Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

27

heinäkuu

2023

"Kerro sun paras kesämuisto"

Torstaina täällä Teppolassa kokoonnuimme isolla porukalla talon takapihalle kesäpäivää viettämään. Paistoimme asukkaille vohveleita, kuuntelimme vanhoja, toivottuja musiikkikappaleita ja muistelimme mukavia kesämuistoja kuvakorttien avulla. Asukkaat nauttivat olostaan.
Kukat
Muistelut
Porukalla mietitään ja muistellaan. Jokainen sai vuorollaan valita kuvista sen, mikä itseä eniten miellytti ja puhutti. Sitten sai kertoa että miksi valitsi juuri sen kuvan, sekä jakaa mukavia kesämuistoja joita mieleen tuli. Alli kertoi kesistään ulkomailla, kun oli puutarhatöitä tehnyt ja hoitanut paljon erilaisia kukkia.
Kuvat
Perttiä puhutti kesäinen maalaismaisema. "Vesikattojen kunto näissä taloissa pitäisi kyllä tarkistaa", hän tuumaili.
Monenlaisia mukavia kesämuistoja kuultiin; maatilantyöt lehmien lypsyn ja karjan ajamisen merkeissä oli tuttua puuhaa. Useimmilla on ollut myös kotipaikan lähellä järvi tai joki, jossa on voinut kuumalla pulahtaa uimaan. Sirpa innostui veneily kortista, "koska tässä on niin komea tuo purje". Sirpa muisteli joskus veneilleensä, ja kertoipa kesien olleen nuoruudessa kiireistä aikaa; "sitä häklättiin joka paikassa yhtä aikaa", hän tuumasi hymyssä suin.
Sirpa
Marjat
Teppolan takapihalla kasvaa viinimarjoja, jotka ovat alkaneet jo mukavasti kypsyä. Niitä asukkaille kerättiin niin, että jokainen halukas sai hieman suuta makiaksi.
Mikäs tässä terassilla päivää paistatellessa ja vohveleita odotellessa, tuumailee tyytyväinen Kaarlo.
Kaarlo
Iloiset vohvelinpaistajat urakoimassa.
Paistajat
Herkut
Vohveleita, kahvia ja perinteistä jaffaa. Kyllä kelpasi. :)

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Hilkkaa naurattaa
27.11.2023

Arjen iloja

Olemme elelleet Teppolassa viime aikoina meidän näköistä arkea. Hieman pakkaa on sekoittanut korona-aalto, joka on pistäytynyt niin asukkaiden kuin hoitajienkin luona. Alamme onneksi olemaan jo aallon harjan loppupuolella. Onneksi hymymme ei helposti hyydy!
lukupiiri
27.10.2023

Hoitajana Teppolassa

Tällä viikolla saimme odotetun vieraan kun Eija tuli kirjastosta pitämään lukupiiriä. Erilaisten tarinoiden kuunteleminen on asukkaillemme aina mieleistä puuhaa, ja saa aikaan mukavaa keskustelua sekä muistelua. 
Lisäksi kuluneella viikolla Teppolassa on nautittu vielä hyvistä ulkoilukeleistä sekä pelattu erilaisia pelejä.
Tässä päivityksessä kurkkaamme hieman, mitä kaikkea hoitajan työhön sisältyy Teppolassa.
pullan pyörittelyä
15.10.2023

Pullan tuoksuista arkea

Arkeen on mahtunut meillä tälläkin viikolla monia kivoja asioita. Alkuviikosta saimme odotetun vieraan, kun luottokampaajamme Arja tuli lyhentämään asukkaiden hiuksia. Kaikki halukkaat pääsivät käymään kampaajalla. Arki on ollut myös mm. pullantuoksuista... Mikäs sen parempaa.

Henkilökunta viisastui alkuviikosta palokoulutuksen merkeissä.