Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

18

helmikuu

2022

"Itseänsä paremmasta seurasta eläkkeelle"

"Itseänsä paremmasta seurasta eläkkeelle ", näin hoitajamme Arja totesi, kun jää pian lomalle ja eläkkeelle. Jäähyväisiä emme pitäneet, sanoimme vain näkemiin. Toivomme näkevämme Arjaa vielä tulevaisuudessa keikkatöissä asukkaiden ja työntekijöiden ilona.
Arja ja Hilkka

Jorma Hynninen on naurussa suin todennut "Melkein vanhuuden levossa, mutta ei sinne päinkään!"

Tämä lausahdus on puhutellut myös Arjaa, se sopii hänenkin elämäänsä. Arja on kokenut saaneensa itsekin paljon vanhusten elämänkokemusten kuuntelemisesta ja monia asioita on voinut peilata myös omaan elämään. 

Lämmin lähestyminen ja lempeydellä hoitaminen on ollut Arjalle tärkeää ja luontevaa. Jutteleminen ja koskettaminen, ennen kuin mitään muuta aletaan tekemään. Arja onkin usein aloittanut touhut istumalla rauhassa asukkaan vierellä, kiireellä ei saa mitään aikaan.

Arja toivoo, että nuoretkin innostuisivat vanhustyöstä, tällä alalla tarvitaan työntekijöitä. Hän onkin kannustanut nuoria opiskelijoita ja antanut positiivista palautetta. On tärkeää, että nuorelle annetaan aikaa sopeutua työhön, pikkuhiljaa kokemus karttuu ja oppii aina vain uusia asioita.

"Jaksamista ja yhteen hiileen puhaltamista, niillä pääsee eteenpäin. Jos työyhteisö tämmöisenä säilyy, ei ole hätäpäivää", toteaa Arja hoitajille.

Arjan asenteesta ja ammattitaidosta on moni hoitajakin saanut hyvää oppia. Kiitos positiivisuudesta ja sydämellisyydestä, jota olet työyhteisöömme kuluneita vuosina antanut, huumorintajua unohtamatta !:)

 

Ikigai
Olemme tehneet talomme asukkaille ikigait, jossa näkyy elämän tärkeimpiä asioita, nyt myös Arja sai omansa :)
Kakku
Joimme ystävänpäivänä yhdessä kakkukahvit.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Annikki ja Sirkka
16.3.2023

Väriä elämään

Arkeen olemme saaneet väriä kukkasin ja maalauksin. Eräänä päivänä meitä odottikin pihalla mieluinen yllätys, kujoku oli käynyt tuomassa ulko-ovemme viereen pirteitä narsisseja ruukussa. Asukkaat ottivat narsissit ilolla vastaan. Niistä jos jostakin, saadaan keväistä tunnelmaa. Annikki ja Sirkka ilahtuivat kukista kovasti, tuumailivat kovasti että "ihanaa ihanaa". 
täytekakut
10.3.2023

Omaisten iltapäivä

Parin viime viikon aikana järjestimme jälleen perinteiset omaisten iltapäivät. Viime viikolla kokoonnuimme yhteen Vintin asukkaiden omaisten ja lähteisten kanssa, ja kuluneella viikolla Kammarin sekä Pirtin omaisten ja läheisten kanssa. Yhteensä tilaisuuksissa oli paikalla noin 30 henkeä.
makkaran paistoa
1.3.2023

Kalevalan päivää Teppolan tanhuvilla

Vaka, vanha Sarimoinen hoitajamme iänikuinen työtä kekevi Teppolan mailla, Oulunsalon kankahilla. Vaka, vanha Sarimoinen loitsi tulen, taikoi makkaran, sen tulehen laittavi, taitavasti paistavi. Paistelevi, taiteilevi, kauas savua levittelevi aina Teppolan terasseille hönkäilevi Sarinmoisen loitsinnasta, hoitajan osaonnasta. Jo herkes vesi kielille, odottaville, makkaraa janoaville. Suu hymyssä syötihin, makkaraa makeaa maisteltihin Teppolan tanhuvilla Oulunsalon kankahilla.