Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

17

syyskuu

2022

Koiravieraita ja puolukan perkkuuta

Hoivakoti Teppolassa on oltu kuluneella viikolla tärkeiden asioiden äärellä. Olemme saaneet mm.perkata puolukoita ja hellitellä suloisia koirakavereita.
Marjahommia

"Minä taijjankin ottaa tämän itelle, en päästä koskaan irti", tuumasi koiraihminen Sirkka, kun kaunis Lumi koira tuli häntä tervehtimään. Hellästi, mutta varmasti Sirkka piti Lumin hihnasta kiinni ja silitteli koiraa helliä sanoja sille puhuen. Odotetut koiravieraat kuuluvat kennelliiton kaverikoirat "tiimiin". Omistajiensa avustamana tulivat Lumi 4v ja Mosku 4v Teppolaan kyläilemään. Lumi onkin kaverikoira asioissa jo vanha konkari, mutta Mosku vasta opettelee hommaansa. Molemmilla koirilla vierailu meni hienosti. Lumi osasi vanhasta tottumuksesta tiettyihin paikkoihin hoivakodissa. 

Lähes kaikki asukkaamme innostuivat koirista kovasti. Atte kätteli Lumin valkoista tassua hymyssä suin, samalla koiralle puhuen. Samoin Elsa otti pienen tassun kauniisti käteensä ja katseli Lumia hellästi. Mustilla, pitkillä ja kiharaisilla karvoilla varustetun Moskun nähdessään Reijo tuumasi että "mikäs mörökölli se täällä on". Niin sai Reijo Moskusta uuden kaverin itselleen. Pentti kokeili Moskun häntää ihmeissään, eikä Mosku ollut asiasta millänsäkään. Pienen kokonsa vuoksi Lumi koira pystyi hyvin käymään myös asukkaiden huoneissa. Innokkaimmat saivat halata ja silittää Lumia, kun Lumi nostettiin heidän syliinsä vuoteessa.

Kiitos ihanat koiravieraat käynnistänne!

Tällä viikolla olemme koiravierailun lisäksi saaneet nautiskella hyvästä musiikista ja yhteislaulusta, sekä vanhojen ja uusien lehtien lukemisesta. Lisäksi asukkaamme ovat saaneet kuunnella runoutta hoitajan lukemana. Maanantaina eräs hoitajamme toi taloon ison nipun puolukoita perkattavaksi ja herkuteltavaksi. Asukkaat innostuivat tosissaan perkaamaan ja maistelemaan punaisia herkkuja. Kädet saivat tehdä tarkkaa työtä. Aino tuumasikin onnellisena, että "tämähän on aivan kuin olisi metsään päässyt puolukkaan". 

Olihan meillä taas tekemisen täyteinen viikko, innolla odotamme seuraavaa.

Pena ja Mosku
Pentti ja Reijo saivat suloisesta Moskusta uuden ystävän.
Elsa ja Lumi
Lumi koira ei ollut millänsäkään, kun Elsa sievästi kätteli sen pientä tassua.
Pertti ja Lumi
Pertti kertoi, että hänellä ei koskaan ole omaa koiraa ollut. Metsästysretkillä on kuitenkin kavereiden koiriin tottunut. Lumista Pertti piti niin paljon, että meinasi haluavansa samanlaisen koiran itselleenkin.
Lumi on tottunut monenlaiseen kanssakäymiseen. Tässä Lumi vierailee Ailan luona, ihastusta aiheuttamassa tietenkin.
Aila ja Lumi
Siiri ja Mosku
Siirin sydäntä ovat eläimet lähellä, Moskukin sen huomaa ja tuntee.
Marjastusta
Tarkkaa työtä tottuneille sormille.
Aino
Ainolle perkaus on tuttua puuhaa.
Anni maisteli puolukoita onnellisena.
Anni ja puolukat
"Miehet puolukassa".
Miehet puolukassa.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Linnan juhlat
7.12.2022

Suomi 105v.

Itsenäisyyspäivänä suuri, mutta hiljainen kunnioitus omaa kotimaatamme ja sotiemme veteraaneja kohtaan oli läsnä
kynttilä
7.11.2022

Pyhäinmiestenpäivän muistelua

Lauantaina 5.11. vietimme jälleen Pyhäinmiesten päivää eli Pyhäinpäivää, jolloin hautausmaat täyttyivät kynttilöistä ja muisteltiin poisnukkuneita läheisiä ja rakkaita. Viikon useampana päivänä kaikki halukkaat asukkaamme pääsivät Oulunsalon hautausmaalle sytyttämään kynttilän. Muistelimme myös lauantaina vuoden aikana kuolleita asukkaitamme. Muistopöydälle tehtiin edesmenneiden asukkaiden nimikyltit ja sytytettiin kynttilä. Hoitaja luki vuoden aikana kuolleiden asukkaiden nimet, laulettiin tuttuja hengellisiä lauluja sekä luettiin Paimenpsalmi.