänpäivänä yhdessä kakkukahvit.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Linnan juhlat
7.12.2022

Suomi 105v.

Itsenäisyyspäivänä suuri, mutta hiljainen kunnioitus omaa kotimaatamme ja sotiemme veteraaneja kohtaan oli läsnä
kynttilä
7.11.2022

Pyhäinmiestenpäivän muistelua

Lauantaina 5.11. vietimme jälleen Pyhäinmiesten päivää eli Pyhäinpäivää, jolloin hautausmaat täyttyivät kynttilöistä ja muisteltiin poisnukkuneita läheisiä ja rakkaita. Viikon useampana päivänä kaikki halukkaat asukkaamme pääsivät Oulunsalon hautausmaalle sytyttämään kynttilän. Muistelimme myös lauantaina vuoden aikana kuolleita asukkaitamme. Muistopöydälle tehtiin edesmenneiden asukkaiden nimikyltit ja sytytettiin kynttilä. Hoitaja luki vuoden aikana kuolleiden asukkaiden nimet, laulettiin tuttuja hengellisiä lauluja sekä luettiin Paimenpsalmi.