Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

24

toukokuu

2023

Kohtaamisten kirjoa Teppolassa

Alkuviikosta saimme meille tänne hoivakoti Teppolaan hieman harvinaisemman vieraan, nimittäin sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen tuli tutustumaan taloon ja tervehtimään asukkaitamme. Asukkaat ottivat valoisan ministerin ilolla vastaan.
Ministerin vierailu

Oulunsalosta kotoisin oleva ministeri pistäytyi kylään ja saimme aikaiseksi hyvän keskustelun pitkät perinteet omaavan hoivakoti Teppolan toimintamalleista ja asukkaidemme arjen rakenteesta; minkälaisia asukkaita Teppolassa asuu, ovatko he minkä kuntoisia, kuinka elämän loppuvaihe ja saattohoito on talossamme huomioitu ja kuinka se toteutetaan, minkälainen on henkilökuntarakenteemme. Keskustelimme myös yleisellä tasolla hoiva-alan ympärillä olevista asioista. Ministeri pohtii, että kuinka hoiva-alan arvostus saataisiin nousuun. Teppolan porukka toivoo ministerin vievän päättäjätaholle positiivista-asennetta hoiva-alasta; arvostetaan hoidettavia, arvostetaan hoitajia.

Keskustelun jälkeen ministeri Sarkkinen kiersi henkilökunnan opastamana Teppolan asukastilat läpi, kävi jututtamassa ja tervehtimässä kädestä pitäen monia asukkaitamme. Vierailu sattui kohtalaisen hiljaiseen hetkeen, mutta muutamat asukkaat olivat päiväsalissa ja jaksoivat pirteästi jututtaa ministeriä, eivät olisi lopuksi halunneet poiskaan päästää. Ajatuksia ministerin kanssa vaihtoi myös veteraanimme Aino. Ministerin ja asukkaiden keskinäisestä kohtaamisesta välittyi lämpö ja tasavertaisuus. Hanna toivottaa koko Teppolan porukalle ja asukkaidemme omaisille hyvää kesää. 

Alli ja ministeri
Allia hymyilytti, kun hän pääsi ministerin kanssa samaan kuvaan. Taisipa hymy olla Allilla herkässä muutenkin, kun oli hänen syntymäpäivänsä.
Leenan maalaus
Yläkerrassa olikin vilskettä ja vilinää hieman enemmän ministerin mennessä paikalle, sillä porukka oli aamupäivällä pitänyt maalaushetken. Nyt työt kuivuivat pöydillä, odottaen seinälle laittamista. Kierroksen aikana puhuimme myös validaatiosta, sen merkityksestä ja tärkeydestä Teppolassa. Kierroksen aikana Hanna sai pienen näytteen kyseistä toimintamallista, kun eräällä asukkaalla oli äiti hukassa. Hoitaja lähti ammattitaitoisesti luovien kysymään apua tarvitsevalta asukkaalta äidistä, sitten erilaisista sananparsista joita asukas äitiä ikävöidessään ja etsiessään käytti. Pian asukas tyyntyi ja jatkoi oleiluaan porukassa levollisin mielin.
Sirpan maalaus
Tässä lienee jo ajatukset olevan kesässä kovastikin. Voi kun pääsisi noille laineille veneilemään ja elämästä nauttimaan.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

supervoimia
21.9.2023

Supervoimia - oikeesti on

"Katso minua silmiin ja muista - sinulla on Supervoimia - oikeasti on" lukee kortissa, jonka saimme jalkahoitaja Catilta Ladys&Gentleman hoitolasta. Meillä oli ilo tutustua Catiin, joka joutui valitettavasti lopettamaan viikottaiset jalkahoidot Teppolassa. Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi jalkahoitola Sirenasta Riikan, joka aloittaa lokakuussa. Ilmoitimme tästä omaisille parisen viikkoa sitten.
Puu
7.9.2023

Positiivisia ajatuksia ilmoille

Täällä Teppolassa on vietetty positiivisuusviikkoa. Koska positiivista löytyy elämästä ja arjesta vähän "sieltä, täältä ja tuolta", päätimme kasata näitä ajatuksia yhteen ja koota niistä "positiivisuuspuut" talon seinille. Vietimme myös Suomenhevosenpäivää keskiviikkona, jolloin hoitajamme Rose esitteli asukkaille asiantuntevasti hevosiin liittyviä tarvikkeita ja varusteita.
Martti Suosalo
5.9.2023

Hyvänmielen lähettiläs

Tunnelma oli odottava ja innostunut, kun saimme tunnetun, oululaissyntyisen näyttelijä Martti Suosalon vieraaksemme maanantaina. Näyttelijä istahti tuolille, esitteli itsensä ja aloitti vuoropuhelun yleisön kanssa hänelle tyypillisellä rennolla tyylillä. Martti on syntyjään oululainen ja asunut lapsuudessaan Tuirassa. Tuira on tuttu lähiö monelle asukkaallemme ja siitäkin riitti juttua. Tällä kertaa hänet toi Ouluun Teatteri Sirkus Suosalo, jonka viimeinen esitysilta oli maanantaina. Yleisö kyseli innokkaasti Martilta mm. "Miksi sinusta tuli näyttelijä?", "Mikä oli ensimmäinen roolisi?" ja "Miten voit muistaa kaikki vuorosanat?". Vastauksillaan hän hauskuutti yleisöä. Näin alkoi Teppolassa valtakunnallinen positiivisuusviikko.