Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

17

joulukuu

2021

Joulu on saapunut meille

Vietimme kotimme joulujuhlaa torstaina. Tunnelma oli iloinen ja odottava. Tutut joululaulut innostivat laulamaan Minnan säestäessä laulajia pianolla. Asukkaamme Eila ja Reijo lukivat yksissä voimin jouluevankeliumin tänäkin vuonna. Yksikönjohtaja Päivi ilahdutti meitä vanhanajan joulurunolla. Juhlan päätteeksi joimme jouluiset kakkukahvit, samalla juhlistimme joulukuun syntymäpäiväsankareitamme. Hoitajamme Marja oli leiponut makoisat joulukakut koko talon väelle.

Saimme luotua porukalla yhteishenkeä nostattavan tunnelman. On hienoa nauttia joulunajasta yhdessä.
Joulujuhla esiintyjät
Tervetuloa Joulujuhlaan
Sairaanhoitajamme Lea toivotti kaikki lämpimästi tervetulleeksi yhteiseen joulujuhlaan ja juonsi juhlan mukaansa tempaavasti.
Maria ja Joosef
Maria ja Joosef hoitivat tehtävänsä kunnialla, heitä esittivät omat asukkaamme Alli ja Raimo. Molemmat olivat roolistaan otettuja ja he muistelivat suoritustaan ilolla vielä seuraavana päivänä.
Joulupukki käy
Kilinä kävi, ja kukapa muukaan, kun joulupukki saapui yllätysvieraaksemme. Eipä ois arvannut, että kiireltään ennättää tänne saakka. Joulupukki onnitteli joulukuun synttärisankareita ja jakoi koko porukalle suklaakarkkeja. Pukki lupasi tulla jouluaattona uudestaan asukkaitamme muistamaan.
Aino laulaa
Veteraanimme Aino osallistui joulujuhlaan mielellään. Päivi haastatteli Ainoa joulujuhlan lopuksi vanhanajan jouluperinteistä. Touhua ja tekemistä on riittänyt ennenkin ja pöytä on ruukannut olla koreana joulun kunniaksi.
Kauneimmat joululaulut
Saimme seurakunnan kanttorin johdolla laulaa myös kauneimpia joululauluja alkuviikosta.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Kohti pääsiäistä
29.3.2023

Kohti hiljaista viikkoa

Teppolassa laskeudutaan kohti hiljaista viikkoa; Pääsiäisviikkoa. Sen myötä ajatukset ovat jo menneet kohti Pääsiäisen pyhiä, olemme muun muassa laittaneet rai- ja ohraruohot kasvuun. Josko vielä pajunkissoja saataisiin, niin voitaisiin koristella kauniita oksia päiviämme piristämään.
Annikki ja Sirkka
16.3.2023

Väriä elämään

Arkeen olemme saaneet väriä kukkasin ja maalauksin. Eräänä päivänä meitä odottikin pihalla mieluinen yllätys, kujoku oli käynyt tuomassa ulko-ovemme viereen pirteitä narsisseja ruukussa. Asukkaat ottivat narsissit ilolla vastaan. Niistä jos jostakin, saadaan keväistä tunnelmaa. Annikki ja Sirkka ilahtuivat kukista kovasti, tuumailivat kovasti että "ihanaa ihanaa". 
täytekakut
10.3.2023

Omaisten iltapäivä

Parin viime viikon aikana järjestimme jälleen perinteiset omaisten iltapäivät. Viime viikolla kokoonnuimme yhteen Vintin asukkaiden omaisten ja lähteisten kanssa, ja kuluneella viikolla Kammarin sekä Pirtin omaisten ja läheisten kanssa. Yhteensä tilaisuuksissa oli paikalla noin 30 henkeä.
makkaran paistoa
1.3.2023

Kalevalan päivää Teppolan tanhuvilla

Vaka, vanha Sarimoinen hoitajamme iänikuinen työtä kekevi Teppolan mailla, Oulunsalon kankahilla. Vaka, vanha Sarimoinen loitsi tulen, taikoi makkaran, sen tulehen laittavi, taitavasti paistavi. Paistelevi, taiteilevi, kauas savua levittelevi aina Teppolan terasseille hönkäilevi Sarinmoisen loitsinnasta, hoitajan osaonnasta. Jo herkes vesi kielille, odottaville, makkaraa janoaville. Suu hymyssä syötihin, makkaraa makeaa maisteltihin Teppolan tanhuvilla Oulunsalon kankahilla.