Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

3

helmikuu

2023

Kasvojumppaa

Alkuviikosta jumpattiin jälleen. Fysioterapeutti Hanna aloitti kasvojumpalla. Jokainen jumppaaja sai värikkään rinkulan, jonka takaa sai irvistellä tai väänneĺlä naamaansa tunnetilasta toiseen. Eihän sitä voinut nauramatta katsella ja ei tainnut pokat pitää jumppaajillakaan. Kun mielenkiinto oli herätelty, tehtiin rinkulan avulla kaikenlaisia liikkeitä ja venytyksiä, ajettiimpa välillä autoakin rinkulan taipuessa ralliratiksi. Kyllä oli iloisia ilmeitä jumppaajilla tuokion lopuksi.
iloiset ilmeet
ft ja anni
Fysioterapeutti Hanna-Mari pitää joka toinen viikko puolen tunnin tuolijumpan asukkaillemme. Tällä kertaa jumppa aloitettiin kasvojumpalla ja erilaisilla ilmeillä. "Laita rinkula kasvojesi eteen ja laita naama iristykseen." Ja Anni tekee perässä.
Pertti näyttää kieltä kehoituksesta ja laittaapa vielä kielen solmuun. Taitaa Perttiä myös vähän naurattaa samalla.
pertti näyttää kieltä
Reijon irvistys
"Ota vihainen ilme ja irvistä." Reijo tekee työtä käskettyään ja antaa kunnon näytteen. Hui, kun pelottavaa!
Kun jumppa alkaa väsyttämään, voi lopuksi nukahtaa. No ei vaiskaan, Sirkka vähän pelleilee.
Sirkka nukkuu
Anni tet-päivällä
7 - luokkalainen Anni tuli työelämän tutustumispäivänä äitinsä työpaikalle. Annikki ja Alli pelasivat muistipeliä Annin kanssa.
lapsikuoro
Seurakunnan lapsikuoro kävi ilahduttamassa torstai-iltana vanhuksiamme. Lasten seuraaminen ja kuunteleminen ilahduttaa aina asukkaidemme mieliä.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

supervoimia
21.9.2023

Supervoimia - oikeesti on

"Katso minua silmiin ja muista - sinulla on Supervoimia - oikeasti on" lukee kortissa, jonka saimme jalkahoitaja Catilta Ladys&Gentleman hoitolasta. Meillä oli ilo tutustua Catiin, joka joutui valitettavasti lopettamaan viikottaiset jalkahoidot Teppolassa. Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi jalkahoitola Sirenasta Riikan, joka aloittaa lokakuussa. Ilmoitimme tästä omaisille parisen viikkoa sitten.
Puu
7.9.2023

Positiivisia ajatuksia ilmoille

Täällä Teppolassa on vietetty positiivisuusviikkoa. Koska positiivista löytyy elämästä ja arjesta vähän "sieltä, täältä ja tuolta", päätimme kasata näitä ajatuksia yhteen ja koota niistä "positiivisuuspuut" talon seinille. Vietimme myös Suomenhevosenpäivää keskiviikkona, jolloin hoitajamme Rose esitteli asukkaille asiantuntevasti hevosiin liittyviä tarvikkeita ja varusteita.
Martti Suosalo
5.9.2023

Hyvänmielen lähettiläs

Tunnelma oli odottava ja innostunut, kun saimme tunnetun, oululaissyntyisen näyttelijä Martti Suosalon vieraaksemme maanantaina. Näyttelijä istahti tuolille, esitteli itsensä ja aloitti vuoropuhelun yleisön kanssa hänelle tyypillisellä rennolla tyylillä. Martti on syntyjään oululainen ja asunut lapsuudessaan Tuirassa. Tuira on tuttu lähiö monelle asukkaallemme ja siitäkin riitti juttua. Tällä kertaa hänet toi Ouluun Teatteri Sirkus Suosalo, jonka viimeinen esitysilta oli maanantaina. Yleisö kyseli innokkaasti Martilta mm. "Miksi sinusta tuli näyttelijä?", "Mikä oli ensimmäinen roolisi?" ja "Miten voit muistaa kaikki vuorosanat?". Vastauksillaan hän hauskuutti yleisöä. Näin alkoi Teppolassa valtakunnallinen positiivisuusviikko.