Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

16

syyskuu

2023

Kaverikoirien vierailu

Sateisena lauantaina saatiin Teppolaan pitkästä aikaa odotetut vieraat, kun kaverikoirat Lumi ja Belle tulivat kylään ja asukkaita tervehtimään. Halukkaat saivat ottaa koiran syliinsä, silittää, rapsutella ja puhututtaa sitä. Koirasiskokset hoitivat osuutensa innokkaasti, mutta rauhallisesti. Huomasi, että ne ovat tottuneet "työhönsä" kaverikoirina.
Hilkka
Leena
Lumi kiepsahti tottuneesti eläinrakkaan Leenan kainaloon ja rentoutui, kun Leena jaksoi kaulan alta rapsuttaa.
Alli oli yhtä hymyä, kun pääsi koiraa silittämään.
Alli
Siiri
"Ja taas löytyi sopiva rapsutuspaikka", tuumasi Lumi ja hyppäsi sohvalle Siirin ja Sirpan väliin. Monet asukkaamme ottivat koirat avosylin vastaan, rutistivat niitä lempeästi sylissään. Koiravieraat saivat aikaan myös puhetta siitä, että "meilläkin on ennen ollut koiria".
Myös vuoteessa levähtävät asukkaat saivat mahdollisuuden koiravierailuun.
Lumi
Eeva
Hoitaja avustaa Bellen Eevan käsien ulottuville.
kukat
Viikon mittaa Teppolassa on myös tehty syksyisiä asetelmia maljakoihin viljoista, joita hoitaja toi asukkaiden iloksi. Torstaina hiljennyttiin hartauteen, jossa porukalla pohdittiin aiheita kiitollisuuteen. Lisäksi saimme väsättyä pirtin käytävälle vielä yhden positiivisuuspuun. Sinne puuhun onkin sana vielä vapaa, ja toivommekin että ohi kulkiessa jätät sinne positiivisen tervehdyksen syksystä/päivästäsi/hoivakoti Teppolasta tai vaikka vaan elämästä yleensä. :)

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Hilkkaa naurattaa
27.11.2023

Arjen iloja

Olemme elelleet Teppolassa viime aikoina meidän näköistä arkea. Hieman pakkaa on sekoittanut korona-aalto, joka on pistäytynyt niin asukkaiden kuin hoitajienkin luona. Alamme onneksi olemaan jo aallon harjan loppupuolella. Onneksi hymymme ei helposti hyydy!
lukupiiri
27.10.2023

Hoitajana Teppolassa

Tällä viikolla saimme odotetun vieraan kun Eija tuli kirjastosta pitämään lukupiiriä. Erilaisten tarinoiden kuunteleminen on asukkaillemme aina mieleistä puuhaa, ja saa aikaan mukavaa keskustelua sekä muistelua. 
Lisäksi kuluneella viikolla Teppolassa on nautittu vielä hyvistä ulkoilukeleistä sekä pelattu erilaisia pelejä.
Tässä päivityksessä kurkkaamme hieman, mitä kaikkea hoitajan työhön sisältyy Teppolassa.