Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

3

helmikuu

2023

Kasvojumppaa

Alkuviikosta jumpattiin jälleen. Fysioterapeutti Hanna aloitti kasvojumpalla. Jokainen jumppaaja sai värikkään rinkulan, jonka takaa sai irvistellä tai väänneĺlä naamaansa tunnetilasta toiseen. Eihän sitä voinut nauramatta katsella ja ei tainnut pokat pitää jumppaajillakaan. Kun mielenkiinto oli herätelty, tehtiin rinkulan avulla kaikenlaisia liikkeitä ja venytyksiä, ajettiimpa välillä autoakin rinkulan taipuessa ralliratiksi. Kyllä oli iloisia ilmeitä jumppaajilla tuokion lopuksi.
iloiset ilmeet
ft ja anni
Fysioterapeutti Hanna-Mari pitää joka toinen viikko puolen tunnin tuolijumpan asukkaillemme. Tällä kertaa jumppa aloitettiin kasvojumpalla ja erilaisilla ilmeillä. "Laita rinkula kasvojesi eteen ja laita naama iristykseen." Ja Anni tekee perässä.
Pertti näyttää kieltä kehoituksesta ja laittaapa vielä kielen solmuun. Taitaa Perttiä myös vähän naurattaa samalla.
pertti näyttää kieltä
Reijon irvistys
"Ota vihainen ilme ja irvistä." Reijo tekee työtä käskettyään ja antaa kunnon näytteen. Hui, kun pelottavaa!
Kun jumppa alkaa väsyttämään, voi lopuksi nukahtaa. No ei vaiskaan, Sirkka vähän pelleilee.
Sirkka nukkuu
Anni tet-päivällä
7 - luokkalainen Anni tuli työelämän tutustumispäivänä äitinsä työpaikalle. Annikki ja Alli pelasivat muistipeliä Annin kanssa.
lapsikuoro
Seurakunnan lapsikuoro kävi ilahduttamassa torstai-iltana vanhuksiamme. Lasten seuraaminen ja kuunteleminen ilahduttaa aina asukkaidemme mieliä.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Annikki ja Sirkka
16.3.2023

Väriä elämään

Arkeen olemme saaneet väriä kukkasin ja maalauksin. Eräänä päivänä meitä odottikin pihalla mieluinen yllätys, kujoku oli käynyt tuomassa ulko-ovemme viereen pirteitä narsisseja ruukussa. Asukkaat ottivat narsissit ilolla vastaan. Niistä jos jostakin, saadaan keväistä tunnelmaa. Annikki ja Sirkka ilahtuivat kukista kovasti, tuumailivat kovasti että "ihanaa ihanaa". 
täytekakut
10.3.2023

Omaisten iltapäivä

Parin viime viikon aikana järjestimme jälleen perinteiset omaisten iltapäivät. Viime viikolla kokoonnuimme yhteen Vintin asukkaiden omaisten ja lähteisten kanssa, ja kuluneella viikolla Kammarin sekä Pirtin omaisten ja läheisten kanssa. Yhteensä tilaisuuksissa oli paikalla noin 30 henkeä.
makkaran paistoa
1.3.2023

Kalevalan päivää Teppolan tanhuvilla

Vaka, vanha Sarimoinen hoitajamme iänikuinen työtä kekevi Teppolan mailla, Oulunsalon kankahilla. Vaka, vanha Sarimoinen loitsi tulen, taikoi makkaran, sen tulehen laittavi, taitavasti paistavi. Paistelevi, taiteilevi, kauas savua levittelevi aina Teppolan terasseille hönkäilevi Sarinmoisen loitsinnasta, hoitajan osaonnasta. Jo herkes vesi kielille, odottaville, makkaraa janoaville. Suu hymyssä syötihin, makkaraa makeaa maisteltihin Teppolan tanhuvilla Oulunsalon kankahilla.