Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

20

toukokuu

2023

Kohti kesää

Täällä hoivakoti Teppolassa mennään kohti kesää ja kovaa kyytiä mennäänkin. Viikon mittaa olemme ulkoilleet, taiteilleet, pitäneet yhteisöpalaverin kesän toivetekemisten ja muiden mielen päällä olevien asioiden suhteen. Hiirenkorvalla olevat koivut ja lintujen ihana liverrys on huomattu.
Maalaustuokio

Asukkaamme toivovat kesälle muun muassa; ulkoilua, puutarhatöitä, makkaranpaistoa ja jäätelöllä herkuttelua. Nämä toiveet napataan korvan taakse ja toteutellaan niitä pitkin kesää.

Viikko on sisältänyt monenlaista mukavaa tekemistä. Loppuviikosta rentouduttiin ulkona isolla porukalla; aurinko lämmitti mukavasti, musiikkia kuunneltiin, koivumaalauksia väkerreltiin ja "maailmaa parannettiin". 

Hoivakoti Teppolan ilmoitustaululle on ilmestynyt myös kaunis runo, jonka hoitaja luki asukkaille. Runo sai ihastusta aikaan.

"Lintu on toivon merkki pimeän sylissä, niin kauan kuin lintu laulaa maailman kylissä, pääty ei leikki lasten, ei hymy vanhusten. Lintu on toivon merkki, kuuletko laulun sen?"

 

 

Kauko
Viikolla asukkaat kävivät hoitajien saattamana lenkillä. Kukkia ja luontoa yleensä tutkittiin ja ihasteltiin matkan varrella. Kasvejakin tunnistettiin.
askartelua
Yläkerrassa koristeltiin käpyjä. "Tämä rouva tässä vieressä on niin taitava ja ihana, että pittää ihan kädestä ottaa kiinni", tuumasi Annikki häntä avustaneelle hoitajalle Miialle. Yksi tärkeä osa hoitajan työtä on löytää asukkaalle mieluisat tekemiset ja virikkeet, sekä tarjota näitä virikkeitä oikeaan aikaan. Kaikki ei sovi kaikille, eivätkä asukkaat aina jaksa osallistua heille tarjottuihin virikkeisiin. Joskus voidaan myös olla vaan, ihan hiljaakin.
Kesälaulut
Askartelutuokion jälkeen on mukava rentoutua kuuntelemalla kesäisiä säveliä, sekä juomalla päiväkahvit parvekkeella.
maalaus
Ulkosalla on koivut jo hiirenkorvilla kovastikin, joten päätimme tuoda koivut myös sisälle Teppolaan. Aino ja Eila maalauspuuhissa.
Aino K
Tarkkaa työtä, mutta hoitaja avustaa. Aino tökkäsi sormen maaliin, katseli vihreää väriä sormessaan ja tuumasi että "tämähän on niin kuin karkkia". No, jäi se karkki syömättä, tarjottiin Ainolle leivoskahvit "karkin" sijasta.
maalaus part 2
Sommittelua; minne maalia "töpätään"?
vanha käsi
Vanhat kädet taiten tekee.
Alli ja Sirpa keskittyvät.
yläkerran porukka
puut
Seinällä olevan lintujulisteen viereen päädyttiin koivuaskartelut laittamaan. "Siitä saivat linnut itselleen kodin", tuumasi Hilkka, tarkoittaen että kuvan linnut pääsevät puihin nyt asustamaan.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

supervoimia
21.9.2023

Supervoimia - oikeesti on

"Katso minua silmiin ja muista - sinulla on Supervoimia - oikeasti on" lukee kortissa, jonka saimme jalkahoitaja Catilta Ladys&Gentleman hoitolasta. Meillä oli ilo tutustua Catiin, joka joutui valitettavasti lopettamaan viikottaiset jalkahoidot Teppolassa. Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi jalkahoitola Sirenasta Riikan, joka aloittaa lokakuussa. Ilmoitimme tästä omaisille parisen viikkoa sitten.
Puu
7.9.2023

Positiivisia ajatuksia ilmoille

Täällä Teppolassa on vietetty positiivisuusviikkoa. Koska positiivista löytyy elämästä ja arjesta vähän "sieltä, täältä ja tuolta", päätimme kasata näitä ajatuksia yhteen ja koota niistä "positiivisuuspuut" talon seinille. Vietimme myös Suomenhevosenpäivää keskiviikkona, jolloin hoitajamme Rose esitteli asukkaille asiantuntevasti hevosiin liittyviä tarvikkeita ja varusteita.
Martti Suosalo
5.9.2023

Hyvänmielen lähettiläs

Tunnelma oli odottava ja innostunut, kun saimme tunnetun, oululaissyntyisen näyttelijä Martti Suosalon vieraaksemme maanantaina. Näyttelijä istahti tuolille, esitteli itsensä ja aloitti vuoropuhelun yleisön kanssa hänelle tyypillisellä rennolla tyylillä. Martti on syntyjään oululainen ja asunut lapsuudessaan Tuirassa. Tuira on tuttu lähiö monelle asukkaallemme ja siitäkin riitti juttua. Tällä kertaa hänet toi Ouluun Teatteri Sirkus Suosalo, jonka viimeinen esitysilta oli maanantaina. Yleisö kyseli innokkaasti Martilta mm. "Miksi sinusta tuli näyttelijä?", "Mikä oli ensimmäinen roolisi?" ja "Miten voit muistaa kaikki vuorosanat?". Vastauksillaan hän hauskuutti yleisöä. Näin alkoi Teppolassa valtakunnallinen positiivisuusviikko.