Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

17

joulukuu

2021

Joulu on saapunut meille

Vietimme kotimme joulujuhlaa torstaina. Tunnelma oli iloinen ja odottava. Tutut joululaulut innostivat laulamaan Minnan säestäessä laulajia pianolla. Asukkaamme Eila ja Reijo lukivat yksissä voimin jouluevankeliumin tänäkin vuonna. Yksikönjohtaja Päivi ilahdutti meitä vanhanajan joulurunolla. Juhlan päätteeksi joimme jouluiset kakkukahvit, samalla juhlistimme joulukuun syntymäpäiväsankareitamme. Hoitajamme Marja oli leiponut makoisat joulukakut koko talon väelle.

Saimme luotua porukalla yhteishenkeä nostattavan tunnelman. On hienoa nauttia joulunajasta yhdessä.
Joulujuhla esiintyjät
Tervetuloa Joulujuhlaan
Sairaanhoitajamme Lea toivotti kaikki lämpimästi tervetulleeksi yhteiseen joulujuhlaan ja juonsi juhlan mukaansa tempaavasti.
Maria ja Joosef
Maria ja Joosef hoitivat tehtävänsä kunnialla, heitä esittivät omat asukkaamme Alli ja Raimo. Molemmat olivat roolistaan otettuja ja he muistelivat suoritustaan ilolla vielä seuraavana päivänä.
Joulupukki käy
Kilinä kävi, ja kukapa muukaan, kun joulupukki saapui yllätysvieraaksemme. Eipä ois arvannut, että kiireltään ennättää tänne saakka. Joulupukki onnitteli joulukuun synttärisankareita ja jakoi koko porukalle suklaakarkkeja. Pukki lupasi tulla jouluaattona uudestaan asukkaitamme muistamaan.
Aino laulaa
Veteraanimme Aino osallistui joulujuhlaan mielellään. Päivi haastatteli Ainoa joulujuhlan lopuksi vanhanajan jouluperinteistä. Touhua ja tekemistä on riittänyt ennenkin ja pöytä on ruukannut olla koreana joulun kunniaksi.
Kauneimmat joululaulut
Saimme seurakunnan kanttorin johdolla laulaa myös kauneimpia joululauluja alkuviikosta.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

kynttilä
7.11.2022

Pyhäinmiestenpäivän muistelua

Lauantaina 5.11. vietimme jälleen Pyhäinmiesten päivää eli Pyhäinpäivää, jolloin hautausmaat täyttyivät kynttilöistä ja muisteltiin poisnukkuneita läheisiä ja rakkaita. Viikon useampana päivänä kaikki halukkaat asukkaamme pääsivät Oulunsalon hautausmaalle sytyttämään kynttilän. Muistelimme myös lauantaina vuoden aikana kuolleita asukkaitamme. Muistopöydälle tehtiin edesmenneiden asukkaiden nimikyltit ja sytytettiin kynttilä. Hoitaja luki vuoden aikana kuolleiden asukkaiden nimet, laulettiin tuttuja hengellisiä lauluja sekä luettiin Paimenpsalmi.
Nallepäivä
1.11.2022

Kansainvälinen nallepäivä

Kansainvälistä nallepäivää vietettiin 27.10. Silloin myös Teppolassa vierailevat nalle- ja pehmoeläimet saattoivat esittäytyä talomme asukkaille. Nalle pieni nappisilmä toivotti hyvät huomenet heti aamutuimaan aamiaiselle saapuville vanhuksille. Kissa Kirnauskis ja Kalle kani puolestaan juttelivat mukavia ja innostuivat kertomaan vanhoja, suomalaisia eläinsatuja. Hymy oli herkässä ja useampi vanhus oli heti leikissä mukana pilke silmäkulmassa. Nallepäivän ajatuksena oli ilahduttaa vanhuksia ja tuoda hieman leikkimieltä pimeneviin päiviin niin vanhuksille kuin hoitajillekin.
Monilla talomme asukkaista on ollut kotieläimiä ja osalle vanhuksia esim. koira tai kissa on ollut hyvin rakas. Pehmoeläin voi toimia oikean eläimen korvikkeena. Pehmeää koiraa tai kissaa on kiva paijata ja silittää sekä sille voi jutella. Kyllä vanhuskin saa kokea mielihyvää pehmoeläimestä. Se voi muistuttaa lapsuuden tai aikuisuuden lemmikkiä ja varsinkin kun muisti on mennyt ja toimintakyky hiipunut, voi pehmoeläin tuoda turvaa ja iloa elämään.