Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

17

syyskuu

2022

Koiravieraita ja puolukan perkkuuta

Hoivakoti Teppolassa on oltu kuluneella viikolla tärkeiden asioiden äärellä. Olemme saaneet mm.perkata puolukoita ja hellitellä suloisia koirakavereita.
Marjahommia

"Minä taijjankin ottaa tämän itelle, en päästä koskaan irti", tuumasi koiraihminen Sirkka, kun kaunis Lumi koira tuli häntä tervehtimään. Hellästi, mutta varmasti Sirkka piti Lumin hihnasta kiinni ja silitteli koiraa helliä sanoja sille puhuen. Odotetut koiravieraat kuuluvat kennelliiton kaverikoirat "tiimiin". Omistajiensa avustamana tulivat Lumi 4v ja Mosku 4v Teppolaan kyläilemään. Lumi onkin kaverikoira asioissa jo vanha konkari, mutta Mosku vasta opettelee hommaansa. Molemmilla koirilla vierailu meni hienosti. Lumi osasi vanhasta tottumuksesta tiettyihin paikkoihin hoivakodissa. 

Lähes kaikki asukkaamme innostuivat koirista kovasti. Atte kätteli Lumin valkoista tassua hymyssä suin, samalla koiralle puhuen. Samoin Elsa otti pienen tassun kauniisti käteensä ja katseli Lumia hellästi. Mustilla, pitkillä ja kiharaisilla karvoilla varustetun Moskun nähdessään Reijo tuumasi että "mikäs mörökölli se täällä on". Niin sai Reijo Moskusta uuden kaverin itselleen. Pentti kokeili Moskun häntää ihmeissään, eikä Mosku ollut asiasta millänsäkään. Pienen kokonsa vuoksi Lumi koira pystyi hyvin käymään myös asukkaiden huoneissa. Innokkaimmat saivat halata ja silittää Lumia, kun Lumi nostettiin heidän syliinsä vuoteessa.

Kiitos ihanat koiravieraat käynnistänne!

Tällä viikolla olemme koiravierailun lisäksi saaneet nautiskella hyvästä musiikista ja yhteislaulusta, sekä vanhojen ja uusien lehtien lukemisesta. Lisäksi asukkaamme ovat saaneet kuunnella runoutta hoitajan lukemana. Maanantaina eräs hoitajamme toi taloon ison nipun puolukoita perkattavaksi ja herkuteltavaksi. Asukkaat innostuivat tosissaan perkaamaan ja maistelemaan punaisia herkkuja. Kädet saivat tehdä tarkkaa työtä. Aino tuumasikin onnellisena, että "tämähän on aivan kuin olisi metsään päässyt puolukkaan". 

Olihan meillä taas tekemisen täyteinen viikko, innolla odotamme seuraavaa.

Pena ja Mosku
Pentti ja Reijo saivat suloisesta Moskusta uuden ystävän.
Elsa ja Lumi
Lumi koira ei ollut millänsäkään, kun Elsa sievästi kätteli sen pientä tassua.
Pertti ja Lumi
Pertti kertoi, että hänellä ei koskaan ole omaa koiraa ollut. Metsästysretkillä on kuitenkin kavereiden koiriin tottunut. Lumista Pertti piti niin paljon, että meinasi haluavansa samanlaisen koiran itselleenkin.
Lumi on tottunut monenlaiseen kanssakäymiseen. Tässä Lumi vierailee Ailan luona, ihastusta aiheuttamassa tietenkin.
Aila ja Lumi
Siiri ja Mosku
Siirin sydäntä ovat eläimet lähellä, Moskukin sen huomaa ja tuntee.
Marjastusta
Tarkkaa työtä tottuneille sormille.
Aino
Ainolle perkaus on tuttua puuhaa.
Anni maisteli puolukoita onnellisena.
Anni ja puolukat
"Miehet puolukassa".
Miehet puolukassa.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Kohti pääsiäistä
29.3.2023

Kohti hiljaista viikkoa

Teppolassa laskeudutaan kohti hiljaista viikkoa; Pääsiäisviikkoa. Sen myötä ajatukset ovat jo menneet kohti Pääsiäisen pyhiä, olemme muun muassa laittaneet rai- ja ohraruohot kasvuun. Josko vielä pajunkissoja saataisiin, niin voitaisiin koristella kauniita oksia päiviämme piristämään.
Annikki ja Sirkka
16.3.2023

Väriä elämään

Arkeen olemme saaneet väriä kukkasin ja maalauksin. Eräänä päivänä meitä odottikin pihalla mieluinen yllätys, kujoku oli käynyt tuomassa ulko-ovemme viereen pirteitä narsisseja ruukussa. Asukkaat ottivat narsissit ilolla vastaan. Niistä jos jostakin, saadaan keväistä tunnelmaa. Annikki ja Sirkka ilahtuivat kukista kovasti, tuumailivat kovasti että "ihanaa ihanaa". 
täytekakut
10.3.2023

Omaisten iltapäivä

Parin viime viikon aikana järjestimme jälleen perinteiset omaisten iltapäivät. Viime viikolla kokoonnuimme yhteen Vintin asukkaiden omaisten ja lähteisten kanssa, ja kuluneella viikolla Kammarin sekä Pirtin omaisten ja läheisten kanssa. Yhteensä tilaisuuksissa oli paikalla noin 30 henkeä.
makkaran paistoa
1.3.2023

Kalevalan päivää Teppolan tanhuvilla

Vaka, vanha Sarimoinen hoitajamme iänikuinen työtä kekevi Teppolan mailla, Oulunsalon kankahilla. Vaka, vanha Sarimoinen loitsi tulen, taikoi makkaran, sen tulehen laittavi, taitavasti paistavi. Paistelevi, taiteilevi, kauas savua levittelevi aina Teppolan terasseille hönkäilevi Sarinmoisen loitsinnasta, hoitajan osaonnasta. Jo herkes vesi kielille, odottaville, makkaraa janoaville. Suu hymyssä syötihin, makkaraa makeaa maisteltihin Teppolan tanhuvilla Oulunsalon kankahilla.