Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

29

maaliskuu

2023

Kohti hiljaista viikkoa

Teppolassa laskeudutaan kohti hiljaista viikkoa; Pääsiäisviikkoa. Sen myötä ajatukset ovat jo menneet kohti Pääsiäisen pyhiä, olemme muun muassa laittaneet rai- ja ohraruohot kasvuun. Josko vielä pajunkissoja saataisiin, niin voitaisiin koristella kauniita oksia päiviämme piristämään.
Kohti pääsiäistä

Alkuviikosta osa asukkaista ulkoili hyvän kevätsään turvin. Ulkona ihasteltiin ihanaa ilmaa ja kauniita, isoja mäntyä. 

Fysioterapeutti laittoi asukkaat liikkumaan maanantaina toimeliaan tuolijumppatuokion tahtiin. Keskiviikkona rentouduttiin lukupiirissä.

Lukupiiri teki Sylville hyvää ja kirvoitti hymyn huulille. Syvennyimme suojelua vaativien metsäneläinten tarinaan, aforismeihin ja "Onnellinen perhe" tarinaan.
Saipa eräs asukas yhdestä tarinasta myös hyvän aasinsillan omiin muistoihinsa; hän kertoi lapsena opetelleensa pyöräilemään miesten pyörällä (naisihminen). Naapurin poika olisi tullut ottamaan pyörän häneltä pois, mutta asukas itse oli näppäränä tyttönä "puinut" nyrkkiä naapurin pojalle, ja ollut antamatta pyörää. Lopulta pyöräily kuitenkin päättyi siihen, että asukas oli tipahtanut pyörän tangolle ja siitä maahan. Pahasti ei kuitenkaan ollut asiassa käynyt, mutta siltä erää oli pyöräily saanut riittää.
sylvi
äänestys
Myös tärkeä äänestys on Teppolassa mahdollistettu. Kuka olisi tällä kertaa minun ääneni arvoinen, pohtii Pertti.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Britakakku
25.5.2023

Kesäkauden avajaiset

Taas on tullut se aika vuodesta, jolloin hoitajat kirmaavat kesälomille kukin vuorollaan ja kesäsijaiset saapuvat. Iloinen puheensorina kaikui salissa ja aurinkokin alkoi loistaa läsnäolollaan. Istuimme hetkeksi alas ja nautimme suussasulavaa Britakakkua, jonka loihti hoitajamme Marja. Samalla kun juhlistimme kesäkauden avajaisia toivotimme hoiva-avustaja Johannalle menestystä uusiin tuuliin. "Paras työporukka ikinä ja ihanat asukkaat. Haikein mielin laitan oven kiinni takanani. Tulen teitä tänne tervehtimään joku kerta" toteaa Johanna. Ja vielä....Positiivisuus on tarttuvaa, se leviää jo, kun näet sitä.
Ulkolauluja
11.5.2023

Mielekästä arkea

Yhdessä tekemistä, kaikki on tyytyväisiä, juttelemista, sellaista niin kuin täällä on. Muun muassa nämä asiat nousivat esille kun keskustelimme asukkaiden kanssa siitä, minkälaista on mielekäs arki. Tälläkin viikolla olemme saaneet nauttia mielekkäästä arjesta.